Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ale tohle všechno jsou dnes už jen pohádky.......... Kdo by si nevzpomněl na scénu Agnes u moře v Riu, jak na opuštěné pláži potkala Nympha Neptuna. DIALOG : AGNES - Kde to jsme ? ADRIEN - Á dáma se probudila. Tak se podívej. AGNES - Co to je ? Víš jak se to tu jmenuje ? ADRIEN - Rio de Janeiro........... CHYBA VE FILMU - V 76 minutě přenášejí Agnes z jednoho auta do druhého a nechají auto z otevřenými dveřmi. Když však za několik vteřin jede kolem Adrien ( Jean Paul Belmondo) má auto dveře zavřené.......... Dobrodružná romantická komedie o hledání dávného pokladu Maltéků. CITÁT - Tak jsem obstál ? Nebo mám ještě zabít draka ? Scénář : Jean-Paul Rappeneau, Philippe de Broca, Daniel Boulanger a Ariane Mnouchkine. Kamera : Edmond Séchan ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vojín Adrien dostane dovolenku a vyrazí si do Brazílie. Není to ovšem žádný plážový povaleč. Celou dobu je v patách bandě proradných hamižníků, kteří neustále unášejí jeho snoubenku a cválají za bájným pokladem a zazobanými zítřky. Adrian má šarm, vtip a fyzičku, je zkrátka takovým koktejlem z Bonda a Indiany s kouskem Tarzana (protřepat, nenamíchnout). Nehledí na nebezpečí, na výšky, vozíčkáře ani na to, že je jeho vyvolená často na zabití a pronásleduje padouchy na zemi i v podzemí, ve vzduchu i ve vodě, pouští i pralesem s vytrvalostí ohaře po dietě. Zábava to je, ale po těch letech přeci jen trochu vybledlá. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Archaické....a ta idiotka au... Tento film považuje "Bebel"za začátek svých kaskáderských variací... Nechybělo však mnoho a natáčení skončilo smrtí Belmonda.Ve scéně kdy se přesouvá na laně mezi domy, spodní lano praská a Belmondo zůstává desítky minut viset na jediném, až do situace kdy v rukou ztratil cit...Život mu zachránil slavná francouzský kaskadér: https://www.csfd.cz/tvurce/70525-gil-delamare/, který sám o dva roky později umírá při natáčení filmu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnosť ako má byť. Aj so svojimi chybami, ale keď zábava dokáže zaplátať nejaké scenáristické zlyhania, tak to funguje. Nie je to sofistikovaný film, ale očaril aj Spielberga a dal námet nesmrteľnej sérii. Škoda len tragického osudu staršej sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorleác sa tri roky po filme ponáhľala na letisko, nezvládla rýchlosť a uhorela v aute... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová slapsticková groteska, která je vynikající v momentech, kdy Belmondo blbne (jako Chaplin, Keaton či Lloyd), ale zpomalí skoro na nulu, když se snaží vyprávět tuctový brakový příběh. Spojit story s akcí se povedlo až následníkovi Indianu Jonesovi (sošky, jeskyně, francouzský archeolog...) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Tento film považuje Jean-Paul Belmondo za začátek svých kaskáderských variací. Nechybělo však mnoho a natáčení skončilo smrtí Belmonda. Ve scéně, kdy se přesouvá na laně mezi domy, spodní lano praská a Belmondo zůstává desítky minut viset na jediném, až do situace, kdy v rukou ztratil cit. Život mu zachránil slavný francouzský kaskadér Gil Delamare, který sám o dva roky později umírá při natáčení filmu. (sator)
  • Keď Dufourquet (Belmondo) a Agnes (Dorléac) dorazia do Brazílie a zastavia sa na policajnej stanici v Petropolise, policajt po portugalsky povie, že hlavné mesto je vzdialené 50 km, no v skutočnosti sú Petropolis a Brazília od seba vzdialené viac ako 1000 km. (Arsenal83)
  • Když přibližně v 60. minutě padá auto prof. Catalana (Jean Servais) z útesu, je zřetelně vidět, že už nemá skla z oknech, byť je předtím mělo. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno