Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (140)

fandalehy 

všechny recenze uživatele

André Bourvil byl jedním z mála komiků, který si s Funesem rozuměl, nebo spíše Funes si rozuměl s Bourvilem. A v polovině 60. let natočili pod taktovkou Gerarda Ouryho tenhle kasovní trhák. Podle mě patří Smolař k tomu nejlepšímu co Funes i Bourvil kdy natočili. Jak kdysi Bourvil na premiéře řekl:,,Lepší už to zkrátka nebude." ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný cadillac a smolař, který má štěstí. Funès je tradičně vynikající, zvlášť ve scénách, kdy se musí skrývat před nicnetušícím Marechalem, ovšem lahůdkovou podívanou vytváří z tohoto filmu nedostižný Bourvil, který si svou roli vychutnává do nejmenších detailů. Nutno vidět opakovaně, aby člověk stihl posbírat všechny frky, které oba komici trousí i beze slov. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, který nikdy neurazí, tak by se asi dal nejlépe shrnout.. Navíc obsazen geniálními herci jako byl Bourvil či Louis de Funès. Co bych vytkl je to, že film je zbytečně dlouhý a některé pasáže jsou docela zbytečné. Každopádně i tak má, co nabídnout. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je tu někdo? - Ne, nikdo tady neni. Komediální road movie gangsterka, s vynikající ústřední dvojicí Bourvil - de Funés, ve které nejde o nic menšího, než o diamanty, zlato či heroin. Cesta rozpálenou Itálií, spousta intrik, krásných žen i scenérií, ale hlavně skvělého humoru. Smolař kdysi býval, společně s Fantomasem a Velkým flámem, mou nejoblíbenější Funésovkou a i dnes si na něho rád udělám čas. Oddychovka jako stvořená. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Situační komedie na dva způsoby, aneb Bourvil a Louis de Funès spolu v jednom filmu. Nemůžu se ubránit dojmu, že kdyby dostali každý svůj vlastní snímek napsaný jim přímo na tělo, tak by místo tohle téměř dvouhodinového roztahaného zklamání vznikly dvě výborné taškařice. Především postava druhého jmenovaného pro svou roli vyloženě trpí, a to i když je on ten vtipnější, a po všech stránkách zajímavější. Tříhvězdičkové hodnocení je vzhledem k obou velikánům francouzské komedie možná nelichotivé, ale naprosto zasloužené. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku: Bordeaux, Carcassonne, Les Arcs, Menton, Paríž a Saint-Raphaël. A tiež v Taliansku: Neapol, Pisa, Rím, San Gimignano, Sutri a Tivoli. (Zdroj: filmovamista.cz) (dyfur)

Reklama

Reklama