Reklama

Reklama

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi" pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků. (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (557)

misterz 

všechny recenze uživatele

Setha Rogena mám ako komika veľmi rád, sedí mi jeho štýl aj celkový herecký prejav. Aj v tejto komédii si svoj herecký štandard udržal, len čo z toho, keď je scenár plochý, nezáživný, bez fantázie a bez nápadu? To sa potom ťažko predvádzajú gagy a rôzne komické skeče, keď vlastne v scenári ani neexistujú. Netvrdím, pár zábavných vecí by sa tu našlo, ako napr. dojenie alebo scénka s airbagmi. Od Rogena však čakám viac, toto bolo veľké sklamanie. S prižmúrením oboch očí, zalepením uší a so zlomenými prstami na rukách aj nohách slabučký priemer, ale to naozaj iba z ľútosti. 50/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami (zámerne) otravné, miestami absurdné (snaha pritlačiť na komediálnu strunu). Predovšetkým však vizuálne zaujímavé, dobre zahrané a vo svojej podstate opäť film zo života, o hodnotách manželského spolužitia. Apatow je len jeden (KOMICI), Smith je len jeden (CLERKS), Goldberg je len jeden (PINEAPPLE EXPRESS). A Stoller je v tesnom závese... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen opätovne potvrdil, že je špecialista na najtrápnejšie fóry na zemeguli. Zdá sa, ale že má svojich fanúšikov, ktoré sa vedia naladiť na jeho "intelektuálnu" dĺžku. Hovna, chcanky, grcky, kondómy, to je fakt neskutočne novátorská téma, to by sa nejeden popukal. O čo horšie, Efron ho herecký ešte dokonca podliezol. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká vulgárna komédia, natočená scenáristom a režisérom obdobných snímkov Nicholasom Stollerom, sa vyznačuje siláckymi a oplzlými dialógmi a humornými nechutnými situáciami. Celkom dobrá komédia, ktorá svojim námetom a zápletkou vyzerala veľmi nádejne. Našlo sa tu dostatok trefných hlášok a podarených situácií ako trebárs dojčiaca scéna. Občas sa mi však zdalo, že keď sa dej trošku rozbiehal, tak znenazdajky bol preložený nejakou zbytočnou, nudnou scénou, ktorá príbeh vôbec nikam neposúvala. Avšak musím tvorcov pochváliť za veľmi vtipne stvárnenú a nápaditú bitku medzi hlavnými hrdinami v druhej polovici filmu. Ak prihliadneme k takmer ukážkovej scenáristickej štruktúre a spravodlivému záveru, potom je treba povedať, že Susedia sú, celkovo vzaté, skutočne zábavnou komédiou. Skutočne zábavnou, to áno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kopačky maximálně vulgární, chytrá a laskavá komedie, Dostaň ho tam krokem zpátky, který trpěl hlavně nevyrovnaností příběhu, poměrně ambiciózním Zásnubám na dobu neurčitou zase škodila i přes nesmírně svěží ústřední dvojici přepálená stopáž. Čtvrtý režijní kousek Nicholase Stollera je naopak příjemně krátký, ale to je asi tak všechno. Zřejmě je totiž z celého kvarteta nejslabší. Komedie o sousedské válce mezi mladou rodinkou (nepravděpodobní manželé Seth Rogen a Rose Byrne + extrémně roztomilá dcerka) a univerzitním bratrstvem nenabídla o mnoho víc, než vlaštovky v podobě traileru. Očividně improvizované momenty příliš nefungují, vaty je moc, spontánní replika se povede tak jedna z pěti a v mnoha případech se zatraceně tlačí na pilu, takže to dohromady zrovna moc neladí. Scéna s plnými prsy mi legrační opravdu nepřišla, výsledný dojem kazí také fakt, že i na první pohled normální postavy (policajt, děkanka) jsou tu za nevěrohodné/nepravděpodobné idioty. Prostě Stollerovi předchozí výlety měly alespoň nějaký „uvěřitelný“ základ. Když se nejen po nocích trpící pár pokouší přinést do děje trochu hloubky, je to bezzubé. Stejně jako povinný partnerský rozkol. Na dvě a půl minuty. Navíc pokaždé naprosto zbytečně tlachá o tom, co se právě děje a jak ideálně s tím zatočit. Proboha proč? O rozvedené dvojici jejich přátel ani nemluvě. Výsledkem je přesto docela příjemná oddychovka s vynikajícím obsazením. Není to málo, ale osobně jsem čekal víc. Mnohem víc. Slabší tři hvězdy!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, a to od dubna do května 2013. (rafix)
  • Peta (Dave Franco) ve filmu studuje psychologii, stejně jako jeho představitel, který psychologii studoval na univerzitě. (AlfaNumerO)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Reklama

Reklama