Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Táááák... další velmi dobrá komedie s komikem na stejné úrovni jako třeba velký Chaplin. Komedie o manželských hádkách jsou kupodivu fakt fajn. A navíc nám tento film dal recept co dělat když nebudeme moci usnout, počítat dělníky. A konec nám ukázal, že mezi těmito dvěma nebude nikdy klid!!!! Určitě doporučujeme:) 70% ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejlepších francouzských komedií s geniální dvojící Louis de Funés a Annie Girardot. Vždycky se mi líbila scéna s kulečníkem a s opilýma japoncema a vypisováním šeku. Zároveň jsem ale musela obdivovat Annie v roli trpělivé manželky, že to s ním vydržela. Vždycky mi bylo líto skleníku a ryby Arthura. A líbilo se mi i počítání oveček nebo spíš dělníků. "Nemůžu spát." - "Tak počítej svoje dělníky." - "Jen dělník, druhý dělník,...". :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Hádejte, co jsem měla k večeři. - Pivní sýr? - Ne, banány!" Louis de Funès a Annie Girardot spolu vytvořili vážně zábavný manželský pár, jehož denním chlebem byla často až nezdravá míra tvrdohlavých emocí - taková menší francouzská Itálie. Oba herci se svých partů zhostili s vervou a dali vzniknout mnoha humorným scénám. Nejvíce mě však pobavily sekvence s kulečníkem a vytahovací šerpou. Člověk by se rozhodně v takhle živelné a divoké domácnosti nenudil, zároveň by byl ale brzo zralý na blázinec. Slabší čtyři hvězdičky! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Funesových komedií jsem viděl plno, a od Zidiho už jsem taky leccos shlédl, zůstanu u tří hvězd. L. de F. natočil poslední opravdu dobrou komedii Křidýlky nebo stehýnko a pak už následovaly slabší filmy. Ty nejlepší měl prostě už za sebou. Při tomto natáčení mu bylo už přes šedesát a malinko to znát bylo. A Claude Zidi měl za sebou rok před tím Zvíře nebo již zmiňované Křidýlko. Funes zase hraje továrníka, tentokrát mu ale lítají dělníci po domě a časem se tytéž opakující motivy vtipů s využitím zaměstnanců v domě začnou opakovat. Určitě se najdou dobré hlášky a vtipy, a Annie Girardot byla rozená komediální herečka, s Louisem de F. jí to navíc ohromně slušelo, i když mezi nimi byl věkový rozdíl, ale se slavným komikem mám oblíbené jiné filmy. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Má to aj svetlé miesta, ale z funèsoviek iba taký priemer. Súboj honba za majetkom verzus záchrana manželstva je dotiahnutý až za hranicu absurdnosti, čo sa v niektorých francúzskych komédiách stáva. Heslo šialeného zamestnávateľa Plná zamestnanosť akoby som už niekde počul, a k tomu voľby ako čerešnička, nech je obraz kompletný. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od listopadu 1977 do ledna 1978, pařížská premiéra se konala 22. března 1978. Jenom v Paříži za první týden promítání vidělo film více než 200.000 diváků, v celofrancouzském srovnání za rok 1978 se film dostal na třetí místo a v kinech jej zhlédly více než dva milióny diváků. (argenson)
  • Ihned po začátku natáčení se ozval režisér Jean-Pierre Mocky, že námět filmu se velmi podobá scénáři, který on sám krátce předtím Funèsovi nabídl. Funès měl sice o námět zájem, film ale začal realizovat osvědčený tvůrce komediálního žánru Claude Zidi. Mocky se nevzdával a kvůli autorství námětu podal žalobu k soudu, probíhající proces pak ohrožoval celé natáčení. Mockymu se sice nepodařilo dosáhnout stažení filmu z distribuce, u pařížského odvolacího soudu nakonec ale dosáhl finančního odškodnění ve výši 350.000 franků. (argenson)
  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)

Reklama

Reklama