Reklama

Reklama

E zhan

  • Hongkong 惡戰 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ma Yongzhen (Philip Ng) přijíždí z venkova za svými příbuznými do Šanghaje, aby zde hledal příležitost pro lepší život. Díky své síle a bojovým uměním se mu podaří dostat práci, která se zde jinak získává velmi těžko. A díky tomu se také spřátelí s Long Qi (Andy On), gangsterem s pověstí neporazitelného bojovníka, který ovládá polovinu Šanghaje a snaží se z města vymýtit veškerý japonský vliv. Ma pro Long Qiho začne pracovat a brzy se z nich stane nerozlučná dvojice. Tím se ovšem i Ma stane nepřítelem triád spolupracujících s Japonci a bude se s nimi muset vypořádat. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidé prostě potřebují zmlátit". Ta vizuální stylizace byla občas prostě až nesnesitelná. Souboje fajn, ale tu a tam mi přišli dost podivně sestříhané. Abych řekl pravdu, cítím něco jako zklamání. Příběh nebyl zrovna špatný, sice jednoduchý a lehce tuctový, ale pořád zajímavý, i přesto, že se ho neustále snažila přebít vizuální forma. Jiang Luxia se za pět let dopracovala k sotva minutovému štěku v němž nepředvedla prakticky nic? To je velmi smutné. Ještě že ten Sammo Hung se trošku hýbal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto má rad čistokrvné, špičkové kung-fu tak ten si tu príde na svoje. Extra prehliadka tradičných chladných čínskych zbraní (ale našiel by sa tu aj samurajský meč) a ich používanie, ktoré v niektorých momentoch vyrazí divákovi dych. Veľmi sa mi páčila aj bojová choreografia spolu s pekne emotívne ladeným príbehom, ktorý diváka zavedie do sveta súperenia kriminálnych gangov v Šanghaji a následnej osobnej nekompromisnej vendety. Navyše všetko je tu zabalené do temnejšej, mne pripomínajúcej neo-noir atmosféry. Veľká spokojnosť. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKTEŘÍ LIDÉ PROSTĚ POTŘEBUJÍ ZMLÁTIT...“ /// Ma je borec, co se nejen úderům umí vyhejbat, ale když udeří, frajer letí a letí… Dobrej úvod. Kluk z vesnice s kurevsky dobrou pravačkou (hovno fotbalista! Furt melu vo tom borečkovi!), co si to přišukal do Šanghaje, aby začal pořádnej život – nebo tak něco…to je fuk. Jenže v Šanghaji roku 1930 není místo pro naivní dělníky. Jak dlouho dokáže chlapec přežít? Boj ve stylu B.Lee (Philip Ng je podobnej vopičák. A když říkám podobnej, tak myslím podobnej!) je super! Ani ten děj není úpně blbej. Prostě Číňani, mafie, Japonci…navíc dokážou nakumulovat vztek nejen do postav, ale i do mě! Když to srovnám s opěvovaným meganámrdem, mám vítěze. I po filmový stránce! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Všechno co mám, jsem získal bojem! 2.) Miluju, když je japonskej zmrd (či dva) sundanej jako kráva. 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, jen naprosto standardní. Čínská mlátička, rozhodně ne špatná, ála Yip Man, akorát v hlavní roli tady byl jiný hop-skok-kop artista. Jasně, tyhle filmy nemají co mít společného s nějakým příběhem, jde tu o tu kopanou až na prvním místě. Jenže to tu už bylo a ne jednou, tak proč to dělat furt dokola. Možná je to jiný bojový styl, to nepoznám a je mi to putna :) Není to špatné, vypadá to dobře, zní to dobře a artisti hopsají taky skvěle - je to prostě jen dobré. A dobré je za 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak právě jsem viděl nejlepší "post-Bruceovské kung fu" v životě !!! Ten film je šílenej masakr a hodně připomíná postavou hlavního hrdiny a celou atmosférou Bruceho filmy ... Zejména např.Big Bosse (1971), hlavní hrdina většinu soubojů nevyužívá svoji sílu pravé ruky naplno, protože to slíbil umírající matce. Divák se však samozřejmě nemůže dočkat momentu, kdy tento slib poruší ... Výstup a likvidace japonských elitních zabijáků připomíná opět mírně Game of Death (1978), atd. Choreografie soubojů je na nejvyšším zatím viděném čínském levlu, film se žene kupředu jak uragán, žádný humor, dráty jen 2 x sem si všiml, šílená řežba ... Použití nejrůznějších technik, ovšem stále se jedná o klasické kung fu. Velmi koukatelné jsou souboje s obrovským množstvím zbraní a vším, co je po ruce. Z filmu vyloženě sálá tvrdost úderů a kopů, dynamika plus šílená rychlost. Tohle je Asie v plné kráce a dokonalosti a pro tohle, co zde tvůrci předvedli ji prostě zbožňuju !! Film mne několikrát vrazil slzy do očí a já kvůli tomu pořádně neviděl na fighty... I když děj je naprosto tuctový - zlí Japonci vyjebávají s čínskou komunitou a mladík s nadáním pro kung fu je vymlátí až na oběžnou dráhu, stejně v ní je dostatek emocí, které upgradují souboje na mnohem více, než tisíc zajímavých technik boje, ale nasranost a vztek na nepřátele a zrádce, a ve finále absolutní inferno vzteku mladíčka, který si po vzoru Bruce shodí košili, olízne vlastní krev a roztříská japonský palác se všemi zabijáky na totální lidskou kaši ... Adrenalin mi valil v těle a končetiny cukaly, jako bych tam byl. Kamera, sestřih, zpomalené záběry a detaily, všechno, co v dnešní době tolik v těchto filmech frčí je zde dovedeno k dokonalosti. Ve filmu není žádná chyba. Tohle se nesmírně povedlo a u mne překonává i Ip Manovskou sérii a moji osobní srdcovku The Wrath of Vajra ... Samozřejmě nemohu nezmínit skutečnost, že na světě existuje Berandal 2, který je ovšem z úplně jiné planety a ligy a bude dlouho trvat, než se k němu nějaký bratříček přidá ... Proto hodnotím tak,jako by zde tento král "martial arts filmů" nebyl. Od filmu jsem fakt moc nečekal, ale po 10ti minutá mi spadla klapačka a už jsem ji nezvedl do samotného konce ,... Bravo!!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Jediné dvě barvy, které můžeme ve filmu vidět, jsou zelená u náramku Ma Yongzhena (Philip Ng) a červená skvrna na košili Qia Longa (Andy On). (Terva)

Reklama

Reklama