Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento zaujímavý a zároveň intímny príbeh je vášnivým prerozprávaním a dojímavou drámou o troch priateľoch, dvoch mužoch a jednej ženy, medzi ktorými sa vytvorí úžasné priateľstvo. Tento film spája nehu, drámu, vrúcny humor, emócie a citlivosť. Scéna pohrebu na mori je veľmi intímna a neviem si predstaviť strašidelnejšiu scénu: každý, kto to videl, na to nikdy nezabudne. 7/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako holka viděla několikrát a přesto jsem si ho pustila zase.Hodila jsem za hlavu všechny nové trháky a absolvovala filmový zážitek, neboť Delon, to je moje dívčí láska...Nikdy před tím bych neřekla, že i Lino Ventura byl takhle pěknej chlap. Nebo to dělá nostalgie? Nevím, každopádně film o dvou přátelích, pilotovi a automobilovém snílkovi,co se snaží postavit jedno z nejrychlejších aut, je skvělý.Do cesty se jim při hledání na jejich soukromém vrakovišti připlete pohledná blondýnka, do které se oba tajně zamilují. Pak přijde informace o potopeném letadle v Africe, s nímž na útěku v průběhu nepokojů v Kongu cestoval jeden mírně diamanty a penězi obtěžkaný Francouz, který nedoletěl...a pevnost Boyard skoro v původním stavu.....tahle oslava chlapského přátelství a nenaplněné lásky je skvělá a úplně klidně si ji někdy pustím zase:-) ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Přátelství, láska a svoboda. Tyto slova nejlépe vystihují film Dobrodruzi. Ústřední trojice Lino Ventura - Joanna Shimkus - Alain Delon fungují přímo chemicky. Roubaixova hudba je naprosto čarovná (podobně jako u Staré pušky). U dobrých filmů bývá zvykem, že končí nezapomenutelnou scénou. Tady jsou ty scény hned dvě. Na konci a taky uprostřed. Hodně silnej filmovej zážitek!! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Drama o lásce, přátelství a cti. Ta ostrovní pevnost je Fort Boyars, jinak Napoleonova pevnost, kterou nechal postavit u la Rochelle na mnoha stech žulových blocích základů (u La Rochelle je písčité nepevné dno, takže ta pevnost je jako ledovec, nad hladinu jí kouká jenom žulový zlomek). Film jsem viděl poprvý před nejmíň patnácti lety na Federální TV 1 (F1) a dodneška jsem si z něj něco odnesl. Přesnou ideu lásky a přátelství, jak by mělo vypadat. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné dobrodružné drama o přátelství a pokladu. Začátek snímku je dost zdlouhavý a nic pořádného se neděje, což mírně kazí dojem, protože jakmile se ústřední trojice vydá pátrat po ztraceném letadlu, nabere film druhý dech a rázem se neustále něco děje.. něco, co poutá divákovu pozornost. Finále v mořské pevnosti stojí opravdu za to. Nebýt tedy onoho nudnějšího začátku, dal bych plný počet. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama