Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková dobrodružná francouzská komedie ve svižné honbě za antickými artefakty s fungujícím duem Noiret Girardot , s trochou sluníčka, moře a trochu sexy atmosféru dodává Catherine Alric, ale asi jinak nic, co by oslovilo dnešní publikum a na mně už moc uhulákané. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V minulosti som sa na tejto krimi-crazy-komédii zabával určite viac. Dnes som si ju pozrel a dosť som sa nudil. Pripúšťam, že stále obsahuje niekoľko príležitostí dobre sa zasmiať, ale ani to ma neodradilo od zníženia pôvodného hodnotenia (***) na mierne podpriemerné. Z mierne nadpriemerných komédií mávam lepší pocit. ()

Reklama

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Genialni. Vtipne, vkusne, svizne, a tech hlasek... "Zensky patrej k vareckam a mrtvoly k ledu!" "Tady mate policejniho inspektora, je zarucene pravy, za par dni se zotavi a muze vam treba past kozy." "Musime vyslechnout kravy, nekdo ukradl vlak." "Vsemu uz rozumim, jen mi prosim vysvetlete, proc jste me vyhodila z toho vlaku?" atd :-) ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera, mé obrovské srdcovky. Pouštím si je několikrát do roka, naposledy včera. Nikdy mne nepřestane bavit - tudy do prava! Obzvlášť vydařené je druhé pokračovaní, kde je jako bonus Parga a Corfu, dvě krásná, mně milá, městečka v nádherné zemi zvané Řecko, když tam ještě skoro nikdo nejezdil. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Asi hodnotit to, kdyby mi bylo takových dvanáct, dám klidně 4*, ale s odstupem věkovým i časovým mi tato "francouzská klasika" příliš nesedla. Zbytečně uřvaná žánrová slátanina crazy-komedie, romantiky a kriminálky, na níž jsou nejzábavnější (věčné, leč notně vyčpělé) frantícké narážky na ďábelské padoušství germánské a chaotickou neschopnost helénskou. Ale kriminálka potřebuje aspoň bazální logiku a "pohodová komedie" zas nepotřebuje vraždy (pokud to není vysoce stylizovaná parodie jako třeba Čtyři vraždy stačí, drahoušku, což však není tento případ). - 50 % a kroutím dolů, protože těch zdejších 80 % mi přijde velmi přestřelených. - - A nezachrání to ani milfka Annie na tři sekundy v brýlích na čtení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)

Reklama

Reklama