Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (213)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stará, poctivá, francúzka gangsterka s vtedajšími hviezdami A. Delonom a J. Gabenom. Úvod a záver je skvelý, škoda, že v prostrednej časti to trošku viazne. Pozornosť na seba strháva hlavne Delon ako gangster s rozumom v nohaviciach, ale skvelý je aj Gabin, ktorý všetko rieši rozvážne a s kľudnou hlavou. Snímku pomáha Morriconeho hudba, ktorej ale nie je tak veľa, akoby som chcel. 80%. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém hrají hlavní role Jean Gabin, Alain Delon a Lino Ventura, režie Henri Verneuil a hudba Ennio Morricone. Už jenom to láká to vidět. A stojí to za to. Příběh sice není zrovna nejoriginálnější, ale to se dá tvůrcům i odpustit. Jean Gabin je samozřejmě skvělý a strhává na sebe pozornost i když nic nedělá. To samé Ventura, který má ale bohužel méně prostoru než Gabin a Delon. Delon se pořádně rozjede až ke konci, ale je také dobrý. Hudba Morriconeho je taky výborná, takže až na děj a triky (přistávání letadla) tomu není vlastně co vytknout. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

? :-/ dosť úbohé..... casting mizerný - Delon je slušňák, nie záporák, a Gabin je hocčo, len nie "kmotor".... príbeh kostrbatý, a ani originálna akcia k záveru filmu nič nemení na tom, že je to pre mňa prepadák a sklamanie.... a Morricone? ani by som ho tu nespoznal.... a nechápem prečo vo francúzskom filme, odohrávajúcom sa takmer výlučne vo Francúzsku a Ríme, sa rozpráva anglicky.... dokonca ešte aj členovia mafiánskej rodiny medzi sebou.... tomu hodnoteniu tu na csfd naozaj nechápem! a just dám iba dve **! :( ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je tato gangsterka ze staré dobré francouzské školy (především po dějovové stránce) zbytečně sálodlouhá a rozvleklá a zoufale průměrná (ale co by za to jiní filmaři dali) eurokrimoška. Nicméně stále s docela zajmavým hudebním doprovodem, od klasika žánru, a s pěknými lehce oděnými ženami. Sem tam nechybí nějaká ta akce bez které by se film podobného ražení neobešel (která ale postrádala větší napětí). Samotný snímek dneska povyšuje na lepší průměr, snad jen skvělé herecké obsazení, chladný Gabin v bílém baloňáku a profesionální zabiják, ale i tak trochu naivka Delon, neříkám ale že tenkrát na svou dobu to nebyla bomba. Škoda toho otevřeného konce. Za 3*. Taliáni jsou lepší. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon, Ventura, Verneuil, Morricone? Co k tomu dodat? Jeden z nejlepších chodů. Klasika nad klasiky. Kriminálka, na kterou se dá dívat stále a pořád a neomrzí. Jeden z nejlepších filmových doprovodů, které znám. Nejpůsobivější herecký trojlístek na lukách a v hájích široko daleko. Filmový zážitek, který už se nebude opakovat. Jeden z filmů, které se už netočí. Zkrátka "povedenina" na pátou, takový malý skvostík, na který nedám dopustit. 90%, a to jen díky malým muškám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Film získal v roce 1981 na festivalu David di Donatello ceny v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší výrobní design. (Terva)
  • Při adaptaci literární předlohy, na níž se Verneuil vydatnou měrou podílel, bylo použito některých prvků čerpaných ze skutečných událostí. Například útěk Sarteta (Alain Delon) z policejního vozu byl zpracován podle autentického útěku Rogera La Cama, který propiloval na cestě mezi Soudním palácem a vězením podlahu policejního vozu. (Rosalinda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno