Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne v depkách a Batman na dôchodku, aspoň zo začiatku teda. Prenasledovaný minulosťou a pocitom viny, no stále schopný comebacku. Ponuré a drsné, s rýchlou ale prehľadnou akciou a dostatočnou hĺbkou. Občas možno skratkovite a pracujúce len s náznakmi niečoho väčšieho, mutanti tiež mohli byť trochu viac rozvinutí ako hlavná hrozba, no ajtak ide o nadpriemernú komiksovku kde viac nemôžem vytknúť. Takto nejak si predstavujem Batmana ako postavu v zrelom veku. Temného a poznačeného životom, no stále hrdinom ktorý často stojí na hranici medzi prijateľným riešením zločinov a nekompromisným pomstiteľom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Batman je skratka značka, ktorej sa poslednú dobu darí rovnako dobre ako u Christophera Nolana. Ten Milerovský dôchodcovský príbeh je fakt zaujímavý. Ma tvrdé rany a drsnú atmosféru, čo sa len tak nevidí. A to je asi najväčšie plus. Sledovať Batmana, ktorý už nie je najmladší a ma viac problémov ako za mlada je fakt zážitok a v tomto animáku je to zachytené fakt skvelo. Teším sa na dvojku. Obľúbený soundtrack: The Dark Knight Triumphant/ End titles. 89% - 4* ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Atletické kousky vyměnil za drtivou sílu, není divu, za deset let důchodu narostl do velikosti grizzlyho a při šplhání po laně ho zlobí revma. Má to styl, má to koule, vrchol je, když si Batman dává v duchu MMA na držku s šéfem mutantů, lámou se kosti, plive se krev a to dlouhé minuty. Co si budeme nalhávat, tento snímek Nolana obskočil jako ukrajinskou šlapku a mezi lopatkami mu nechal polevu se vzkazem: Sleduj a uč se. Temné, dospělé, brutální, dokonalé. Přesně ten druh filmu, pro který může být geek pyšný, že je geekem. Teď si představte, že to byl teprve rozjezd a jaké inferno na nás čeká za půl roku. Počítám minuty. PS.: Komiks je samozřejmě o několik fousů výbornější, ale to už oni bývají. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Výborné převedení legendárního komixu do animované podoby. Atmosféra, spád, žádná vata, brutalita, žádné "vylepšování" Millerova opus magnum. Jediným, a pro mě velice silným, záporem je absence batmanových vnitřních monologů - analýza nepřítele, prostředí, pochybování o vlastní výdrži. To byla pověstná třešnička na dortu samotného komixu a citelně mi to zde chybí. Nicméně je to stále bomba, poslední záběr této části jsem si vymodlil a krásně mě z něj mrazilo. Teď začne to pravý peklo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, určitě jeden z nejlepších, který kdo kdy podle komiksů naanimoval. Předloha Franka Millera je jedním z nejlepších počinů komiksového světa, ne-li ta vůbec nejlepší (to je subjektivní) a tak jsem velice rád, že se atmosféru povedlo přenést i do animáku. Animace naprosto výborná, opět si musím postěžovat na Marvel, který poslední dobou točí jen nevhodnou mangu. Není to úplně klasický Batman, na kterého jsem třeba i já zvyklý z ostatních animáků, kdy s protivníky soupeří v plné síle, ovšem tento fakt filmu nesmírně svědčí. V krátkosti se tedy dá říct, že to, co skvěle funguje v komiksu, funguje i v tomto animáku...100% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)
  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama