Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (140)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Funése poměrně atypická komedie, kde je legendární komik odsunut na vedlejší kolej Bourvilem, který je sice také francouzskou legendou ale dokonalého Funése přeci jen nepřekoná. Jinak se jedná o standardní bláznivou komedii, kdy je pošetilý a naivní chudák, proti své vůli využit k pašování vzácného diamantu. Pár vtipných scén se tu najde ale existuje daleko více lepších a vtipnějších komedií, kde Funés hraje první housle. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Aber das ist nicht möglich. - To já zase nerozumím, co tím myslíš, holka." U Smolaře tak trochu zamrzí, že spolu Louis de Funès a Bourvil neměli více společných scén. I když má film gangsterský nádech, působí jeho akční linie poněkud unyle a humorná rovina se rovněž držela celkem na uzdě. Sekvence z autoopravny a kempu měly sice své kouzlo, ve zbytku však šlo spíše o nevýrazné scénky. V rámci de Funèsovy tvorby jde o průměrný a nijak nevyčnívající kousek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám rád funesovky a vůbec staré francouzské komedie. Smolaře jsem viděl právě poprvé a tak nemám důvod z nostalgie přidávat další kladné body. Moc mě to neoslovilo. Nápad na zápletku byl výborný, ale bohužel ani zdaleka z nej scénaristé nevymačkali maximum. Navím Funes měl oproti Bourvilovi strašně málo místa a kdykoliv přišel na scénu právě Bourvil tak komedie ztratila na tempu. Takže celkově slabší průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku: Bordeaux, Carcassonne, Les Arcs, Menton, Paríž a Saint-Raphaël. A tiež v Taliansku: Neapol, Pisa, Rím, San Gimignano, Sutri a Tivoli. (Zdroj: filmovamista.cz) (dyfur)
  • Bourvil měl vyšší honorář než Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama