Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, určitě jeden z nejlepších, který kdo kdy podle komiksů naanimoval. Předloha Franka Millera je jedním z nejlepších počinů komiksového světa, ne-li ta vůbec nejlepší (to je subjektivní) a tak jsem velice rád, že se atmosféru povedlo přenést i do animáku. Animace naprosto výborná, opět si musím postěžovat na Marvel, který poslední dobou točí jen nevhodnou mangu. Není to úplně klasický Batman, na kterého jsem třeba i já zvyklý z ostatních animáků, kdy s protivníky soupeří v plné síle, ovšem tento fakt filmu nesmírně svědčí. V krátkosti se tedy dá říct, že to, co skvěle funguje v komiksu, funguje i v tomto animáku...100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný rytier musí byť temný film. To dá rozum. Našťastie táto základná podmienka bola splnená a splnených ich bolo viac. Akcia baví, scenár je hodný aj ambiciózneho hraného celovečeráku a Gotham vyzerá tak, ako má Gotham vyzerať. Menším mínusom je kratšia stopáž, keďže sa v závere odkazuje na ďalší diel. Otázka tak znie, či by nebolo bývalo lepšie ponúknuť oba diely naraz ako poriadny DC nášup. Uvidíme, čo priniesol a mne prinesie druhý diel. A možno to s tým Pearl Harborom bolo vážne inak... ()

Reklama

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Nebýt laciné animace ve velkých celcích (Ghibli jsem nečekal, ale i tak), tak mohlo jít o skutečnou pecku. Scénář je vynikající, napsané postavy taktéž a některé scény jsou perfektní až dechberoucí. Dávám plný počet (9/10). Tenhle díl se mi líbil více než druhý a ten na míň jak čtyři ve svým žánru není. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka pro všechny příznivce kreslených superhrdinských filmů. Bruce má šedesátku na krku, je z něj jen hromada starých svalů s touhou do něčeho hodně tvrdě praštit. A taky to udělá. Pomáhá mu v tom taková malá nesympatická cácora, která si říká Robin a patrně nesmrtelný komorník Alfred, který měl být už aspoň dekádu pod drnem. Ale co, ve dvou dílech Batman předvádí své nejsurovější umění a podává si padouchy bez rukaviček. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tahle parádní podívaná má jen dva mínusy=Divák znalý předlohy se opravdu nedočká žádného překvapení, protože filmaři se opravdu pečlivě snaží původní dějovou linku zachovat a neprznit....Druhým mínusem je naprostá absence vnitřních monologů postav, které dodávají předloze hloubku a dělají z ní ve výsledku jeden z nejlepších komiksů vůbec.Rozpohybované Batmanovy souboje vypadají sice hezky ale pokud neslyšíme jeho vnitřní obavy o přepínané srdce a pochyby o vlastní síle, je pak pohled do nitra stárnoucího superhrdiny nekompletní a divák může mít pocit, že to celé klouže jen tak něják po povrchu.............Spravedlivě by to bylo spíše na 4 velmi silné rudé stárs ale dokopnu tam i tu pátou za snahu tvůrců rozpohybovat kreslený kult..........Nevím jestli je to nejlepší batmanovský animák(tim by se mohl stát Part2) ale je rozhodně lepší než kterýkoliv hraný Batman(ano počítám i TDK) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama