Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Talíř, talíř, viděl jsem ho, takhle velikej!!!............ Klasika, spousta gagů, srandy a vtipných dialogů. CITÁT - Já ho viděl! Dělal píp,píp,píp.............. Funes v převleku jeptišky je naprosto nádhernej. CITÁT - Ukrad mi plechovku oleje........ Nádherná je scéna okolo 70 minuty. Dunění hlav a nošení čepice kšiltem dozadu. Tato scéna vyvrcholí kropením obyvatel. CITÁT - Vlezou do talíře a .... cvak.......... Protože se jedná o náročnější trikovou komedii musíme tvůrcům alespoň trochu odpustit tu slabotu v tricích. Humor z předešlých příběhů tu stále zůstává. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono. Ukazuje se, že Jean Lefébvre a Christian Marin byli důležitější, než se může zdát. Maurice Rish tam ještě jakž takž zapadá, ale Jean-Pierre Rambal je opravdu trapný. A Maria Mauban Claude Gensac taky nenahradí. Vše tedy zachraňují Michel Galabru a nemocný Louis de Funés. A daří se jim to s proměnlivým úspěchem. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Četník ... myslím, že měl zůstat v výslužbě - když už tam jednou byl. Jenomže nezůstal - a v tom je právě ta potíž. Co si budeme nalhávat: NENÍ ve formě. Potácí se od scény ke scéně, marně hledá tu pravou četnickou tvář - a jeho problémy s vlastní identitou rozhodně nezpůsobili mimozemšťané. Příběhu nijak nepomáhá částečná obměna osazenstva četnické stanice ani přeobsazení poměrně klíčových rolí manželek neohrožených strážců zákona. Celá ta záležitost s nenadálou návštěvou z vesmíru je zkrátka víc než problematická - bylo by lepší, kdyby jí četníci a vůbec všichni obyvatelé Saint Tropez zůstali ušetřeni. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle díl náhodou moc líbí, i když mi tam chybí Claude Gensacová jako Ludvíčkova manželka. Určitě k tomu připspívá i to, že jsem film sledovala se svými dětmi, když byly malé, a jim se to moc líbilo, hlavně talíř a smuteční pochod hraný na duté hlavy nad torzem mimozemšťana. Takže jsem vždycky trochu sentimentální...Ale stejně, pochodující recitující četníci, všechny scény s Cruchotem-jeptiškou, scény s panem plukovníkem (Všichni jste pošukaní parchanti!) a zvláště scény s lichocením nadřízeným (Teda šéfe, jestli jste taky tak chytrej, jak jste krásnej!) mě vždycky dostanou. No a samozřejmě Michel Galabru, třeba když přesvědčuje četníky, že hospůdka zmizela (Měl jsem ragúúúúú....fakt!) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Body hlavně z nostalgie, protože si pamatuji, že jsem měl jako dítě tenhle díl nejraději, i když jsem si vůbec nepamatoval, že byl až předposledním. Jasně, teď po letech už to takové grády nemá, ale místy je to pořád hodně vtipné. Ten hudební a zvukový podklad mě i po těch letech dokázal dostat a vzbudit trochu té nostalgie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Vzhledem k úspěchu filmu s mimozemšťany se tvůrci rozhodli, že další díl bude také v žánru sci-fi a vymysleli několik příběhů. V jednom se měli vrátit mimozemsťané a pomstít se, v dalším by se zase Cruchot (Louis de Funès) ztratil v Bermudském trojúhelníku. Přemýšlelo se i o cestování v čase, kdy by se četníci ocitli v roce 1815 u Waterloo. Nakonec však vznikl film Četník a četnice (1982). (henrycruel)
  • Natáčení začalo 15. září 1978. Točilo se v Saint-Tropez a na pláži Pampelonne ve Francii. (GASTON73)
  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama