Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ke svému životu potřebuje krev nemluvněte. Její duše i celé žití se skrývá v obrovském stromu, který pohltí každou její dětskou oběť a tím jí dodá energii. Maskuje se jako zkušená chůva, která pod falešným jménem získá důvěru rodičů, kteří hledají hlídání pro svého drobečka. A takhle to stále pokračuje od rodiny k rodině... I v rodině úspěšného podnikatele Jacka se z počátku zdá, že oba manželé a čerství rodiče jí také skočili na její léčku. Po určité době Jackovi však začíná být něco podezřelé. Přijde včas na to, co se ve skutečnosti skrývá pod milým úsměvem nové chůvy? Nebude již příliž pozdě? (matestlust)

(více)

Recenze (64)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

William Friedkin pro mě bývá zárukou kvality, ale jeho snímek Chůva bych se asi neodvážil na škále kvality jakkoliv hodnotit. Tady totiž Friedkin totálně ujel a vytvořil docela bizarní hororový snímek, který na jedné straně docela nesnesitelně skáče v čase a nedokáže u diváka probudit skutečnou starost o nevýrazné hlavní postavy, na straně druhé je natočen velmi stylově a vytváří tak drastickou a fantaskní atmosféru, až to chvílemi vyráží dech. No a značně přemrštěné finále, ve kterém o řezání motorovou pilou a potoky krve není nouze, si budu ještě dlouho pamatovat! Není divu, že původně byl s tímto snímkem krátce spojován Sam Raimi. Chůva je zapadlá hororová podívaná, která rozhodně má čím překvapit. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Friedkin v osviežujúcom guilty pleasure móde. Supr atmosféra, svižné tempo, John Alonzo za kamerou v slušnej forme a nahoty je taky dosť. Herci sú neokoukané ksichty, čo je vždy fajn. Ak môžete polo-zabudnuté horory, kde je najväčšou celebritou klon Woodyho Harrelsona vo vedľajšej roli, check this out. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzerá ako Churchill.“ – „Ale nefajčí cigary.“ Ťažko povedať, čo viedlo človeka, ktorý nakrútil VYHÁŇAČA DIABLA (a mal doma Oscara za FRANCÚZSKU SPOJKU), aby s neznámymi hercami (ak za slávnych nepokladáte Miguela Ferrera a Theresu Randle) urobil malý psychohoror o anglickej opatrovateľke, ktorú si najme mladý párik pre svojho čerstvo narodeného syna. Dievča ale samozrejme nie je len tak nejaké dievča. A nebyť jej hereckej predstaviteľky, nudil by som sa ešte viac (i tak si ale myslím, že film by bol napínavejší, ak by ju hrala staršia silnejšia žena z úvodného pohovoru, ktorá nevedela po anglicky). Scenár je hlúpy (pustili by ste na slobodu dievča, o ktorom je na 99% isté, že v minulosti unieslo batoľa?). Film je hororové béčko, navyše nebyť hŕstky nadprirodzených scén (stromy, vlky, drastické píliace finále), bol by to triler a nie horor. Na to, aby dosiahol úrovne napr. MISERY NECHCE ZOMRIEŤ, má však neprepracované ako postavy, tak príbeh. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Už prolog samotný neskrývá, že půjde o hru s mysterióznem a fantasy. A že tahle chůva nebude jen tak obyčejná paní Čvachtová. Napínavá podívaná nejen pro čerstvé rodiče a být trochu lepšího závěru a více erotického jiskření mezi lady stromovous a Phillem, ty 4 bych asi dal. [7/10 listopad 2010] ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor od majstra Friedkina ( Tales from the Crypt, Exorcist) ktorý vyťažil všetko možné, čo sa od hororu očakáva, a to je atmosféra, napätie a skomponoval to s trochou gore , a opatrovaťelkov, ktorú keď si pustíte do domu aby vám strážila bábätko, velmi riskujete. Nezapomenutelná scénka premňa je tá v tom lese a na konci, s tým odpíleným stromom a motorovou pílou 80 percent. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městě Valencia. (Terva)
  • Allan (Gary Swanson) si na začátku příběhu balí věci do kufru. Jako poslední do něj přidá knihu Stephena Kinga "It" (To). (Terva)

Reklama

Reklama