Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejhorší díl četníků vůbec. Začátek na vile je super, ale potom začne šílená jízda nelogických činností, spousty NAPROSTO ZBYTEČNÝCH scén a navíc tentokrát PROTIVNÁ jeptiška. Autorům už pravděpodobně docházel dech, ale tlak úspěchu a chuť po penězích nechala vzniknout toto a ještě další díly. Demontáž "atomové" bomby způsobí opětovné nasazení do funkce?? Mnoho nelogičností, trapných dialogů, opakujících se vtipů a "crazy" situace jako okopírované z Bažantů a podobných francouzských komedií. "Ajm sorry, sér." Za dva. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

S tímto "neúspěchem" čtvrtého pokračování Četníků absolutně nesouhlasím. Louis tady dostal tolik prostoru, kde mohl ukázat svou jedinečnou komiku a to také udělal. Výborný byl také Jean Lefebvre, který simuloval ztrátu paměti. Všechno zafungovalo... Bylo to jak komické, tak i napínavé, každý se musel bát o naše hlavní hrdiny, aby je ti noví nevypátrali. Četník ve výslužbě patří do mé top 3 filmů o četníku Cruchotovi. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která se krčí ve stínu předchozích dílů. Vtipu je zde citelně méně a scénář je plný řady nefunkčních momentů (třeba celá hipísácká sekvence je vysloveně trapas). Ostatně samotnou výchozí zápletku tohoto filmu - jakýsi ageistický puč, kdy jsou zkušení četničtí mazáci jediným svévolným rozhodnutím nadřízeného KOMPLETNĚ nahrazeni partou ambiciózních mlaďochů - hodnotím jako vyloženě stupidní. Odkazy na předchozí díly působí spíše otravně a k mému překvapení jsou zde ještě více než v newyorském dílu umocněny homoerotické vazby mezi jednotlivými četníky, kteří jsou zde vykresleni v podstatě jako partička nepřiznaných gayů, kteří se s oblibou společně svlékají, dotýkají, vyznávají si lásku, apod., aby vše korunovali zneškodněním falického symbolu par excellence - atomové hlavice. Stálo by za to podrobit tento film detailnějšímu psychoanalytickému pohledu, ale to je tak asi všechno - nebýt popularity předchozích dílů, tento by asi nikdy nevznikl - a co je hlavní, nestál by vlastně ani za pozornost. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Zábava pokračuje v dobrém duchu. Přehlídka doposud odehraných dílů, myslím že zdařile sestavených. Opět se s vervou vrhli do práce která každému smrdí:-) Srovnáme - li četnickou komedii s Funesem a s Potměšilem, tak se to srovnávat ani nedá. I když toto není nejoblíbenejší film serie, nikdy nezlame, scénky vtipné i po několika desetiletích. 83% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Další omyl z četnické série, který natočil (jak jinak) Jean Girault. Jedná se o zřejmě nejhorší díl, protože pramálo funguje, navíc se sem postupně začínají vkrádat i trapné scény, ty si teda první díl nezasloužil. Oblíbenost této série byla i přes nepříliš vydařené pokračování nadále vysoká, a tak tvůrci přicházely se stále novými díly. Problém je, že nepřicházeli se stále novými nápady a je jasné, že všechno se jednou okouká. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Za túto štvrtú časť ságy dostal Louis de Funès (Cruchot) honorár dva milióny frankov, čo predstavuje veľký nárast v porovnaní s jeho počiatočným honorárom za prvý film, ktorý bol 90 000 frankov. (Arsenal83)
  • Předtím, než je odpálena raketa, můžeme vidět, že má pěkných pár metrů na výšku a je třeba k ní vylézt po žebříku. Když se ale později Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) snaží hlavici odšroubovat, je raketa o hodně menší. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama