Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

honajz2 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle jednou doma našel DVD bez obalu s nápisem Bazén. Bylo celé modré, tak jsem si myslel, že je to ten Bazén od Ozona, který chci už tak 5-6 let vidět. Tak jsem si to dneska pustil a už z prvních minut mi bylo jasné, že je to nějaký úplně jiný Bazén, což mě osobně naštvalo, dokonce to byl ten Bazén, který bych ze všech existujících Bazénů chtěl vidět asi úplně nejmíň, ale i tak jsem si řekl, že by to třeba mohlo být dobré, když už jsem to teda omylem spletl, navíc tam hraje Delon a Schneider, takže to snad bude za něco stát. Hm, ani náhodou. Je to sice skvěle zahraná a ještě líp natočená, ale taky neskutečná nuda, ve které se celých 80 minut děje kulový. Jo, máme tady čtyři lidi, vztahy mezi nimi, ale celé je to podané bez atmosféry a bez něčeho, co by aspoň trochu připomínalo děj, navíc mi všichni čtyři začali být poměrně rychle ukradení, takže mě to echt nezajímalo. Po těch 80 minutách se teda něco konečně stane, ale pořád je to strašná nuda a z celého dvouhodinového filmu je zajímavých leda tak posledních 15 minut. Nechce se mi věřit tomu, že Deray natočil Motýla na rameni, protože to je skvělý film, ale Bazén je strašná nuda skoro o ničem. Já ten film od Ozona asi nikdy v životě neuvidím. Btw, zrovna, když jsem na DVD koukal na tenhle film, běžel v úplně stejnou chvíli na ČT2. Taková náhoda se mi v životě ještě nestala... 2* ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Jacques Deray je mistr nejen akčních záležitostí, ale i nervy drásajících dramat (obojí později dokonale propojil v legendárním Profesionálovi). Nádherné prostředí vily s bazénem versus složité vztahy jejích obyvatel. Odporně sebevědomý cápek Harry (Maurice Ronet), neúspěšný spisovatel Jean-Paul (Alain Delon), oddaná Marianne (Romy Schneider po sérii slaďáků konečně v pořádné roli) a nevypočitatelná Penelope (Jane Birkin). A opět můj oblíbený Paul Crauchet ve vedlejší roli. A ten konec… Víc si snad ani nelze přát. (více zde) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Bazén ako symbol letného relaxu a pohody. Nočné kúpanie v ňom je romantickým aktom zaľúbenej dvojice a osviežením v dovolenkovom čase. Podobné intro zvolil režisér Jacque Deray a nasadil do svojho filmu rovno 2 herecké ikony. Alaina Delona a Romy Schneider. Dovolenkujúci pár v luxusnej vile sa rozrastá o skromnú návštevu, bývalého partnera Romy a jeho mladučkú dcéru. Ich príchodom sa rozvíri partnerská vzťahová dynamika, rozbúria sa emócie, ktoré sú prehrávané viac prostredníctvom očných pohľadov a neverbálnych gest ako dramatických komunikačných výmen. Atmosféra je pokojná, až na zvuk Maserati, ktorý eskaluje na intenzite a rozvíri divákovu pohodu. Film je o jednom pevnom vzťahu a silnej väzbe dvoch partnerov, kde "činy z vášne" sú prejavom extrémnej žiarlivosti, vlastne lásky...lásky majetníckej a egocentrickej...a nejakým spôsobom aj trvalej a nezničiteľnej. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

V bikinách, v mini. Horké léto, horká těla. Dokonale opálená. V plném slunci. Dobronzova. Charisma Romy a Alaina sálající jedna báseň. Stoupající do hlavy, jako bublinky z dobře vychlazeného "šáňa." Honosné letní sídlo, opájení línou dovolenkovou idylou slastného nicnedělání, požitkářství mimo realitu všedních dní, spalující žár, žhavé milenecké souznění, průzračné vodní vlnky. Bazén jako ochlazující lázeň, relax, oáza, jako katalyzátor chvilkového vyšplouchnutí mysli... Rajský "ostrůvek" mileneckých radovánek je náhle nalomen příjezdem sebevědomého a chlubivého "vetřelce" a jeho dcery, která svou nevinnost, plachou atraktivnost, ukrývá pod unuděným, pohrdavým chováním vůči svému otci. Postupné spojenectví a sbližování snílkovských "rozervanců" protne tětivu blízké vzdálenosti. Psychologické tahy variability črtají obrazec postav, obrazec zahořklosti, žárlivosti, zrady, amoku mileneckého provinění. Zneklidňující tíže nevyřčeného, pohledové "výkřiky," tiše vkrádající se indicie rozčarování, hutně dusná, našponovaná atmosféra."Prst na spoušti" v impulsu provokace. Rivalský vztek umlčen slabošským sobectvím. Slunečná dovolená zpřetrhána v bažině hněvivé podezíravosti. Oddanost za každou cenu chrání svobodu na vlásku. Rány osudového štěstí v prověrce intenzity vztahu. Nánosy tragických jizev ve tváři nitra odplouvají na vlnách finálního usmíření. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na Birkinové se mi líbí podle ní pojmenovaná Hermés kabelka, jinak se podivuji, jak ošklivé, nesympatické toto brutálně Freddie- Mercury-křivo-zubaté anorektické káče s šarpejíma očima v mládí bylo. Pochválím skvělý účes a minimalistický oděv, který na ni pověsili. Ale jelikož ve své době platila za skutečnou sexuální ikonou, zároveň připouštím chybu v příjímači. Nevadí. Mně pije krev i na kytaru kňourající, mňoukající, krákající Gainsbourgová, se kterou ztrácím trpělivost v každém filmu, čili jde o osobní averzi vůči mně nesympatickému genu této famílie. V kombinaci s okouzlující, temperamentní Romy, na kterou jsem se nemohla vynadívat jak herecky, tak esteticky to bylo nebe a dudy. Delon fajn, pomíjím zájem o pometlo, Ronet slabý, komisař peckovní. Film není pro každého, řadu diváků bude nudit, mně se líbil, tento styl filmů ze šedesátých let alias Hitch si dávám s oblibou. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Harry (Maurice Ronet) se ve filmu prohání v červeném autě značky Maserati Ghibli 4,7 L, které se vyrábělo v letech 1963 - 1970. (Snorlax)

Reklama

Reklama