Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 4 diely, pozerať sa (ešte) trochu na to dá ale......Tak trocha som sa tešil na historicku dobrodružnú drámu, že sa dozviem niečo nové o Leonardovi Da Vinci, niečo čo je zaznamenané v archívov, prípadne by som aj akceptoval nejaku tú úpravu v prospech zábavy, kde by nám podsúvali myšlienku v zmysle: Takto to mohlo byť.Ale nie, scénar je napísany " z pera slávneho Davida S. Goyera", ktorý má prsty aj v sračkoidnom Ghost Rider 2, ktorý ma kedysi tak rozhorčil, že som okamžite Nicholasa Cagea vypratal z obľúbených hercoch a dosadil som tam miesto neho Barta the Beara.Leonarda tu zobrazujú ako heteráka, ktorý vynikajúco šermuje obidvoma rukami a má podľa všetkého aj špirituálne vlastnosti.Seriál sa snaží vykradnúť z časti Dana Browna, trocha zo Sherlocka Holmesa no a to " pero slávneho Davida S. Goyera" dodáva tomu aj šmrnc debilnosti bez možnosti prirodzenej psychologie postáv.Ak chcete nejaký historicky seriál s intrigami a nechcete sa pri pozeraní cítiť ako decko, tak siahnite po Borgias. ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Výsměch historie, nabubřelá manýra. Uvidíme jaké budou další díly, ale první hodnotím **. Da Vinci by America - Hezounek, nagelované číro, heterosexuál, ještě ke všemu vegetarián, feťák ujíždějící si na opiu. No je mi líto těch lidí, kteří se na to podívají a budou ve lži žít tím, že to tak skutečně bylo! A největší hlína je ta, že ve Verocchiově ateliéru je obrovská hlava David od Michelangela, který na Piaza della Signoria ještě nestál!!! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Renesanční Ferda Mekgajvr nosí nálepku mojí modly a je to boj, který v tomhle případě nezvládám a dávám si opětovné ultimátum, že "když příště nezačne malovat, tak končím!". A jak myslíte, že je to dál? Ne, nechci už trnout, že v dalším díle se Leonardo potká s Járou Cimrmanem a půjdou spolu patentovat hodinky s vodotryskem. Dobojováno někde uprostřed 2. série. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.....................1 - VISELEC - CITÁT - Čeho ses nejvíc bál? Trochu mi vadí, jak je znát to uměle vytvořené prostředí. Chápu,. je to teprve začátek a seriál si na sebe musí vydělat, aby se někam posunul, ale je to rušivé. Záběry na Florencii jsou prostě moc dokreslované a hluché. .......................2 - HLAD - CITÁT - Hleď do nekonečna a pak budeš Bůh............. Pitva byla hnusná a celkově je druhý díl lehce brutální. ....................3 - VĚZEŇ - CITÁT - Jeptišky jsou posedlé Ďáblem........... Da Vinci je celkem nervák, neustále se rozčiluje a často řve, ale i tak genialitu mu divák nemůže nevěřit. ....................4 - MÁG - CITÁT - Malování je víc než jen tahy štětcem............ ...................5 - VĚŽ - CITÁT - Jsi dočista pomatený............ Nějak jsem od toho očekával víc, teď to nějak moc stagnuje. Plně hluchých míst a nějak moc politiky. ........................6 - ĎÁBEL - CITÁT - Copak jsem zešílel? Jak je to možné!............... Tohle je hodně zmatený díl. POZOR SPOILER - Drakula, Valašsko, Habeshan, KONEC SPOILERU. Kam se to Da Vinci dostal? CITÁT - Viděla jste, co se stane, když zpochybníte plány Vatikánu?............ .....................7 - VELEKNĚZ - CITÁT - Došlo vám, že nemožné mě nutí dělat ještě víc?............ ....................8 - MILENCI - CITÁT - Volba a důsledky jsou na tobě................... Netušil jsem, že Leo měl tak krušný život. POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu som očakával rozpoltenú osobnosť, ktorá holduje dosť intenzívne určitým závislostiam, no dostal som dobrú dušu s brilantným mozgom s celkom častými zastávkami v jej hlave. Pár vybočení zo slušného života je spomenutých, ale nie je im venovaná nejaká významná pozornosť. Seriál sa točí hlavne okolo Da Vinciho a mocných vo Florencii, Ríme a Taliansku 15. storočia. Postavám na začiatku chýba hÍbka, získavajú ju až v priebehu seriálu, no intrigy, manipulácia a aj postavy viac bavia v Borgias, ktorých rozmach sa začal ešte za Leonardovho života. Jednotlivé epizódy majú charakter ako kriminálne prípady, kde geniálny detektív so svojimi citeľne menej inteligentnými pomocníkmi, korí sú tam, aby mohol detektív vysvetľovať, čo robí a inak je ich funkcia krovie, vyrieši záhadu a na konci sú všetci šťastní. Tu je tou záhadou chýbajúci vynález, ktorý by mohol pomôcť vyriešiť určitú situáciu. V tomto seriáli, pri riešení takýchto záhad a niekedy aj mimo nich vyniknú surreálne obrazy a predstavy v Leonardovej mysli, ktoré momentálne nemajú na seriálovom poli obdobu. Tvorcovia si našťastie, aj keď neskôr, uvedomili zbytočnosť krovia a začali ho rozvíjať a dávať mu väčšiu hodnotu. Zamrzí aj krátke využitie zaujímavých postáv ako napr. Dracula. Seriál nie je číslo 1, ale určite má čo ponúknuť. Hodnotenie za série I.-II. 80%. III. séria: časti 03x01 - 03x02: Do seriálu zavítala nová atmosféra. Šialená brutalita, ťaživý smútok a prehlbujúca sa mizéria. V oboch častiach zomreli postavy, ktoré mohli mať ešte zaujímavý vývoj, ale ich smrť má na zvyšné postavy väčší emocionálny dopad, ako by mohol mať rozvoj ich charakteru. Navyše šlo o postavy, ktoré by ďalej slúžili len ako pomoc dôležitejším postavám, čiže ťah scenáristov je logický a správny, keďže takto poslúžili viac. Leonardo prvýkrát nestíha vymyslieť niečo geniálne a bezbranne sa necháva unášať novovzniknutým peklom, snaží sa len prežiť. Seriál Da Vincis Demons sa ani v tretej sérii nezbavili veľkej dávky predvídateľnosti, vďaka čomu môžu v hodnotení figurovať len na pozícii lepšieho, nezabudnuteľného béčka. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama