Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská kriminálka s nekompromisním Alainem Delonem, který mstí smrt své dcery a každý co s tím má co dočinění nezůstane bez odplaty. Jinak se jedná o klasickou detektivku o hrdinovi, kterému zabijou všechy, na kterých mu záleží a proti velké přesile se mstí. Ovšem kvůli charismatickému Delonovi to rozhodně stojí za zkouknutí i když takovýhle kriminálek jsou mraky....... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Za snímkem stojí sám Alain Delon podílející se na scénáři a snažil se tím povzbudit již znatelně uvadající zájem o kriminálky gangsterského typu, jejichž kromě Delona byli hereckými veterány i Lino Ventura či Jean Gabin. Delon v roce natáčení zrovna slavil své padesátiny a tak si snímek zřejmě udělil jako dárek. Těžko říct. Natočeno to není špatně, ale do očí až neuvěřitelně bije jednoduchost děje a jeho přímočarost. Příběh o pomstě, v tomto případě otce za svoji zavražděnou dceru, bylo v minulém století u filmařů vděčné téma, avšak především po akční stránce. Tady se spíše jedná o drama. Nějaká ta akce tu sice je, ale jen v rámci nutnosti. Smůlou je však dějová předvídavost. Těžko říci jak ve své době, ale dnes to po divácké stránce hodně kazí filmový zážitek i pro diváka vidějícího tento film vůbec poprvé. Herecký výkon Alaina Delona je však i nyní naprosto neoddiskutovatelný. Aby ne, má vtom již mnohaletou zkušenost. Film jako takový sice zase až tak ohromná pecka není, ale za shlédnutí rozhodně stojí. Snad už kvůli té své nenáročnosti příběhu. K odpočinkové filmové zábavě velice vhodné. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Slovo "policajta" by pre príslušníka polície bolo lepšie ako policajt (napr. "Policajta Pratt likviduje lumpov hlava nehlava. Hlava z toho nebolí, naopak. Napriek jednoduchosti zápletky, je tu pekne ukázané, koho túžia mocenské zložky v skutočnosti zlikvidovať: bezdomovcov, imigrantov, sprejerov, drobných zlodejíčkov, imigrantov. Policajta Pratt je správny chlap a koná drsne, ale spravodlivo. V mene pomsty."). ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

José Pinhero a Alain Delon. To je jedno velké téma. V osmdesátých letech se Delon stává v rolích policistů a jiných hrdinů z kriminálního prostředí, daleko zemitějším než dříve. Tento film je toho typickým příkladem. Delonovo herecké kouzlo se neztrácí, avšak je nucen režisérem k tomu, aby se na plátně přizpůsobil mnohem akčnějším filmovým prvkům, než na jaké byl zvyklý. Osmdesátá léta byla těmito akčními gagy přímo prosáklá na kost. Delon nejspíš pochopil, že se zkrátka přizpůsobit těmto prvkům musí, pokud tedy chce točit tento typ komerčních filmů. Film je celkově dotažený, ale nicméně také průměrný. Není zde problém právě v dotaženosti snímku, ale v jeho samotném provedení. Delon i přes všechny vady snímku však předvádí naprosto profesionální výkon. Nechci být až příliš zaujatý a porovnávat tento film s těmi jeho dřívějšími. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale tohle je hned po Dvou mužích ve městě druhý Delonův nejlepší film. I když námět je ten samý jaký kolikrát použil ve svých filmech ( nějací hajzlové mu zabijou někoho koho měl rád a on se de msít ), záporáci nejsou nijak překvapivý a i konec filmu se dá už od půlky s přehledem odhadnout, má tento film výborný scénář kde je prostě všechno, co má správná "Delonovka" mít: akce, suché hlášky, láska a i trocha brutality. Skvělý film na pozdější večer!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama