Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné, opravdu strašné... Komedie? Ehhh... Co to bylo za šílený mix žánrů bez nápadu? Jak se podařilo na tenhle scénář ulovit tolik herců známých jmen? --- Jsem otřesen a špatně se mi skládají k sobě slova. Snad to bylo těmi flashbacky , kdy jeden už pomalu nevěděl, v jaké časové rovině právě je... No, alespoň kucí se koukli do Afghánu a i si tam zastříleli, zajezdili v lendrouvrech, proletěli blekhókem tak maj zážitek. Ti co maj rádi Voříškovou (neplést si s voříškovou) ji uvidí v pár odvážnějších záběrech a ti co mají rádi Mádla by ho tu nepoznali. Jinak je to takové celé asi pojaté jako mix Forrest Gumpa (létající peříčko), O myších a lidech (retardovaný Mádl a králíček), pohádky V peřině (Nikol mávající roztrženým polštářem) a Kobry 11 (přepadení banky, výbuch a skok..). ----- Tohle bylo skoro na odpad. Dávám jednu hvězdu, tu z Malého čepice... * ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější je, že se mi ten film vlastně líbil, ale přesto nemůžu dát ani tři hvězdy. Protože pokud se chci držet svých vlastních hodnotících kritérií, tak tahle bramboračka jednoznačně spadá do kategorie: nepovedený film. Nebudu se opakovat, už to všichni řekli, je tam toho prostě moc. Moc nápadů, moc náhod, moc věcí, které dopadly špatně. Samozřejmě jsme spíš zvyklí, že v jiných snímcích se jeden motiv natahuje neúměrně dlouho, ale je jasné, že i extrém z opačného konce spektra, nemůže dopadnout dobře. Škoda, pár pěkných a nezapomenutelných scén tam ale rozhodně bylo. A ty za vidění stojí. Stejně jako herecké výkony (Vetchý, Mádl). ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi odpočíval v zákoutí disku dobrých 7 let a nic by se nestalo, kdyby si ho disk vzal s sebou do křemíkového nebe. Roman Kašparovský zde nezpochybnitelně ukázal, že naprosto zoufalý scénárista. Každý, komu se ten scénář byť jen trošičku líbil, by se měl nechat z této databáze pro dobro všech smazat a již nadále svým hodnocením neprznit celkové hodnocení jednotlivých snímků, které je jakýmsi spolehlivým ukazatelem pro ostatní diváky dychtící po kvalitním filmovém zážitku. Rajón takového diváka je výhradě u Ulice, případně u libovolného pořadu na Soukup TV, kde se musí cítit jako ryba ve vodě. Všiváci byla totiž naprosto exemplární ukázka toho, jak scénář nemá vypadat a jak je to vůbec možné udělat nejhůře. Sledování v tomto případě bolí, protože se zde nesešla parta kočovných neherců, nýbrž herci, které mám docela rád a kteří i zde v tomto nefunkčním prostředí předváděli velmi uspokojivé výkony. Celý scénář je vystavěn jako mozaika naprosto nesmyslného množství nesmyslných náhod a nechutně okatých scénáristických kliček. Roman Kašparovský musí být regulérně strašně hloupý člověk, který ke všemu naprosto absentuje jakýmkoli náznakem sociální inteligence. Jinak si toto naprosté selhání nedovedu vysvětlit. Není nejmenšího divu, že po tomto omylu už nikdy nic nenatočil. Tohle by stěží prošlo nějakému začínajícímu filmaři jako studentský film. Zpočátku neznáte motivace postav a nechápete, co se děje. Později nevěříte, co se děje. Oceňuji pouze herecké výkony. O ději nelze prohlásit, že je špatný - on je vyloženě urážející diváckou inteligenci a vkus. [25 %] ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První půlhodina naprostá mizérie, kdy mi fakt nechybělo mnoho zasypat hodnocení odpadem. Pak to ale začalo být tak blbě blbé, že mě to vlastně najednou připadalo docela zábavné sledovat. Herci slušní, jen tomu Vetchýmu neumim nějak uvěřit svaly a kuráž drsňáka, vždyť on je to od pohledu takovej miloučkej cipísek, co by mouše křídlo neulomil. Zato Langmajer s Tatiánkou perlily a možná i díky nim jsem tu úvodní půlhodinovku překonala. A že Mádl konečně hraje sám sebe, to bylo potěšující, ačkoli mě sral úplně stejně jako ve všech předchozích filmech. Americké finále uhodilo hřebíček a já už se fakt tlemila do polštáře, říkajíce si: "Verunko, to musíš vidět znovu." Kvalitní kosočtvercina. 50% ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky katastrofální mačo melodrama (s prvky komedie, thrilleru, soft porna, válečného filmu, caper filmu a psychologického dramatu). Nejde o to, že by syžet konstrukci koherentní fabule ztěžoval. On ji výběrem a řazením informací vůbec neumožňuje. Divácky prožitek by přitom dle množství „nečekaných“ odhalení v posledním aktu měl stát právě na radosti z toho, jak do sebe všechno zapadne, nikoli na množství nejasností (znaky artfilmu Všiváci vážně nevykazují). Jenomže zkratkovité, mnohdy vyloženě retardované jednání hrdinů (nejlidštěji se nakonec chová Mádlův idiot) a vysoká koncentrace nepravděpodobných náhod žádnou nově odtajněnou informací zpětně smysl nezískává. Stejně tak se v závěru nedozvíme to nejpodstatnější, co se zpravidla hodí vědět od začátku filmu, aby nešlo jenom o epizodické plácání do větru – oč postavám celou dobu šlo, jaké byly jejich cíle a motivace. Mělo jít o příběh pomsty (proč je ale vykonávána tak opožděně - a na králíkovi?), o příběh znázorňující psychickou labilitu navrátivších se vojáků (k čemu měla jinak sloužit afghánská linie?), o obrázek života mládeže v dnešní Praze (k čemu jinému slouží dění vázané výhradně na Voříškovou, Mádla a Hádka)? Ve filmu se sice díky psychopatii většiny postav neustále něco děje, ale jednotlivé události jsou jen naházeny za sebe, neskládají se do logicky soudržného celku. Ledaže by se veškeré dění odehrávalo v alternativním vesmíru, kde - SPOILERY - je normální pokusit se svého parťáka pro plánovanou loupež nejdříve upálit, kde žena pár hodin po souloži nabyde podezření, že je těhotná (a pokud mezi pohlavním stykem a telefonátem s Langmajerem uplynulo více času, film nedává důvod si to myslet), kde se vlastního bratra pokusíte umlátit poté, co se vyspí s osobou, o které nevěděl, že je vaší přítelkyní (a je tedy na vině spíše ona jakožto nevěrnice), kde déšť smyje všechno zlé a dva soky přiměje zapomenout na veškeré dřívější křivdy. Zpřeházená struktura a neopodstatněná stylistická namachrovanost (kterou lze chápat jako zdravou nadsázku pouze během "michaelbayovské" honičky po Náměstí Republiky) jen odvádí pozornost od banality příběhového jádra, strašlivě přehrávajících herců a neskutečné ideové zvrhlosti. Na maskulinní prezentaci mužů jako strojů na zabíjení a sexuálních mašin je nejpatrnější naprostá absence soudnosti tvůrců. Mladší ženy jsou věčně nadržené objekty pro pohled, které bez otálení nabízejí svá těla prakticky kdykoli komukoli, jediná starší žena mluví pouze o tom, jak se chystá umřít. Možná málo sleduji české filmy, ale něco takhle odpudivě falocentrického už jsem dlouho neviděl. Zatím největší filmová urážka letošního roku. 5% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)
  • Film měl pozdrženou premiéru díky nedokončené hudbě. Teprve po jejím dokončení byl vybrán termín premiéra. Uvedení nabralo zpoždění tři měsíce. (Terva)
  • Filmový štáb doprovázel skutečné vojáky také při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama