Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

bassator 

všechny recenze uživatele

Před dvacetti lety stále dokola v televizi vysílali tři z šesti "četníků". Byli to ze Saint Tropez, mimozemšťané a právě tento. Znal jsem už téměř každou větu a bohužel jsem se jich přejedl a začal je snad i nenávidět. Nevím jak bych je vzal nyní, asi by mi připadali spíše k smíchu... V mém srdci přesto místo mají a tato část (byť není určitě nejkvalitnější) obzvlášť... - Viděno 8x cca - 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední díl celé četnické hexalogie. Hmm hexalogie, to je ale pěkné slovo. To koukáte co? To je mnohem lepší pokoukáníčko než sledování četníků a četnic v totálně hloupém příběhu. Funés předvádí svůj standart, ačkoliv už si nad ním zubatá výhružně brousí kosu. Celkově na mě film působí tak, že už tvůrci nevědí, jak zařídit nějaký vtípek a přitom se neopakovat. A takhle nevědí od samotného začátku až do samotného konce. Odpad to není pouze díky pěkným četnicím a z úcty vůči de Funésovi a jeho celoživotnímu dílu. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Posledni film cetnicke serie,tentokrat s poradnou spionazni zapletkou a krasnymi cetnicemi.Jasne,novych gagu tu neni moc,krome cetnic jsou vsichni herci okoukani a uz nemuzou divaka prekvapit.Ale porad je to vtipne a prijemne pokoukani.Mozna jsem trochu sentimentalni a mozna je to proto,ze je to prvni a jediny dil,ktery jsem videl na platne.No jasne,trochu tezi ze slavy cele serie a neprinasi temer nic noveho,ale presto me stale rozesmeje.Mozna je to taky kvuli tem cetnicim,ne?Proste davam jasnych 65%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis De Funès) sleduje dalekohledem své podřízené Beaupieda (Maurice Risch) a slečnu Makumbovou (Nicaise Jean-Louis), je vidět, že Makumbová má náramek na levé ruce. Když se Cruchot hádá s jeptiškami a pak za ním přijdou jeho podřízení je vidět, že slečna Makumbová má náramek na pravé ruce. (OndrejKW)

Reklama

Reklama