Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

V tomto prostředí jsem jako doma. Florencie, Řím, papež, politické tahanice a samozřejmě Da Vinci. Skvělé téma, dynamicky natočené, plné historických fakt, kterých bych se ale držela trochu víc a netahala tam např. Draculu, ačkoliv chápu že to primárně není historický seriál ale spíš fantasy. Možná je to má láska k The Borgias a Assassin's Creed, možná jsou Da Vinciho démoni fakt tak dobří..Nicméně "Každá otázka, kterou zodpovíš, vede jenom k další otázce.." :) Jo, a musím pochválit Blakea Ritsona, ten mi zůstane pod kůží ještě hodně dlouho! 1. série - 9/10, 2. série - 9/10, 3. série - 7/10 ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte seriály Sherlock a Borgiové/Tudorovci s nádechem Assassins creed... vznikne Da Vinci's Demons. Seriál si ze všech jmenovaných seriálů bere jen to nejlepší.Sherlockův charakter povahu a dedukce. Od Borgiů/Tudorovců zase církevní intriky a vraždy. Pokud vám u Borgiů/Tudorovců vadilo málo akce a spoustu keců, u Da Vinci's Demons jsou tyhle intriky prokládány velmi zábavnou akcí a dobře zvládnutými "sherlockovskými" dedukcemi.Výsledný seriálový mix se tak stává velmi zábavný. Po první sérii nastoupil skvost bez jediné chybičky nebo slabší části v podobě série druhé, která všem divákům přinesla naprosto stoprocentní, promyšlený a ničím nerušený zážitek v krásných lokacích s excelentními hereckými výkony a dějovými zvraty. Škoda, že se kvalita nepodařila udržet i do třetí série, které ke konci docházel dech, avšak finále bylo nakonec uspokojivé. Celkově 4* 82% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chybí mi v popisu žánr mysteriózní / fantasy, protože s historií tohle moc společného nemá. Pár postav je reálných, obecné obrysy dějinných událostí plus mínus taky, ale zbytek je čistá fikce a autorská licence. V principu nemám nic proti. Prostředí renesanční Florencie je hodně zajímavé samo o sobě a se správně paranoidní zápletkou by to byla bomba. Byla, protože tenhle projekt rozhodně dokonalý není. Ve všem se najdou malé chybičky. Od trochu lacinějšího vizuálu, přes občas otravně sebestředného hrdinu v hlavní roli, až po za uši přitaženou mytologii. Bohužel od druhé série je dál je to už úplná fantasmagorie a třetí jsem radši úplně vynechal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročná zábava, která si sice z historie hlavu příliš nedělá, ale i tak potěšily některé dějinné události z Florentské republiky, které v našich končinách zase nejsou tolik známé. Sám Leonardo je tak trochu Sherlock vědeckého světa a stejně jako detektivovi z Baker Street i jemu před očima vyvstávají skutečnosti, které jsou běžnému smrtelníkovi zcela zapovězené. Co se hlavní linky týče, tak Da Vinciho osobnost přímo vybízí k tomu, aby se honil za supertajným artefaktem, který by mohl změnit běh světa, takže potud v pořádku. Že tu bude nějaký hodný a hlavně tajemný spolek pečující po staletí o blaho lidstva a parta zlovolných padouchů, kteří se jim to snaží po staletí překazit bylo také nabíledni. A ani to nevadilo. Co mi ale moc nesedlo byly Leonardovy, a nejen jeho, vize, v nichž promlouvali mrtví či se v nich vydával po i proti proudu času a na základě těchto příhod pak řešil nastálé problémy. To mi přišlo trochu nepatřičné. Stejně jako díl s Draculou či doba, která se odehrávala mimo Itálii. Tady to tvůrci trošku přepískli. Ale zase ne tolik, aby mě to odradilo. Tom Riley byl jako roztržitý i nebezpečný génius dobrou volbou a trefou byli i další, nepříliš okoukané tváře, přičemž po Sherlockovi i tady mě oslovila Lara Pulver a výborný byl i Blake Ritson, který vystřihl padoucha jak vyšitého. I přes výhrady jsem velmi spokojen. 80% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Je to moderní a možná pro někoho nepřijatelná slátanina. Pro mě po pěti dílech nehorázná zábava, spojená s Assassins Creed.... Tudíž jsem neobjektivní, beru to jako jeho pokračování po tom co jsem dohrál všechny díly, shodou okolností zrovna když seriál začal.......... konec serie a JÁ CHCI OKAMŽITĚ DALŠÍ!!!!!! ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama