Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

kingik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tuhle komedii dvakrát a přesto jsem si ji nijak zvláště neužil. Přišla mně na francouzskou nobl jemnost pro gagy až příliš neotesaná. Gagů je přemíra a jsou většinou v bláznivém stylu, ale skoro žádný mě dostatečně nepobavil až k smíchu, ale originálnost rozhodně nepostrádají. Vše drží spolehlivě ocelovým lankem de Funés, který ze sebe umí dělat výtečného kašpara s přechodem do jeho nervozních poloh. Námět je originální, ale přesto filmu chybí nějaký jednotný ráz ve kterém by gagy nepřibíhaly ze všech světových stran. Divák se mohl v případě tonutí chytnout rtutovitého de Funése, který řádí jako vitální mladík. Mé hodnocení: 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva největší kamarádi: Louis de Funés a Michel Galabru spolu sice začali u Četníků, ale později se v jednotlivých filmech už tak často nesetkávají a možná je to škoda jelikož, když jsou oba v jednom filmu dává mu to takové osobní kouzlo. Nejznámější samostatný film s těmito dvěma legendami je zřejmě zrovna tento, nezapomenutelný, vizuálními efekty nabitý film, kde se Louis de Funés zhostil role zbrklého, pohromu nosícího podnikatele. Záplava pohrom přitom na celém příběhu staví a nutno uznat, že je to zábava od začátku až do konce. --- Tohle je Plaváček, ne? - Jo to je prototyp právě jsem ho teďkon vylepšil ()

Reklama

karlospr 

všechny recenze uživatele

Tak jak už to bývá ve filmech s Louis de Funèsem, je právě on a jeho výtečný výkon hlavním tahounem filmu. Opět je obklopen lidmi, s kterými hrával, přesto se mi nestalo, že by mě to nějak mátlo, jejich výkony jsou energické a většinou komické. Děj má spád od začátku až do konce a budete mít co dělat, aby jste se smíchy nepotrhali. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funesových filmů!! Skvělá oddechová zábáva se spoustou skvělých vtipů a skvělým Funesem, který zde podle mě podává životní výkon. k tomu skvělý Michel Galabru, který je Funesovi rovnoceným komickým partnerem. Tihle dva mě spolehlivě bavili celý film a já se musím přiznat, že jsem se dlouho takhle nenasmál!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Plaváček je zmetek. Vyhozený peníze." Cholerický pan Fourchaume je klasicky skvělý, ale už ve filmech dostával lepší nahrávky než od zrzavého klanu Castagnierů. Mě tedy nejvíce bavilo cvičení se závorami, invalidní vozík s funkcí přemetů a geniální seskočení z traktoru do louže. Spousta gagů mi však připadala jak z němé grotesky a to mě zase tak moc nebavilo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama