Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Již škatulkování filmu do válečný – komedie ledacos napovídá. Podobné spojení je vždy problém. Málokdo dokáže tyto dva žánry spojit do fungujícího celku. Přeci jenom je docela obtížné držet komediální linku poté, co většina vašich spolubojovníků právě padla. Nevím, jak se to tvůrcům podařilo, ale podařilo. Mrtvol je v Mrchožroutech až překvapivě mnoho, naštěstí humoru také a Belmondo a spol si vysloužili poctivé tři hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde vskutku o solidní válečnou komedii, jen kdyby tomu tak skutečně bylo. Některé pasáže jsou místy neskutečně nezáživně zdlouhavé, první polovina filmu je mnohem lepší, drsnější a údernější, než ta druhá – nejen díky úvodnímu masakru legionářů a pokusím dostat se z pekelné situace hrstce přeživších až po jejich touhu získat to zlato. Tady jsem se i zasmál tlouštíkovi na hajzlíku, přechytračení nepřítele atd…Potom to však začalo sklouzávat právě k té intrikánské komedii a to už jsem se moc nebavil. Některé postavy mi přišly neskutečně tupé. Jean-Paul Belmondo samozřejmě vládl nade všemi a podal slušný výkon, ale co se samotného příběhu týče, ten měl být o něco kratší…60% ()

Reklama

drederik 

všechny recenze uživatele

Scénu, kdy ředitel banky při čůrání pokropí obnažený drát vysokého napětí a jeho manželka nad bezvládným tělem pronese jen: "To je poprvé co jeho nástroj zajiskřil", si vybavim vždycky, když vidim na zemi kabel a hned vim co nemám trefovat, ať už to k tomu svádí sebevíc. Pokaždý mi je Bebela na konci líto, ale když začne okouzlovat další paničku, lítost se rychle mění v závist. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

V komediálním hávu se tu ve skutečnosti odvíjí celkem drsná moralitka, ale logika příběhu příliš volně povlává a konec je pro anti/hrdinu příliš easy, než aby se to divákům zarylo nějak nebezpečně hluboko do s/vědomí. Těžko se mi ale věří, že pouhé dva roky předtím Verneuil natočil Tisíc miliard dolarů, novinářský krimi thriller servírující divákům syrově a natvrdo svíravou analýzu role peněz v destruktivním mechanismu dnešní globální ekonomiky, sdělení, před kterým už nejde tak snadno uniknout jako tu. Teprve nad tím u tohohle filmu kroutím pobaveně hlavou. *~ ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Již minimálně po třetí vidím film se stejnou zápletkou (Kellyho Hrdinové, Tři Králové...) a po několikáté vidím Belmonda krást (Velký Šéf, Bezva Finta...), ale tentokráte je to oproti "konkurenci" maličko slabší podívaná. Přesto stále koukatelný kus, s několika více či méně vtipnými momenty. "Nehoda" ředitele banky více než povedená. Plyne z ní doporučení v blízkosti elektrického napětí močit přerušovaně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Tank, který se ve filmu objevuje, je lehký SK-105 Kürassier, jehož výroba začala v 70. letech v rakouské zbrojovce, nesoucí později název Steyr-Daimler-Puch. (Lucas87)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)

Reklama

Reklama