Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, nádherní mladí herci, nádherné exteriéry, slunce, voda, teplo. Delon na vrcholu, a Romy Schneider opět hvězdou francouzských filmových dramat v tomto případě na téma milostného trojúhleníku...Svého času hodně diskutovaný film a to především díky odvážným erotickým scénám v nichž se dva hlavní herci objevují a to navíc ještě několik let po jejich široce publikovaném a diskutovaném milostném vztahu...Své kouzlo a půvab i přes slabší chvilky a momenty má film i po čtyřiceti letech.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na Derayův film je možné nazírat z několika hledisek. Je to tak trochu horor, o poznání víc detektivka, ještě více klasický thriller, ale současně také dost přesvědčivě zpracovaná psychologizující studie čtyř charakterů ve svým způsobem mezní "ponorkové" situaci. Přepychové prostředí, do jehož kulisy je vlastně statický příběh zasazen, lze považovat za zdařilé mimikry postupně vystupujícího dramatického oblouku. Hororovému nádechu odpovídá pečlivý výběr herců, jimž již tehdy dominovali Delon a Schneidrová; pomyslná partie je v tomto čtverci vášní rozehrávána s jejich pomocí s až chladnou důrazností. Neméně zajímavý je mravní, "postmodernistický" posun námětu i scénáře v závěru příběhu. Odražení policisty se mění v obnovu jižjiž uzavřeného vztahu. Není sporu o tom, že použité mikroměřítko je patrně hlavním důvodem toho, že film stál za rekonstrukci a v tehdejší dobové módní vlně vytvořil osobitou kreaci, která si svou zajímavost zachovává i dnes, více než čtyřicet let od svého premiérového uvedení, svěžest a podnětnost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Alain Delon nikdy nepatril k mojim obľúbeným hercom, no po tomto snímku je možno čas na jeho prehodnotenie. Obsahová stránka je pomerne jednoduchá, vlastne celý príbeh sa odohrá v dome a pri bazéne, no to ako tu J. Deray dokázal narábať s atmosférou bolo úchvatné - pekne kontinuálna gradácia napätia a dusnoty medzi jednotlivými postavami, také niečo mám veľmi rád. K tomu treba prirátať jemný vánok ľahkého erotična, ktoré vyžarovalo z oboch žien a k spokojnosti už viac nebolo treba. Nadpriemer. 75/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Každá strana bazénu u vily na francouzské riviéře představuje jednu část milostného čtyřúhelníku, od zkoumání ladných křivek Romy a Maserati Ghibli až po finále, kdy dluh poslouží k zavázání, se často nedoslovný příběh líně povaluje v dusném horku a vy zjišťujete, že vás plavčík Deray, znuděně sedící na skládací židli, nenuceně dovedl přesně tam, kam potřeboval.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec prevážilo vedomie, že nič tak mimoriadne ten film neobsahoval. Je pravdou, že v ňom hrali minimálne dvaja mimoriadni herci, že Jacques Deray dokáže majstrovsky stupňovať napätie. Ale tiež je pravdou, že ten rozbeh napätia bol mimoriadne pomalý, Jane Birkin bola strnulá a francúzsky Columbo bol málo pitbulovitý (aj keď o to ani tak veľmi nešlo). Takže tri hviezdičky považujem za spravodlivé. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Díky tomuto filmu se Romy Schneider stala hvězdou francouzského filmu, francouzskému publiku se líbila nejen ona, ale překvapivě také její německý přízvuk. (Snorlax)
  • Harry (Maurice Ronet) se ve filmu prohání v červeném autě značky Maserati Ghibli 4,7 L, které se vyrábělo v letech 1963 - 1970. (Snorlax)
  • Film bol natočený vo francúzskej aj anglickej verzii, pričom herci boli nakrútení v angličtine pre medzinárodné uvedenie, čo bolo nezvyčajné v čase, keď boli filmy vždy buď dabované alebo titulkované. (Arsenal83)

Reklama

Reklama