Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trošku zmena oproti predchádzajúcim dielom, dej sa odohráva defakto na rovnakom mieste, ale zábavy tu je stále hŕbu. Louis de Funés opäť skvelý, najlepšie keď si myslel, že má vidiny a a vidí obesených ľudí na strope. Na dobu vzniku je to úctyhodný filmík a vtedy to bola naozaj vzácnosť, teraz sa takéto filmy veľmi nenatáčajú. Louis de Funès aj v treťom snímku na seba strhol všetku divácku pozornosť a thrillerová myšlienka upadla navnivoč. A tu sa naozaj vybláznil. Škoda, že jeho cholerické správanie spôsobilo odmietnutie Jean Marais podieľať sa aj na štvrtom dieli. Obaja mali časté spory nad realizáciou scén. A tak sa od nakrúcania opustilo. Marais bol jednoducho nenahraditeľný. Každopádne ani tento snímok nestarne. Technické triky síce viditeľne áno, ale v tomto prípade sa to dá pokojne prehliadnuť. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je velmi překvapivé, že i třetí díl si udržel standard předchozích dvou částí. Opět spousta bravůrních scének, většina v režii znamenitého komika, který je pro publikum nesmrtelný - Louis De Funés. Původně se sice měl natáčet i čtvrtý díl, ale kvůli mnoha okolnostem z toho sešlo. Nakonec je to pravděpodobně dobře, jelikož vidět Fantomase jak zoufale vaří z vody by bylo asi dost nechutné. Tohle je dokonalá trilogie. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uzavření trilogie. Jestliže si v minulém díle vzali Frantíci na paškál Italy, na závěr se slušelo udělat si srandu ještě z úhlavních nepřátel a to samozřejmě z Angličanů. Poslední díl již trošku polevil a tak sledujeme Juvea převlečeného za strašidlo anebo kterak se zúčastnil lovu na lišku. Kdybych měl shrnout celou sérii, tak bych určitě vyzdvihnul atmosféru, hudbu a hlavně Funésovu účast. Bez něj by to prostě nebylo ono. Samozřejmě triky nejsou dnes již bůhvíco, ale takové nasazování masky nebo sundávání bylo vždy chytře zachyceno tak aby působilo věrohodně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel Fantomasa takmer nezaostava za prvymi dvoma. DeFunes bol vyborny a humoru nadostac /tento typ humoru milujem, presne tento styl svojim ponatim viac smakuje europskemu divakovi nez dost velke mnozstvo hollywoodskych brakov/. Sranda, ze Jean Marais sa neznasal s De Funesom, to je len ako pikoska. 95 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bertrand: "Vidím koně!" Juve: "A kde?" "Támhle." "To je přece kos." "Ne, pod ním." "Pod kosem nic není." "Vedle." "Už nevidím ani kosa." "A vidíte koně?" "Jistěže." "A hned nad ním?" "Aha, už vidím kosa." Nevim proč, ale na tenhle díl jsem se dycky těšil nejvíc. Je to plný skvělejch nápadů, jako třeba daň z práva na život, hon na lišku, strašidla, dokonalá (teda skoro dokonalá) akce Artaban, hustej ksicht lorda Rashleye atd. Je asi dobře, že to skončilo po třech dílech a že to není jak dnes, kdy by z toho producenti chtěli vytřískat ještě nějaký prachy. Je to důstojné zakončení série, která se stala kultem. Retro kultem. Hmm hma ha ha ha ha ha ha..... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když přilétá vrtulník na zámek, aby odvezl Fantomase (Jean Marais), slyšíme hvízdat turbínový motor. Nicméně po přistání vidíme za kabinou pístový šestiválec. (pjotri)
  • Když se Juve (Louis de Funès) probouzí, vidí oběšence, vyfotí ho, položí Polaroid na skříňku a běží pro pomoc. Po návratu do pokoje však leží Polaroid na posteli. (pjotri)
  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno