Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Místem setkání s Miroslavem Donutilem bylo divadlo Spirála. Jako hosty si tenkrát pozval své kolegy z Národního divadla v Praze - Radovana Lukavského, sólistku opery ND Evu Urbanovou a sólistku baletu ND Terezu Podařilovou, kteří ve svých výstupech podali nejen vynikající výkony, ale dokázali i svůj smysl pro humor. Miroslav Donutil se v tomto večeru pokusil představit Národní divadlo z té druhé stránky a ukázat, že i v "Národním" je legrace a že se tam dějou normální věci, jako všude jinde. Kromě historek, které svým neodolatelným způsobem vypráví, zazpíval s klavíristou Petrem Maláskem a kytaristou Ivanem Koreným i několik písniček, které má rád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Miroslav mě Donutil ke zdravému smíchu spolu s velkými herci doby minulé, tehdy ještě s nimi naživo. Už tenkrát si tento vynikající komik a vypravěč s největšími z nich v ničem nezadal a dnes, když je většina z poválečných pánů Pešků, Sováků, Menšíků, Kemrů, Vinklářů, Kopeckých, Kodetů aj. (množné číslo znamená nespočet nezapomenutelných hereckých rolí a bezkonkurenčních výkonů), je jim důstojným pokračovatelem. Oni jsou sice víceméně dávno po smrti, ale jistě si dál spolu hrají, smějí a dělají naschvály v jejich hereckém nebi. Zaslouženě. Klobouk dolů Mistři kumštýři.☺ ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na devadesátkové zábavné pořady Miroslava Donutila se nikdy nepřestanu rád dívat. Pan Donutil umí vyprávět a imitovat téměř dokonale. A co naplat, že si ke svým historkám možná trochu přidá, to dělali mnozí před ním (Vladimír Menšík) a mnozí po něm to dělat budou. Právě Menšíka mi svým vyprávěním připomíná nejvíc. Tady se navíc dozvíme zajímavé historky i od baletní herečky a operní zpěvačky. Mě osobně ale nejvíc pobaví vždy historka Jiřího Kodeta, který si v Anglii objednal několikapatrový dort. Mimochodem, protože Miroslav Donutil byl i v naší rodině velmi populární měli jsme doma i kazetu s jeho písněmi. A to je další důkaz, že když někdo něco umí, většinou disponuje více talenty. Karel Gott byl třeba i vynikající malíř. Miroslav Donutil zase pěkně zpívá a všechny jeho písně jsou skvělé a já jsem rád, že dvě z nich tady zazní. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi slušivá zábava z doby, kdy Mirek Donutil měl za sebou úspěšný start své vypravěčské kariéry, nebyl okoukaný a jeho vyprávění každý druhý miloval. Navíc si pozval do svého pořadu zajímavé hosty v čele s úžasným Radovanem Lukavským. Další hosté byli operní sólistka Eva Urbanová, taneční primabalerína Tereza Podařilová, hudebníci Petr Maláske a Ivan Korený. Dále mezi diváky šlo zahlédnou Josefa Vinkláře a Jiřího Kodeta. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po oprávněném úspěchu se svým vyprávění historek se postupně Miroslav Donutil dostával i do televizních pořadů. Ve Spirále byl jeden z těch prvních, u kterých ještě převažovala zábava. Jeho vyprávění okořenili hosté. Někteří z nich se k němu hodili, jiní méně. Přesto to byla stále velmi dobrá televizní zábava. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější pořad s Miroslavem Donutilem v dobách, kdy měl ještě originální koule a nepřebývalo mu cca 50 kg podkožního tuku - podobně jako u mého dalšího srdečního pořadu "Silvestry Vl.Menšíka" se směju od začátku do titulků, tohle prostě nemá jedinou chybku..............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Písnička, kterou Miroslav Donutil zpívá v samotném závěru pořadu v českém provedení, je v originálním znění známá pod názvem „Morning Has Broken“ od Cata Stevense. (majky19)

Reklama

Reklama