Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 1

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Málem jsem si nevzpomněl, o čem ten film vůbec je, ale už to mám. Je to francouzská komedie, která se skoro celá odehrává v několika lidech v jedné místnosti a která pojednává o skupince lidí (resp. jednom z ních), kteří vyhledávají mezi lidem blbce, a ty si pak zvou na společnou večeři, kde se jim smějí. No, a tady se dostáváme do děje v době, kdy si náš smíšek udělal něco s nohou a nemůže se na večeři dostavit, a tak tráví večer s jendím blbcem u sebe v obýváku, a nechává si jeho ochotou ničit osobní život. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet FRF 82miliónovTržby USA $4,071,548Tržby Celosvetovo $60,700,000(z toho vo Francúzsku tržbou pekných $53,155,000) ║ Je to vrcholová pitomosť skoro celá odohrávajúca sa v jednom byte ale zábavná, šikovná slovná prestrelka. /60%/ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejhorší je srážka s blbcem. Zvát si ho na večeři je stejný hazard, jako projíždět křižovatky na červenou. Jednou to nevyjde.. Očividný divadelní původ, kultivovaný konverzační i situační humor a dva zajímavé poznatky. Kdyby Francois Pignon dělal na lince SOS, přibylo by sebevražd (i u omylů, co by původně volali na výsledky kriketu). Pokud tohle byly průměrné úřednické vzorky z francouzského Ministerstva financí, pak je zázrak, že vůbec nějaké daně vyberou.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl docela podivný až jsem se zase lekla, že se opět jedná o podivný francouzský film bez jakékoliv pointy jak to mají většinou frantíci v oblibě. Zatím se ale děj rozběhl a já se tomu celkem i zasmála. Dobré komediální a konverzační drama. Neurazí to a troufám si tvrdit, že by to bylo vtipné vidět i několikrát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Blbec k večeři je příjemný film, ovšem téměř bez humoru. Člověk očekává od komedie mnohem víc, než jedno zasmání. Prosťoučký příběh s jednoduchou zápletkou. Bohužel je vše hrozně sucharské. Herci zřejmě také bydlí v Průměrňákově. Mnohem raději mám ztřeštěné francouzské komedie ve stylu Bažantů, které se tvořily dříve. Tohle se mi zdá lehoulince o ničem. S přihlédnutím na přiměřenou stopáž a solidní spád nedávám odpad. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Pignon (Jacques Villeret) odkládá v jedné ze scén modré desky na pohovku a na ně aktovku. Když však bere aktovku, desky jsou v ní. (Pepy)
  • V čase 19:30 leží na pohovce za vstávajícím Pignonem (Jacques Villeret) pytel s ledem, v čase 23:14 však pytel již na místě není. (Pepy)
  • Na začátku chytá letící bumerang pán s tmavými vlasy a bez brýlí. V dalších scénách už pokračuje starší prošedivělý s brýlemi. (Pepy)

Reklama

Reklama