Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

honajz 

všechny recenze uživatele

Stupidní omalovánka pro americké teenagery, kteří už se mohou koukat na nahá mužská těla a sem tam i ženské kozy. Zbytečně brutální, zbytečně explicitně sexuální (asi si tvůrci hráli na druhý Řím), zbytečně často nechutný seriál, který nemá vlastně s historií nic společného, s postavou Da Vinciho rovněž ne, a který přehání komiksovým stylem tak, až je to k pláči, jak je to směšné. K tomu mizerná, ale skutečně mizerná počítačová animace, hlavně pozadí, a máme zde pitomoučký seriál o ničem. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fikčně zábavný seriál, který si z historie bere dovedně jen to, co se mu hodí. Tvůrci vymysleli zajímavou zápletku, fajn charaktery, jejich fikčně renesanční Itálie mě bavila, bez ignorování historie by to nikdo nemohlo být tak provinile zábavné a dobrodružné. Já jsem spokojen, uvidíme, zda bude po dvou sezónách ještě jedno pokračování. I když od toho historický seriál nečekejte, tvůrci mají smysl pro detail a určité znalosti. Mimochodem výborné OST, odmyslete si někdy zbytečný fanservis (ale Carolina Guerra je kus v indiánské i civilní verzi) a gore, jinak mě fakt dostávají občas ty pasáže renesanční kresby a Tom Riley v hlavní roli celkově. Není to hloupý seriál a tvůrci ví na jakou strunu u diváka brnkat (včetně těch znalejších). Souboj sil zla a dobra bude rezonovat myslím u velké části diváku. První dvě série mě baví hodně, ale třetí ukazuje už velké scénaristické slabiny, nelogičnosti hlavního univerza, tvůrci prostě měli problém vše provázat smysluplně, té konspirace bylo už moc, působila trapně, 4* prvním děma sériím, třetí nechávám raději bez hodnocení... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal strašně odpudivě, co se efektů týče, pak se to zlepšilo a tím bych efekty nechal na pokoji. Příběhově rozporuplné, po historické stránce strašná blbost, lepší díly se střídají s horšími, lepší zápletky doplňují horší. Ovšem hudba je výborná, obsazení výborné (Tom Riley a Alexander Siddig), postavy naprosto dokonale napsané a díl od dílu se to zlepšuje a mě to baví čím dál víc (i když DaVinciho homohrátky a píchání prasete by se opakovat nemuseli). Vizuálně je to velmi působivé, výprava je bohatá, jen ty košile by mohli nosit trochu více zaplé, chlapské hrudníky mě totiž vůbec nezajímají. Jinak je to ale kvalitní seriál, který se rozhodně nemá za co stydět, je tam dost zvratů, postavy se bohatě vyvíjejí, hrdinové a padouši nejsou tak průhlední, jak by se mohlo zdát a je to celé velmi nepředvídatelné a za to je rozhodně další velké plus... Mě to baví a rozhodně budu sledovat dál, je jen málo tak kvalitních "historických" seriálů. A o historickou přesnost v těchto seriálech nikdy nešlo, takže (i když je to tady už moc sci-fi, nevadí to, ale občas naštve). Po prvních pěti dílech za 80% a vyvíjí se to moc dobře... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Renesanční Ferda Mekgajvr nosí nálepku mojí modly a je to boj, který v tomhle případě nezvládám a dávám si opětovné ultimátum, že "když příště nezačne malovat, tak končím!". A jak myslíte, že je to dál? Ne, nechci už trnout, že v dalším díle se Leonardo potká s Járou Cimrmanem a půjdou spolu patentovat hodinky s vodotryskem. Dobojováno někde uprostřed 2. série. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:*** Zprvu rozpačité dojmy ze seriálu vynahradí druhá část první série. Z prvních seznamovacích dílů se stává drsný boj o vládu ve Florencii, v němž už nestačí jen pouhé Da Vinciho triky a podivné vynálezy. Umírají lidé a situace přiostřuje. Nemohu se zatím rozhodnout, jak moc mi vadí tato změna, možná bych raději sledovala bezstarostného Leonarda, jeho vynálezy a malby. Možná bych ocenila větší historickou přesnost (vadí mi sluneční brýle, sklenice z čirého skla, atd.), což je možná to, co mi brání v udělení plného počtu hvězdiček. Musím však přiznat, že právě přiostření situace a probleskování budoucího děje díky Leonardovým vizím, je jistým návykovým lákadlem, proč nepřestat sledovat. 2.série:**** Ukončení první série bylo opravdu skvělé, hned z několika důvodů, které nechci spoilerovat. Díky otevřenému konci si první série může dovolit akcí nabitý rozjezd, trochu Leonardových kouzel a další a další zápletky, které chcete rozmotat. Tady se dá bezpochyby odpustit lacinější zpracování. Tohle už je opravdu propracovaný seriál hned s několika zajímavými dějovými linkami. Uvidíme, jak se je scénáristům podaří ukočírovat dál. Druhé sérii velmi prospěli nové lokality a rozdělení různých dějových linií. Tady se již bojuje na více polích a je na co s dívat. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama