Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Pro toto "veledílo" je i odpad vysoké hodnocení... Mádl toho dementa hrát ani nemusel, tohoto tzv. "herce" nesnáším od zprzněného pokračování Vaška, kterým u mě skončila i Poledňáková. Skutečně mně hlava nebere, kdo na takového hovadiny dá byť jedinou korunu.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Většina debutů českých režisérů jsou nadprůměrná díla (Svěrák, Hřebejk,Troška), teprve poté padají do sraček..Pokud se to potvrdí tady, chci vidět třetí film pana kašpara Kašparovského.Protože takovou slátaninu už snad ani natočit nelze.

Autogram

Autogram (hodnocení, recenze)

offlineman

Terezka nebola anjel ani náhodou, ako si rozdávala s kadekým a kadejakou.

Anjel bola Andrea, hovoriaca po slovensky so silným českým prízvukom.

Caesar/

Caesar/ (hodnocení, recenze)

škoda že scénárista tam hodil i postavu sama sebe kterou hraje perfektně Mádl jinak by to byl hodně kvalitní film s  obsazením totálně famozním.Zajímavá kamera a podivnej střih.Vetchej a Mádl s Langamejerem to nemá konkurenci

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Docela chycená famílie! Stříhají se do ruk, pálí se žehličkou.......  Jen anděl Terezka nad tou slabotou ční! :-)

na příspěvěk reagoval Autogram

MiKee007

MiKee007 (hodnocení, recenze)

Super, jak se tady v diskuzi objeví hodnocení, že tvůrci na to nemají jenom na základě traileru nebo teaseru. Proč se točí celé filmy, když jde film odsoudit jenom podle ukázek? ;-)
Bylo to dobrý, herecký obsazení super a náhodou Ondrovi Vetchýmu šlo právě i toho "soldiera" bez problémů uvěřit...

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

ohyzdiak

Vzdyt to rikal ty mensi, ze jeji mama odesla s jinym chlapem, a ty starsi zemrela.

Jinak tenhle styl a ceska kinematografie, to dohromady proste nejde, kupodivu hodnoceni tak nejak souhlasi.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dobrej filmek... za mě 4*... kvalitní příběhové drama, které do sebe zapadá... Vetchý tu zahrál opět hodně dobře... Rozhodně hodnocení neodpovídá kvalitě filmu... nechápu české diváky....

ohyzdiak

ohyzdiak (hodnocení, recenze)

neviem či SPOILER.. ale nechápem ako mohol mať dve dcéry, keď jeho žena zomrela tehotná, predtým bezdetná..

na příspěvěk reagoval Havaj8

Maniax

Maniax (hodnocení, recenze)

frantaras

Ty seš nejvtipnější člověk, kterýho sem kdy viděl na diskuzích! Takovej dobrej fór, prej, novinky tohle, já tohle :D Bomba!!!

na příspěvěk reagoval frantaras

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

Mě vždycky fascinuje, jaké to mělo kritiky a pak mě jebne jak tu vidím to relativně trapné hodnocení :D Buď jsou čeští diváci prostě moc navyklí na mezinárodní styly nebo jsou české filmy prostě na piču...

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Čeští tvůrci trailerů jedou na americkou notu... hm.
Vetchý jako "soldier"... no nevím... nejlepší "fotbalový trenér všech dob" Jiřina!

232

232 (hodnocení, recenze)

Podle mě, to vypadá docela zajímavě, na českej film

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

Přeloženo nejprve na duben a teď nově na červen 2014, to bude obr průser. Zdá se, že tvůrci čekají, až vypukne nějaký konflikt (Krym), ale tohle nezachrání ani Judgment day.

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Sere mě už jenom ten název, a ten teaser... směšný.  Proč se chtějí naší tvůrci za každou cenu vyrovnat západní produkci, když na to nemají?

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

Opět přeloženo (na únor), když si vezmete, kdy původně měla být premiéra, nemusíte dál přemýšlet, jakou to bude mít kvalitu.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Madla teda ale rozhodne rad nemam/diplomaticky povedane, v skutocnosti ho doslova neznasam ........../

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Martin741

Debutant, predtim produkcni a producent.. Nechci dopredu syckovat, uvidime v kine. Alespon Smutny je zarukou ze tam budou pekne obrazky. Stejne jako Muchow je zarukou, ze tam uslysime peknou hudbu, navlas stejnou jakou jsme uz od nej mnohokrat slyseli.

http://www.imdb.com/name/nm1666388/

RakeW

RakeW (hodnocení, recenze)

Teda jak mám Ondru Malého moc rád, tak drsný voják mu teda sedí mnohem míň než drsný estébák. Z jedné repliky v teaseru těžko soudit, ale i na fotkách vypadá s tím plembákem dost směšně.

dainio

dainio (hodnocení, recenze)

Po tom bytelném teaseru je to jeden z filmů, na které se maximálně těším a zajdu si na něj i do kina. Obsazení je opravdu hvězdné. A i když víme, jak dopadají české filmy, které mají ultra nabyté proma, tak u Všiváků to vidím velmi nadějně. Vetchý, Malý, Langmajer a další...to jsou určité záruky. 

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak nevím. Ta snaha působit světově, ta působí místy až křečovitě, nicméně herci v tom traileru působí dobře. Většinou se špatný herecký výkon pozná už v traileru. Tady všichni hráli výborně, žádná replika nezněla debilně. Tak uvidíme co z toho vyleze. Bůh ví, že český film potřebuje netradiční přístup.

Flakotaso

Flakotaso (hodnocení, recenze)

Tady si někdo hraje na Tonyho Scotta :) ...ale podle traileru mám strach, aby to zase nepřehnali, zavání to přeplácáním.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

LukasHosp: Ano, ale kvuli zahusteni zapletky to ve filmu udela v obracenem poradi.

Prave viden trailer, je velmi necesky a velmi smesny, dekujeme.

LukasHosp

LukasHosp (hodnocení, recenze)

je ten film i o tom jak v cervenci 2004 vyloupil banku a pak se odpalil granatem? 

sator

sator (hodnocení, recenze)

Dobrým vojákem může být jen málokdo. Vetchý natáčel v Afghánistánu 17. října 2012  12:10 Akční drama Všiváci má za sebou poslední klapku. Padla v pět tisíc kilometrů vzdálené provincii Lógar. Hlavními hrdiny jsou příslušníci české zahraniční mise v Afghánistánu. Na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě natáčeli dva Ondřejové, Vetchý a Malý. Dalších 30 fotografií v galerii

Ondřej Vetchý při natáčení filmu Všiváci | foto: Bontonfilm

Oba ve svých profesích patří mezi špičku. Richard je elitním vojákem, jeho bratr Miki je členem klubu nejlepších chirurgů. Sourozenci Rohanové ale spadnou na dno. Po nuceném odchodu z armády se z obránce vlasti v podání Ondřeje Vetchého stává outsider, který se nedokáže postarat o rodinu. Lékař (Jiří Langmajer) zase neumí kontrolovat svou náklonnost k avantýrám a alkoholu.

S osudy bratrů se prolínají příběhy dalších postav, mezi nimi Richardova spolubojovníka z Afghánistánu Oldy v podání Ondřeje Malého a dvou kamarádů Vency a Emana (Jiří Mádl, Kryštof Hádek), které Richard a Olda chtějí využít ve svých plánech na získání peněz.

Natáčení zavedlo tvůrce až do dalekého Afghánistánu na základnu Shank. Ondřej Vetchý se tak ocitl mezi skutečnými vojáky, na nichž oceňuje toleranci, respekt, přátelství, patriotismus a velký smysl pro humor. "To na mě mocně zapůsobilo. Uvědomil jsem si tady opět to, co jsem už dávno věděl, totiž že skutečně dobrým vojákem může být jen málokdo. Život tady je velmi intenzivní. Dostali jsme v kondenzované formě velikou masáž."

Při natáčení filmu Všiváci vládla výbušná atmosféra.

A proč jeho postavě Rickyho Rohana už není do smíchu? "Ten člověk tady odváděl skvěle svou práci, byl respektovaný a měl zde své nejlepší přátele. Nuceně se vrací do civilu, protože se musí starat o dvě děti. Není na to zdaleka tak dobře vybavený a připravený, jako byl na svoji práci v Afghánistánu. Musí se vyrovnat i s tím, že věci v jeho životě už nejsou direktivní, naráží na předsudky většinové společnosti a stává se z něj 'loser'."

Zážitky na celý život si odnáší i Vetchého kolega ve zbrani Ondřej Malý. "Všichni jsou zde poznamenáni nekonečnými válkami. Je to místo, kde se odehrává neustálý a tvrdý boj o přežití. A to od samého dětství. Ale je to i místo, kde si děti hrají na ulici, smějí se, chodí do školy."

Fotogalerie

Zobrazit fotogalerii

Možnost strávit v Afghánistánu celé dva týdny si režisér a scenárista Roman Kašparovský nemůže vynachválit. "Především tyto scény do filmu vnáší absolutní opravdovost a velkou intenzitu. Všiváci si pohrávají s určitou absurditou a nadsázkou a právě konfrontace s touto intenzivní realitou je pro nás zásadní. Na základně v Lógaru jsme se seznámili s prací našich vojáků a mají můj hluboký obdiv: pro její náročnost, nebezpečnost, ale hlavně pro jejich naprosto profesionální přístup i v extrémně stresujících okamžicích, kterých jsme s nimi několik také prožili."

Filmový štáb tak doprovázel naše vojáky při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. Snímek z autentického prostředí diváci uvidí 24. ledna příštího roku.

Zdroj: http://kultura.idnes.cz/vsivaci-vetchy-maly-afghanistan-daq-/filmvideo.aspx?c=A121017_120623_filmvideo_ptk

Reklama

Reklama