Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Historik 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie a la Belmondo. Je to milé, je to vtipné, je to hřejivě lidské a má to příjemnou pohodovou atmosféru. Film, který si divák doslova užije. Role Jo Cavaliera je Belmondovi šitá na tělo. A Hitlerova sestra Angela je třešnička na dortu. Gérard Oury uměl napsat a natočit výborné komedie. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Belmondo má lepší komedie a lepší komedie natočili ve a Francii i o době nacistického Německa. Nicméně se dá i tak říct, že na Eso es se dá koukat a párkrát se i zasmějete. Třeba hlásiče o košer jídle v mnichovské restauraci v roce 1936. Jako oddechovka dobré. Jen ten dabing mi nějak neseděl - Belmondo má být buď Tříska nebo Krampol, jinak to není ono. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Belmondo, keby si neurobil srandu aj z druhej svetovej, presnejšie z toho, čo jej predchádzalo. Okrem zvádzania žien, ktoré mu takmer zobú z ruky, sa zahral na malého Schindlera, zboxuje bezbranných gestapákov, uniká na Mercedese, jednoducho je vo svojej koži. O vážnych veciach nevážne, to je typická francúzska komédia starej dobrej školy, navyše aj s krásnym hudobným motívom. Na konci je to síce už viac chaos ako film, ale výborný. –––– Nepřichýlila byste jednoho bezbranného sirotka? ... Dobře, a ty se vyspíš u mně. –––– Ve státě, kde se začnou kontrolovat umělci, je to špatné. –––– Když máš plný gatě, tak se chechtej. Ti druzí si pomyslej, že nemáš nahnáno. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která dokáže rozesmát stejně jako ukázat, co za dobytek byl Hitler a spol. "Můj vnuk Lazar je psychiatr. Říká, že Hitler je - cože je Lazare?" Je cyklotymik s depresivní tendencí. "Cože je?" Praštěnej.:D:D A vůbec Oberlautnant Rosenblum, medvěd Beethoven, bitka s Gestapem, opravdu povedená legrace i přesto, že ve skutečnosti to legrace rozhodně nebyla. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Žánr válečné komedie je pro mě záhadou. Tak buď byla válka strašlivá událost, naprosto tragická etapa dějin, při které zahynuly miliony lidí a celý svět utrpěl nenapravitelné a nevyčíslitelné škody a mělo by se k ní přistupovat vážně, a nebo to byla děsná prča a švanda a natáčet o ní veselé taškařice je naprosto v pořádku. Snad by mělo platit jedno, nebo druhé. Ovšem je vidět, že v téhle naší fantasy realitě jdou oba protiklady skloubit jako po másle. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Rozpočet filmu činil 40 milionů franků. (classic)
  • Film zlomil v Paříži rekord při otevíracím týdnu, když se prodalo 463 028 vstupenek. (Caszidy)
  • Natáčení začalo na jaře 1982. Letecké scény se natáčely na letišti La Ferté-Alais ve Francii za pomoci Jeana Salise, pilota a sběratele historických letadel. Pro film byly postaveny dvě repliky letounů SE5 z produkce Royal Aircraft Factory, které byly vyrobeny z kostry letounu Stampe. (classic)

Reklama

Reklama