Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý advokát Jean-Paul Belmondo přišel o ženu, ztratil důvěru dcery a začal holdovat alkoholu. Po jednom večírku je u nich v domě nalezen mrtvý mladík. Ujme se obhajoby hlavního podezřelého a pokusí se získat zpět důvěru rodiny a možná i svou bývalou reputaci... (oficiální text distributora)

Recenze (45)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovýmto snímkům vyhledávám filmy s J.P. Belmondem. Důchodce a alkoholik, který přišel o svoji ženu se jednoho dne vrátí opilý domů, kde uslyší výstřel, při kterém byl zabit člen dceřiné party, feťák, stejně jako všichni ostatní z této partičky. Vina se strhne na nevinného a na J.P.Belmondovi teď je, ab dokázal nevinu svého mandanta a vrátil se tak na správnou cestu. Podaří se mu to? :-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Georges Lautner nebyl pro JPB IMHO žádnou výhrou, nicméně v případě tohoto snímku to neplatí. Citlivý film o advokátovi, který nerozumí tomuhle světu a vlastní dceři, nicméně paradoxně díky ní se to musí naučit. STAŘÍ CHLASTAJ, MALDÍ FETUJOU, VŠICHNI NA TO SEROU. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Milovníci Bebelova rošťáckého úsměvu asi u tohoto filmu spláčou nad výdělkem. Já se sice mezi tyto "milovníky" rovněž řadím, ale jako správný filmový kreativec se okamžitě dokážu přizpůsobit dané filmové situaci. Film je krásný důkaz, že Bebel se neuměl ve filmech jen smát, rozdávat rány a balit holky, ale že v nich uměl především hrát. Bohužel zde trošku hapruje příběh, zejména závěrečná část byla na mé gusto zbytečně komplikovaná. Váhal jsem mezi třema a čtyřma hvězdičkama, ale za upřimnou citlovost, kterou jsem z filmu citíl se přikláním ke čtyřem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradicni belmondovka, ktera by se dala rozdelit do dvou casti. V prvni je Belmondo na sracky, z postele vstava jenom aby si dosel pro chlast, kterej prakticky nepusti z ruky, nic ho nezajima, pravnici a policajti z nej maj srandu a dceri je ukradenej. Pak se bez nejakyho poradnyho duvodu zacne zajimat o obhajovani podezrelyho kluka z vrazdy. A prichazi druha polovina filmu, coz je soudni drama, kde nejdriv Belmondo pospava u soudu, aby na poslednich 40 minut celou sin naprosto ovladnul a jen keca a keca a keca a nakonec vse vyresi. Je to sice lehce stereotypni, ke konci zbytecne natahovane a je videt, ze tu je Belmondo za hlavni hvezdu, takze mu nikdo neskace do reci ani ho neokrikuje. Ale tak nak to proste vsechno funguje, film me bavil a Belmondo hraje slusne, akorat mi bylo vlastne uplne jedno, kdo ze je ten vrah a o co ze tu vlastne jde, protoze mozny vrahove jsou dost nevyrazny. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Belmondo dokázal vytáhnout tohle průměrný soudní drama na vyšší level. Tentokrát nepředvádí žádný kaskadérský kousky, ale většinu času akorát chlastá víno. Škoda trochu pomalejšího rozjezdu. Závěr u soudu to ale zachránil a ty 4 hvězdy si film nakonec zaslouží. Jinak nejvíc mě dostala scéna, když si Belmondo v obchodě kupuje CD od Public Enemy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Netypický Lautner a netypický Belmondo. Kdo očekává Lautnerovskou akci a dynamickou režii, spolu s Belmondovým řáděním, bude zklamán. Ovšem každého ctitele skvělé krimi rozhodně "Neznámý v domě" potěší. Navíc to není ani tak čistá kriminálka, jsou zde i velké rysy rodinného dramatu o vztahu dcery s otcem alkoholikem. Ovšem zcela upřímně, nesamoúčelně a bez citového vydírání. Velice civilní a velice přesvědčivý Jean - Paul Belmondo nejen s dabingem Ladislava Mrkvičky nabral nový rozměr. 80%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobré dílko... s Lautnerem spolupracovali na vícero filmech.. opět potvrdili sehranost.... Životem ztrápený advokát se musí chtě nechtě zabývat vraždou v jeho vlstním domě, k vrahovi jej dovede paradoxně jeho vlastní rodina. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nečeká-li člověk silné soudní drama, ale přijme, že se dívá na film , který je zejména o generačním neporozumění, a je připraven vychutnat si nenápadné bonmoty a ocenit přirozené dialogy plné espritu, tak musí být spokojený. Navíc Belmondo znovu předvádí, že není pouhým floutkem z jeho nejslavnějšího období, ale panem hercem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to není nejlepší Lautner ani Belmondo, ale tenhle film má takovou gradaci, že ke konci jsem seděla s pusou otevřenou a nasávala tu dokonalou atmosféru. Belmondo se obloukem vrátil téměř do doby svých začátků, kdy účinkoval především v dramatech. Jeho herecký styl nemusel ani moc vyzrávat, býval výtečný již ve svých raných snímcích. Období komedií ho naučilo ve správný čas a na správném místě použít k odlehčení úsměv. A i díky tomu roli chlastem zničeného chlapíka, který se zde na den rozhodne navrátit ke špičkové advokacii, zmákl Belmondo s neskonalou grácií. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Netradičný Belmondo, ktorý roztvára spletité rodinné vzťahy. Nejde o žiadnu pecku, ale ide rozhodne o zaujímavú záležitosť. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Belmondo ve velmi netypické roli bývalého advokáta, který se po úmrtí své ženy začne pomalu utápět ve víně. Jednou v noci zazní v jeho domě výstřel a v místnostech, které neobývá, nalezne neznámého mladíka. Podezřelého začne obhajovat a výsledku se dostává k určité kritice mládeže, která nemá charakter a fetuje... Velmi zajímavý a citlivý film. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud "utahaný" snímek se stárnoucím J. P. Belmondem. Bez života, spíše v nudném alkoholovém opojení, s malou špetkou Belmondovského šarmu a v závěru s určitým nádechem akce, i když ne té klasické, kterou jsme byli zvyklí od tak velkého herce přijímat. Jistě, stárnoucí pán už nemůže hrát ty klasické akční "taháky". Ale jakési skryté Belmondovské kouzlo v tomto snímku je. Není třeba jej tak docela zatracovat. Prostě slabší průměr. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal skvělou atmosférou. Když jsem Jean Paula viděl jak si užívá víno...zašel jsem si taky pro jednu láhev a připil jsem si aspoň přes obrazovku s panem Belmondem:-) Pro mě trefa do černýho a film kterým se dostanu do Francie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Belmondo tu nema svoju povestnu akciu a aj komickych prvkov je minimum. Hlavne ta sudna cast ma hodne nebavila.....jaxa pokusal ziskat s5 reputaciu 60 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé rozjímání nad mládím, které je bezstarostné a rádo se baví a stáří mu rozhodně nerozumí. Advokát Loursat (skvělý Jean-Paul Belmondo) se po desetiletém nikdynekončícím pití skvělého vína a odcizení se s dcerou Isabellou (Cristiana Réali), rozhodne vrátit se do života a získat důvěru a schopnost komunikace se svojí dcerou zpět. A tak se ujímá obhajoby zdánlivě vinného, aby odhalil pachatele v lepších kruzích. Rozjívenost mládí, jejich vzpurná vzteklost, neukojitelná touha po adrenalinu a nebezpečí a po vzrušení při porušování zákona, ať už konzumací, či prodejem drog, které přinášejí východisko z nouze jejim znuděným životům bez cíle. I když sám Loursat se přiváděl mimo krutou realitu 10 let pitím vína, aby zahnal bolesti srdce. Další zajímavé postavy: svérázná hospodyně Fine (Renée Faure), obviněnný Manu (Sébastien tavel), rozklepaný Pascal (Yan Duffas), pravý pachatel Thomas Daillet (Olivier Belmont), který navenek působil velmi sebejistě, starý komisař Bient (Francois Perrot), arogantní prezident soudu (Jean-Louis Richard) a drogový mafián Ange Brunetti (Georges Géret). Je to velmi zajímavé rozjímaní nad divokým mládím, schopných z pouhého rozmaru a nedostatku vybití zločinu. A že se to nevyhýbá ani lepším rodinám, kde si nejsou schopni připustit pravdu, či se jí snaží z pozice moci skrývat. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zostarnutý Belmondo hrá „nezvyčajne“ právnika na dne, po samovražde svojej manželky celé dni len pije. Žije v rovnakom dome ako jeho dcéra, ale ňou sa stretáva len zriedka. Raz večer zaznie výstrel a v jeho dome sa nájde mŕtve telo. Do vraždy je zapletený jeden zo skupiny priateľov jeho dcéry. Belmondo sa rozhodne túto osobu brániť. Dejová línia je jednoduchá, opitý právnik, ktorého všetci podceňujú, pozoruje a kladie „správne“ otázky. Ide o detektívny film, v ktorom sa Belmondo „nevinne“ rozpráva s kamarátmi svojej dcéry v spoločenských prostrediach pred súdnym procesom. Belmondo vidí veľa vecí, ktoré polícia a súdni úradníci prehliadli. Belmondov výkon je skutočne jeden z jeho najlepších. Lautnerova réžia je veľmi atmosferická, dialógy sú jemné a aj keď sa nám dej môže zdať na prvý pohľad trochu jednoduchý, je oveľa hlbší, ako sa zdá. 7/10 ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto filmu Jean-Paul Belmondo plně ukázal své herecké schopnosti. Děj by byl sám o sobě tak na jedno podívání, protože jako většina "detektivek" (v úvozovkách protože tento film nemá vyhraněný žánr) se po prozrazení řešení ztrácí kouzlo filmu. Ale Jean-Paul Belmondo byl v této roli tak dokonalý, až místy trochu dojemný, že se na tento film rádi podíváte znova (já tedy alespoň ano). Nevím co dodat, snad jen to, že ve skutečnosti všichni hráli výtečně, ale Jean-Paul Belmondo byl prostě nepřekonatelný... ()

Reklama

Reklama