Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

fannah 

všechny recenze uživatele

To byl ale divnej film. Nehodila se tam Voříšková, nehodily se tam celé postavy (Vilhelmová + Taclík, Mádl + Hádek) a hlavně se tam nehodilo řešit půlku věcí z děje. Po hodině jsem zjistil, že vůbec nevím ani zápletku, ani kdo je kdy kdo, a za půl hodiny to zkrátka skončí, aniž bych se dověděl. Ani kdybych z první hodiny děje dedukoval půl dne, nic bych nevydedukoval, zvláště když se děj neustále vrací tam a zpět, některé postavy procházejí všemi časy, což člověka z totálního zmatku přivede do megatotálního zmatku. Dvě pozitivní věci. První věc - Janžurovou zamlada hraje její dcera, jenže to už bylo podobně využito v každém filmu kde spolu hrají, a proto to nebylo až tak moc překvapivé. Druhá věc - kamera + snaha o efekty, které v jiných CZ filmech nebývají. Bohužel jejich využití u tohoto scénáře je superextra zbytečné... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas - Mám rád Vetchého a mám taky rád Langmajere, takže nedlouho jsem váhal, jestli zajít na Všiváky do kina a neodradilo mě ani místní hodnocení 51%. Na české poměry dle mého slušný film, ve kterém se osudy postav zajímavě prolínají a málokdo z celého toho kolotoče vyjde živý a zdravý. Obsazení na jedničku a hlavně hudba byla skvělá. Pokud by to mělo více promakanější scénář, šel bych s hodnocením ještě vysoko. 70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podivný mix těžkého života vojenského veterána s rodinným dramatem, který mi trochu připomínal dánské (či chcete-li americké) Bratry. Ale opravdu jen připomínal. Film kulhá hned v několika ohledech. Předně je to velké množství náhod, které jednotlivé postavy ovlivňují, aby se jejich osudy prolnuly. Bylo to příliš účelové a nekonzistentní. Další věcí je situace bývalého vojáka, která by se spíš hodila do amerického či britského prostředí. Naši veteráni existenčními problémy netrpí, pokud se nepotýkají s nějakými závislostmi, o čemž tady nebyla ani zmínka. A nakonec mi přišly zbytečné postavy v podání Mádla a Hádka, přičemž Mádlova role byla úplně mimo. Na druhou stranu se mi líbila technická stránka věci, díky přecpanému ději jsem se nenudil a pokud nepočítám zmíněnou dvojici, tak herci, zejména Langmajer, mě bavili. Nebylo to zlé, ale vidím tady promrhanou příležitost. 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak musim řict, že scény z Afghanistánu a namakanej Vetchej maj muj plnej obdiv. Takže vubec neplati, že Vetchej by byl nějak vetchej. Po scénáristické stránce je to však o dost horší. Asi nejhorší to je s postavou Ondřeje Malého. Prostě mi jeho chování nepřišlo vubec dobry. A navic z nějakyho důvodu mám takovej pocit, že jeho herectví mi připominá reportéra z TV Nova. No ale to neni hlavní zhouba tohohle filmu. Pěkně blby bylo napřiklad to, že je tam až moc náhod - bráši náhodou zamlada ojedou stejnou babu, v klubu Hádek náhodou sbalí dceru, která náhodou pak přijde do banky zrovna v době loupeže, doktor náhodou operuje dva členy rodiny ve stejnou dobu. A k tomu pošahanej Mádl, kterej sice taky hrál dobře, ale do filmu mi to neladilo. Ten děj prostě podle mě není dotáhnutej a v několika scénách je to hrozná křeč. Ale jak řikám, herecky to bylo obsazeny fakt dobře a zahrany taky. Ale je tam prostě několik dost nelogickejch hrátek s rektem. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Děsila jsem se, co to bude za blbost, poté, co jsem viděla hodnocení, ale musím říct, že mě film mile překvapil. Na český film velice originální, čímž mě české filmy tento rok jen těší. Ač samozřejmě množství ,,hrůz,, bylo lehce absurdní, tak to celkově vnímám jako citlivý příběh. Navíc miluju skládačky a nenudila jsem se. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film měl pozdrženou premiéru díky nedokončené hudbě. Teprve po jejím dokončení byl vybrán termín premiéra. Uvedení nabralo zpoždění tři měsíce. (Terva)
  • Ricky (Ondřej Vetchý) nemá na žádném záběru na uniformě hodnostní označení. Důvodem je fakt, že se natáčelo mezi skutečnými (nejen českými) vojáky a mohl by být mylně považován za vojáka, což je nepřípustné. (Pyron)
  • Nikol Moravcová, která ve filmu hraje zdravotní sestru, se kvůli roli nechala obarvit na zrzavou. (R´Hell)

Reklama

Reklama