Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Recenze uživatele Doomcourier k tomuto seriálu (30)

Da Vinciho démoni (2013) 

Hodnocení po všech třech sériích: Myslím si, že těch 76%, co to má k dnešnímu datu, odpovídá. V některých momentech je seriál opravdu geniální (a to doslova), ale často to ničí nudné rozhorovory. Seriál má hodně blízko k Assassin's creed (jsou tam 2 tajné sekty, má to podobnou atmosféru, je to historická fikce atd.). Pokud někomu vadí, že seriál není vždy historicky přesný, tak ať se radši koukne na dokument. Seriál jsem zvládl za necelej týden, takže z toho se dá odvodit, že je dost poutavý. Zkuste prvních pár dílů a uvidíte sami. "It's better to be feared than loved, if you can't do both." ()

Série 1 (2013) (S01) 

Seriál je někdy opravdu geniální, ale jeho genialitu často ničí nudné rozhorovory. Doufám, že v příští sérii bude více akce, protože akce je v seriálu vždy povedená. Seriál má skvělý soundtrack (jak jinak, když je od McCrearyho). Znělka mi po pár dílech vlezla do hlavy, takže je taky dobrá. Efekty a kostýmy se mi líbí. Leonardo je skvělá postava. V seriálu nesmíte hledat historické přesnosi, protože jich tam bude málo, ale naštěstí si toho seriál je vědom a na nic si nehraje. Dost mi to připomíná svět Assassin's creed (nejen kvůli Eziovi, ale i kvůli tajemnýmu bratrstvu a vzácnými artefakty). ()

Viselec (2013) (S01E01) 

Skvělá atmosféra, výborní herci a soundtrack je taky fajn. Někdy mi to připadalo dost zdlouhavé, ale Leonardo je skvělá postava. Zatím hodnocení nechávám nízko, ale třeba to bude příště lepší. ()

Had (2013) (S01E02) 

Tahle epizoda na tom byla podstatně lépe než předchozí, takže hodnocení zvyšuji na 4*. Odhalení trojité muškety byla opravdu radost sledovat. Jen tak dál! ()

Vězeň (2013) (S01E03) 

Seriál má zatím vzestupnou tendenci kvality, tak doufám, že to tak zůstane. Úvodní znělka se mi začíná líbit čím dál víc. Epizoda byla vedena v takovém kriminálním duchu, ale byla naprosto skvělá. Tom Riley je prostě borec. ()

Mág (2013) (S01E04) 

Po skvělé minulé epizodě přichází trošku horší epizoda. První půl hodinu je to docela nuda a až pak se začíná něco dít. Posledních 10 minut mělo skvělou atmosféru a rychlý spád událostí. Leonardo mně připadá jako směska Sherlocka Holmese a Profesora z La Casa de Papel. ()

Věž (2013) (S01E05) 

Tahle epizoda si velikou část stopáže hrála s psychologií Leonarda ve vězení. Mysteriózní konec byl super, těším se na další epizodu. ()

Ďábel (2013) (S01E06) 

Líbí se mi ten nápad s časem a celkově dějová linka s kartografem a Knihou listů, ale linka s Vladem se mi moc nelíbila. ()

Velekněz (2013) (S01E07) 

Po docela zničené minulé epizodě přichází opravdu skvělá epizoda. Tolik zvratů, které působí dobře! Konečně tento seriál začíná být zase geniální. ()

Milenci (2013) (S01E08) 

Slušné finále první série. Posledních několik minut jsem nemohl odtrhnout oči od obrazovky. Škoda, že není v seriálu víc akce, neboť je vždy povedená. ()

Krev na rukou (2014) (S02E01) 

Minulá epizoda skončila cliffhangerem a tahle epizoda se s ním poprala zajímavým způsobem. Líbí se mi, že tvůrci v téhle epizodě nešetřili akcí a napětím. ()

Krev bratrů (2014) (S02E02) 

2. epizoda pokračuje stejnou kvalitou jako minulá. Proslov Lorenza byl skvělý. ()

Putování zatracenců (2014) (S02E03) 

Líbil se mi souboj Leonarda na lodi a celkově jeho plán, jinak nic moc epizoda. Až teď jsem si uvědomil, že Leonardův pomocník je TEN Amerigo Vespucci (byla po něm pojmenována Amerika). ()

Na konec světa (2014) (S02E04) 

Jedna z lepších epizod, která byla plná akce a emocí. Leonardovo uvědomění bylo super. ()

Slunce a Měsíc (2014) (S02E05) 

Jednoznačně nejlepší epizoda! Atmosféra ve všech dějových linkách byla naprosto skvělá. Ať už šílený král, intrikářská Florencie či neznámý kmen. Epizoda byla plná napětí a zvratů, jen tak dál!!! ()

V říši mrtvých (2014) (S02E06) 

Dokonalost pokračuje! Ikdyž si tato epizoda vlastně jen hrála s psychologií postav, tak to bylo zajímavé sledovat. ()

Krypta nebes (2014) (S02E07) 

To bylo prostě epické! Nemůžu tomu upřít podobnosti s Assassin's creed. Jelikož jsem velkým fanouškem her, tak se mi tahle epizoda nemohla nelíbit. Po zhlédnutí epizody se mi vybavují vzpomínky, jak jsem hrál za Ezia a dostával jsem se do různých staveb první civilizace. Jestli bude seriál i nadále tak dobrý, tak mně nezbyde nic jiného, než si ho přidat do oblíbených. ()

Pád z nebes (2014) (S02E08) 

Zase skvělý díl, který je plný napětí a zvratů. Všem už musí být jasné, že seriál je spíš fantasy než historický, takže pokud někdo dává méně hvězd za historickou nepřesnost, tak by se měl pořádně zamyslet, na co se vlastně dívá. ()

Nepřátelé člověka (2014) (S02E09) 

Tahle epizoda byla o něco málo horší než ty předchozí, protože mně připadala taková zmatená. Konec byl na druhou stranu skvělý a nechal mě napjatý na další epizodu. ()

Hříchy Daidalovy (2014) (S02E10) 

Solidní finále druhé série. Všechny dějové linky se nám vyostřují, až to nakonec směřuje do extrémně vyostřeného konce, který je naprosto skvělý. ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama