Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

VanTom 

všechny recenze uživatele

SEZÓNA 1: Nakonec se dalo, ale se spoustou výhrad. Titulní figura se profilovala jako egoistický nezodpovědný floutek ztrpčující život všem kolem sebe, který z problémů vždy vybruslil díky obrovské porci štěstí a na poslední chvíli sestrojených "fantasy" udělátek. Hlavně se ale dlouho nic nedělo, Da Vinci tápal a utápěl se v pochybách, vizích, vzpomínkách, snech, proroctvích; mnohem výživněji působily intriky a podrazy mezi Florencií a Římem, tzn. mezi rody Medici, Pazzi a papežem (u něhož ta naprostá arogance a zkaženost "božskou" mocí již překročila hranice parodie). No aspoň mne úchvatné prostředí renesanční Itálie přimělo zavzpomínat na Assassin's Creed II (a rozehrát Brotherhood), kde jsem si všechny ty pamětihodnosti mohl s Eziem prolézt pěkně dle libosti. SEZÓNA 2: Přesunutí jedné linie do Jižní Ameriky rozhodně přineslo kýžené oživení, jelikož dění kolem (dvojníka) papeže či dobývání Florencie a Medicejské banky záživností zrovna neoplývalo. Ubylo vizí a postavy nabraly na sympatičnosti, ale jinak žádné extra zlepšení. SEZÓNA 3: Odražení vyloděných Turků u Otranta a zabránění jejich invazi do Itálie uzavřelo Da Vinciho cestu (asi i tu duchovní a objevení sestry rodinnou), přestože nejasný ideologický svár mezi tajnými mocichtivými uskupeními Labyrintem a Syny Mithry nadále trvá. No nevím, možná se to nemělo tvářit tak vážně, ale tu rozkodrcanou kárku jsem do finiše dotáhl spíše z povinnosti. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Renesančný úlet so slušnou porciou mystiky. Celkom chytľavý v rámci historických faktov a ich prispôsobenia do komerčného seriálu. Da Vinci je tu viac humorná  postava ako by ste čakali a ak si nato zvyknete, budete spokojný. Musia vám sadnúť prvé epizody, inak neverím že to dopozeráte do konca. Prvá séria sa od druhej dosť líši. Štýlom rozprávania aj lokalítami kde sa nachádzame. Príbeh bol akčnejši a začalo sa viac ulietať v rámci fantázie. Blake Ritson je suverénne najlepšia postava celého seriálu, no celkovo ku kastingu nemám zlého slova. Výprava mohla byť lepšia, občas pôsobila lacno a niektoré dejové odbočky ma nebavili. Po vzhliadnutí tretej a bohužial poslednej série, som ale nadmieru spokojný. Hravo prekonala svojich dvoch predchodcov a zavŕšenie bolo dokonalé. 1. séria 7/10 - 2. séria 6/10 - 3. séria 9/10 ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Ponořme se spolu zpátky do 15. století a užijme si trochu netradičního pojetí života tohohle génia. Tome Riley, to se povedlo! Jeho klepání s prsty, když si něco představuje, pohledy šílenství i čiré radosti během procesu sodomie, tak přesně takhle jsem si Leonarda představoval. A scénář je i přes drobné historické nesrovnalosti také kvalitní. Snad až na mnou nepochopený střípek s Drákulou. Takže 4* a očekávání druhé série. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Život Da Vinciho podle Davida S. Goyera nepostrádá hravost a tím, jak si pohrává s historickými fakty a doplňuje je o vlastní nápady, asi nejvíce připomíná Zamilovaného Shakespearea. Někdo to může pokládat za svatokrádež, ale pravdou je, že vás i díky určité míře nadsázky dokáže bipolární (a bisexuální) génius Leonardo přikovat k obrazovce. 1. série - 90% 2. série je jedna velká jízda. Bez výraznějšího zaškobrtnutí nám tvůrci servírují spoustu zvratů, akce a opět nás ohromují úchvatným vizuálem. Ten šílený cliffhanger ve finále je taková pěkná tečka za výtečnou řadou. A teď zase čekat. 2. série - 90% ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama