Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Machaut 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Spolu s prvním dílem Balto (1995) je tato pohádka mou nejoblíbenější. Skvělá poctivá animace, nádherný příběh, který narozdíl od dnešních pohádek děti obohatí a to vše podtrženo vynikající hudbou Jamese Hornera, která tento film povyšuje na dokonalých 100%. Vřele doporučuji. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako animovaný film je to pěkné a líbila se mi animace, která je klasická a krásná, nemá to v sobě ještě žádné 3D prvky, což je prostě příjemné. Jenže ten příběh mi přišel tak nějak disneyovský, i když je zde snaha o pořádnou akci. Nějak jsem se do něj ale nemohl dostat a nestrhnul mě jako jiné, podobné filmy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka pre deti môjho detstva, mám na ňu krásne spomienky. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Ja som dinosaurov v detstve veľmi žral a toto je pekné a milé až až. Každú postavičku som miloval. Neviem ako by to dnes pôsobilo na dnešné deti, ale i tak by som to odporučil a budú sa baviť aj dospelí. Príbeh je veľmi zaujímavý a dokonca je to napínavé, čo je problémom väčšiny dnešných animákov pre najmenších. Kreslené je to veľmi pekným štýlom. Tie farby sú takpovediac teplé. Škoda že seriál vznikol v čase, kedy som už nebol dieťa a ani som sa naň nepozrel. Možno to niekedy napravím so svojimi deťmi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Strašlivá černá postava, v níž se společně spojí Nožička, Zobka, Pírko a Bodlina poté, co se jim zázračně podaří vyváznout z asfaltové jámy a vydají se zachránit Sáru před dravými pachycephalosauridy v jeskyni, je odkazem hned na dvě hororové postavy. První z nich je tzv. „Asfaltová příšera“ (Tar monster), kterou je možno spatřit v mnoha epizodách seriálu Scooby-Doo (od r. 1976). Druhou je černé mýtické stvoření s dlouhými rohy na hlavě, hubenou černou postavou, pokryté kožešinou a mající dvě bílé jasné oči, které se jmenuje „Netvor“ (the Beast), pocházející např. z Raně gotických hororových příběhů (Early Gothic Horror stories). (Marasuchus17)
  • Obojživelník, nazývaný v tomto filmu Hopsálek, jenž skočí přímo před Nožičku a pozře vážku jménem Mesurupetala, je druhem spodnotriasového lissamphibiana (lissamphibia je skupina současných obojživelníků, tvoří ji žáby, ocasatí a červoři) s vědeckým názvem Triadobatrachus. Tento obojživelník byl dříve považován za nejstarší žábu všech dob, ale nejnovější paleontologické studie ukázaly, že se jedná o jejich evolučního předka, nikoliv o žábu samotnou. V současnosti se předpokládá, že první „pravé“ žáby se objevily až na začátku období jury, přibližně před 200 miliony lety. (Marasuchus17)
  • Inspiraci k vytvoření asfaltového jezera v údolí kouřících hor, které málem zahubí Nožičku, Zobku, Pírka a Bodlinu, brali tvůrci od současných asfaltových jam v Trinidadu a Tobagu, Karibiku a hlavně od asfaltových jam Rancho La Brea (centrum Los Angeles). Tyto nebezpečné geologické útvary vznikaly v místech, kde se ropa, jež se dostala na povrch, smísila s písky nebo jíly. Každé zvíře, které do těchto pastí šláplo, se k této směsi nejdříve přilepilo a následně se díky snaze o záchranu propadalo stále hlouběji a hlouběji a poté ho čekala bud' velmi bolestivá smrt z vyčerpání nebo ho roztrhali predátoři, kteří tam pak uvázli také. Takto přišly o život statisíce savců z doby ledové v Rancho La Brea, jejichž kosterní pozůstatky tu zůstaly až dodnes perfektně zachované. V současnosti jsou tyto jámy jednou z nejcennějších paleontologických lokalit světa. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno