Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Louis chtěl natočit a zahrát si Harpagona už dávno před tímhle filmem který mu vyhověl. Louis film dělal se svými přáteli (Galabru, Girault, Gensac, atd.) podílel se na scénáři a i film režíroval, takže musel být při natáčení v sedmém nebi. Všichni se bavili, až do premiéry kdy byl film absolutní propadák a lidé svého milovaného Fufuho nepoznávali. Louis byl zklamaný a vrátil se na svůj zámek kde se snažil na to všechno zapomenout. Ale já tu vlnu kritik nechápu. Louis si tím za prvé splnil svůj sen a to si rozhodně zasloužil. Za druhé je film plný výborných nápadů: Natahovací šuplík, Uderzovy koně na zdech jako opravdový, převlékající se Michel Galabru,převlek za páva (doufám za páva) před nevěstou apod. Já se prostě bavil a líbilo se mi to a špatné kritiky mi jsou záhadou. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako dva filmy. Pasáže s mládeží dost slabé, ovšem v momentě, kdy se objevili "Funěs", Galabru a paní Gensac, to mělo úplně jiné grády. Na druhé straně jsme pasáže s Funésem museli sledovat s titulky, protože je nadabován fakt strašně! Jinak výborný způsob, jak dítkám zprostředkovat Moliéra! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, moc mě to nechytlo. Nevím, jestli to víc bylo přetaženou stopáží nebo tím divadelním pojetím (které mi samo o sobě ale tolik nevadilo, přeci jen to je podle divadelní hry), ale místy jsem se do atmosféry toho filmu nedokázal moc naladit. Naštěstí to pro mě zachraňuje nemalý počet vtipných scén, pár zajímavých režijních nápadů a taky zdařilé herecké výkony. Něco do sebe to naštěstí mělo, ale nijak zvlášť mě to nezaujalo. Slabé 3* ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Najskôr som mal pocit, že sa pozerám na divadelné predstavenie, neskôr som pochopil, že ide o vydarenú komédiu de Funesa, na ktorej som sa bavil rozhodne hojne. Či už jeho výstupy, alebo voľne zakomponované obrazy myšlienok. Záver mi moc nesadol, no doporučím rád. Oproti novším komédiám je to na úrovni. 8/10 ()

Johannka 

všechny recenze uživatele

Pf-pf. Byla jsem donucena se na tenhle film podívat (protože Moliéra zrovna nehltám a číst se mi to nechtělo :D) a tahle verze mi náhodou padla do rukou....bohužel. Funése mi bylo chvílemi až líto, kam se to dostal. Zezačátku jsem myslela že vyklidili jeviště, dali na něj jako pozadí desky s nápisem ,,Moliére" a okno s květinou...doprostřd posadili sličnou slečnu a jejího bratra...a kameru. (Až když bratr seběhl za schodů, prošel kuchyní a vyšel na zahradě mi došlo, že to asi divadlo nebude, nicméně dojem zůstal stejný i když byl Funés v kláštěře....btw ta scéna s chrastící jeptiškou byla dobrá :)) Žádný extrémní dojem to ve mně nezanechalo, krom hlavní moliérovy vize mi zbytekový smysl tak nějak uniká a znovu už na to koukat asi nebudu. :) 2** P.S. jaká by byla vaše reakce dámy, kdyby se vám někdo dvořil stejným způsobem jako funés v tomhle filmu? :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Louis de Funes si strašně přál ztvárnit postavu Harpagona. Proto se podílel i na režii a skoro celý film napsal. Bohužel, snímek se nedočkal úspěchu a v kinech naprosto propadl. (Pierre)
  • Poslední scéna se točila v Tunisu v Neftě, místo si vybral sám Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama