Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (303)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Věci, z kterých jsem byl jako kluk zmatený a rozpačitý (míchání komedie s – na tu dobu – brutální hard boiled detektivkou, pochybná morálka hlavního hrdiny, ne zrovna přehledná zápletka, nekonvenční formální finty v obraze), se teď s odstupem času ukázaly být důvodem, proč Policajt nebo rošťák ani po mnoha letech nepřestává být zajímavý. Plus samozřejmě nezničitelné konstanty: Belmondovo charisma, Caterham Super 7 a trumpeta Cheta Bakera. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

J.P.Belmondo jako tajný plicista a specialista na čistky uvnitř policie Stanislav Borowitz se snaží vypátrat, kdo na začátku snímku zabil komisaře Bertranda, který byl v úzkém spojení s mafií. Policejní inspektoři Rey a Massard v tom pravděpodobně mají prsty a na Borowitzovi teď je, aby dokázal svými drsnými metodami, že za tím stojí právě oni. Avšak do města z nenadání příjíždí jeho 14ti - letá dcera Charlotta, která je vzápětí unesena. To celou situaci zkomplikuje, avšak nikdo nemůže předpokládat, že Belmondo skončí mezi poraženými. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavnost jedné z mých nejoblíbenějších belmondovek s počtem repríz neklesá. Odlehčená krimikomedie, kde policajtský rošťák kulometnou palbou sarkastických hlášek šikanuje podsvětí v Nice a dusí zkorumpované poldy, aby je všechny bez výjimky, bez námahy, bez milosti a bez výčitek postupně všechny smetl jako vichr z hor, mě baví stejně jako před lety, kdy jsem to jako kluk viděl poprvé. Film, který se ladně balancuje mezi krimi a komedií, vrší mrtvoly i gagy v řadě nezapomenutelných scén (komentovaný řidičák), kterým dodávají jiskru i skvělé hlášky. A taky výborný dabing Miroslava Moravce. „Časy jsou zlé, Kamile.“ ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ať se jedná prakticky o jakýkoliv film s Jean-Paulem Belmondem, tak se jedná skvost a dílo napěchované charismem. A Policajt nebo rošťák patří mezi ty úplně nejlepší. V době, kdy tento film vznikl jsem sice ještě dlouho nebyl na světe, ale hláška "To je nemilé, Kamile.", mě doprovázela celou základní školu. Je to prostě nadupaná akční podívaná plná skvělých hlášek a v jakémkoliv věku okouzlujícím Belmondem. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film s J.-P. Belmondem! Ve francouzské kinematografii nenajdete lepší snímek, který by byl tak vtipný a napínavý zároveň.. Skvělá zápletka i herecké výkony!!! Motiv neohroženého hrdiny, který sám zlikviduje všechny padouchy je pravda trochu kýč, ale tady to tvůrcům rád odpustím.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Policajt nebo rošťák byl v rámci roku 1979 čtvrtým nejvýdělečnějším filmem ve Francii. (Chevees)
  • Skupina Tři sestry v albu "Lihová škola umění aneb Válka s loky" z roku 2003 použila mezi skladbami citace z tohoto filmu. (griffinnen)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama