Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tato rádobyztřeštěná gangsterka dojíždí už na český název, který měl správně znít Trouba, Ťulpas nebo Hlupák... . Bourvilova postava totiž rozhodně smůlu nemá, dokonce není ani tím hlupákem. Za toho ho mají mylně gangsteři. Ty odsoudil scénář k neschopnosti (měla to být komedie), takže i když se odehrává honička, bitka, nebo přestřelka, působí to dost pitomě (víte, že nikoho nezabijí). Navíc Funés mi jako záporák moc nesedl. To je ale dáno tím, že mám nakoukanou skoro celou jeho filmografii, takže vím, že se našel v jiných polohách a že líp fungoval jako sólista, kterému někdo nahazoval. Nenadál bych se že to někdy napíšu, ale tady byl Funés tak nějak navíc. Jeho roli mohl hrát kdokoliv a on se pro změnu do té hlavní nehodil. Byť nápad špatný není, jako směs gangsterky a komedie to moc nefunguje, takže za mě je to zatím jedna z nejslabších funesáren. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smolař se určitě nezařadí mezi ty Funesovy komedie, které bych si s chutí pouštěl znovu a znovu a stále se u nich skvěle bavil a smál, avšak i tak se jedná o zdařilou podívanou, v níž dvojice Bourvil - Funes předvádějí vskutku výborné výkony. Několik scén dovede pořádně pobavit a Louis v záporně laděné roli potěšil. ()

Reklama

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Bourvil versus Louis de Funes. Geniální spojení. Bourvil ve své typické poloze naivního dobráka a Louis zase ve své poloze cholerika. De Funes měl strach, že ho Bourvil převálcuje. Funes měl za sebou teprve své první úspěchy kdežto Bourvil už byl mostre sacre....Jenže film čerpal z toho jak jsou rozdílní a proto funguje dokonale... dodnes. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až mi jednou nějaký bohatý gangster rozloží můj vůz na anionty a kationty, tak přijmu jeho nabídku na projížďku Cadillacem, i když mi dobrák Antoine šeptá do ucha, že to není nejlepší nápad. Jenže já se bavil a to zejména ve chvílích, kdy de Funès rozjel své neurotické kousky - při demonstrování opravy auta, s kulturistou ve sprše či při svém tradičním odsekávání. A ta čtvrtá hvězda je za dokonale žárlivého holiče, jehož zběsilé troubení, úlisný knír i sličnou přítelkyni si budu dlouho pamatovat. ()

subic 

všechny recenze uživatele

To je ten film s tím cabrioletem Cadillac, dlouhým jak tejden, co má pod nárazníky zlato, v křidelkách heroin, v baterii diamant a ten největší uprostřed volantu. Kdo jiný to tam napěchoval než Louis de Funès, který navíc na zboží celou cestu dohlíží. Je ho potřeba přepravit po vlastních z Neapole, je vidět Neapolský hrad, do Bordeaux, kde se má nalodit na loď na Floridu. Bourvil tu sice hraje ťulpase, jako vždy, ale cestou na to přijde. 71% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Pri scéne, v ktorej Louis de Funès opravuje Cadillac, je použitá skladba "La danza tarentella napoletana" od G. Rossiniho. (lemonova)
  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno