Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S2: Nejak nevedia, čo so sebou. Divný scenár s divnými replikami; nebyť scifi prvkov, je to televízna zábava v tom zlom slova zmysle. K s02e09 už nebola chuť, teda potiaľ, a hodnotenie o 1 dolu. // S1: Celkom prijemne nenarocne detektivne scifi. 10 dielov mi na sezonu pripada nejak malo, kazdopadne si ale pozriem aj dalsiu sezonu, ak bude. //Pilot: Rozhodne vyzera zazivnejsie nez napr. Alcatraz, sleduje sa dalej. (Nichols IMHO skvela volba.) ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Od pilotu to je horší a horší. Seriál začínal poměrně slibně, ale ubírá se to směrem, který mě nebaví a rádoby napínavé scény mě nechávají naprosto chladným. Postavy jsou až k nepochopení nezajímavé -- ano je jich sice hromada z budoucnosti, mají pokročilé znalosti z budoucnosti, je tam mladý génius, pak nějakej typicky americko-seriálovej detektiv, nějaká ta technologie z budoucnosti na sexy policistce, přestřelky, ale všechno to působí prostě nezajímavě a uměle, strojeně nebo chcete-li tuctově a nemastně. Provázanost postav se tam nějaká rýsuje, ale není to nic moc divácky zajímavého. (předchozí text byl napsán po 5. díle) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná policistka Kiera Cameron se z roku 2077 dostane nedopatřením do roku 2012. Technologicky nadupaná kombinéza funguje jen napůl, ale naštěstí má v hlavičce chip, díky němuž se spojí s jedním nehezkým teenagerem, který čirou náhodou má ve fotrově stodole malé NASA. Tolik k všem sci-fi nápadům. Jakmile se Cameron spojí s policií, dostáváme komorní příběh, který jakoby škrábal pot ze zad tvůrcům Life on Mars jen o čtyřicet let později, tedy dnes. Cameron je sice docela sympatická lovkyně perel, ale (zdá se to asi jenom mně) ona se snad každou chvíli asi rozbrečí(!) No, já nevím. Radši jsem v euforickém hodnocení zdrženlivější. Lepší dvě. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, bohužel posléze poněkud zklamání nad klasickou seriálovostí. První série byla dobrá, druhá ale sklouzla do klasických zámořských seriálových nesmyslů, kdy právě postavy ty nesmysly dělají, namísto řešení podstatného se odvrací pozornost někam jinam a od třetí série to už přestalo mít můj většinový zájem díky paradoxům, další vrstvě nesmyslů, všichni se furt mezi sebou míchali a pracovali pro jedny, pak pro druhé, ti třetí pro čtvrté a pak zase jinak a navršila se další vrstva nesmyslů, kdy postavy už asi milionkrát něco měli udělat, ale ony si to zase rozmyslí... A počítačová animace ve 4. sérii byla poněkud úsměvná. Ale skončilo to, což je ve výsledku plus, protože natahovat to ještě dál a s dalšími časovými linkami a cestami a spolupracemi mezi všemi proti všem a všemu už by to byla děsná slátanina. Seriály obecně mají bohužel tu smůlu, že nesou utvářeny dějem dopředu vymyšleným, ale právě ten se odvíjí od sledovanosti - když je velká, nadbytečně se protahuje a zamotává, když je malá, překotně se vše vysvětluje a ukončuje. Naštěstí u některých autoři vědí, jak je ještě dostatečně ukončit. ~~~ PS: Už mě začínají štvát ty postavy hackerů, co během několika vteřin proniknou všude a všechno zjistí. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Continuum se mi opravdu nelíbilo. Svět budoucnosti mne osobně hodně nadchl, bohužel po přesunu k nám jsem nemohl rozchodit spoustu datailů, jak je to či ono možné. Všechno tohle se ale po 3 nebo 4 dílu zlomilo a právě tyhle detaily přestanete řešit. I když mám občas pocit, že z některých epizod cítím nízký rozpočet, tak jak scénář, režije i herci drží seriál na výši. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)

Reklama

Reklama