Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

crha 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná, oddychová letní komedie. Celková zápletka je docela vtipná, ale nejvtipnější je, že to torzo je prdel. Prostě klasická lidská anitcká prdel od sochy. Já vím, že mi stačí málo, ale přijde mi to fakt hrozně absurdní. Co nebo spíš kdo zaujme ale nejvíc je překrásná manželka archeologa. Podobný unikát jako třeba Olinka Schoberová. Prostě nechápu, jak mohla takhle vypadat ženská před cca třiceti lety. Tak, že kdyby jí někdo zmrazil a teď vypustil mezi lidi, tak to bude furt ta největší kunda (pardón) široko daleko. Musím se začít krotit a psát slušnější komentáře. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera a Něžné kuře jsou dva prakticky shodné filmy. Ale ne tak docela! Tento druhý díl považuji za malinko slabší, a to zejména kvůli velkému počtu výrazně za vlasy přitažených scén. V prvním díle tyto scény byly vtipné a dobře zapadly do děje, v tomto druhém mne naopak rušily. Nic to však nemění na tom, že se na film dobře dívá a je vhodným doplněním víkendové pohody. 68% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jupitera? Dyť to byla Afrodité. Tím chci říct, že název filmu je spoiler jak prase a vnímavějšímu divákovi to dojde a ani nemusí čekat na poslední záběr. Pošé je skvělý jméno a obzvláště si tam oko pochutná na jeho super přitažlivé ženě, která je trošku dost do větru, ale nesmírně sexy. Spád to má rychlej jak sviňa, ale zas tak vtipný to není... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Francouzi to namíchali báječně - do přední linie postavili dvě velké národní ikony (Girardot, Noiret), do zálohy popleteného archeologa (Francis Perrin) se skvělým dabingem Fr. Němce a k němu po bok roztomilou a překvapivě (s ohledem na datum vzniku) velmi sexy blondýnu Catherine Alric (také báječný, sladký dabing Jarmily Švehlové), jednoho pana padoucha X a šíleného komisaře řecké policie. K tomu skvělá hudba (nejenom) s řeckými motivy, trochu toho moře, jednoduchou zápletku, hodně vtipů a když pak bylo nejhůř (a taky nevěděli, co s ní), Agnès Pochet ukázala prsa a bylo zase dobře.___A tohle všechno je holé nic proti té nenapodobitelné atmosféře VHSkových filmů ze západu, které sem za socialismu pronikaly, která z On a volé la cuisse de Jupiter přímo čiší, voní a tryská. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než "Něžné kuře" , ale stále je to prostě komedie jak má být ... jak si všímám , tak Philippe de Broca nikdy nezklame , protože od tohoto filmu už jsem tolik nečekal a dostal opravdu hodně . Opět výborný scénář a z hereckých výkonů je asi nejlepší Francis Perrin . Výborná podívaná !! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)

Reklama

Reklama