Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nijaký film těží z dojemného příběhu. 1) Pokud mohu soudit, film věrně popisuje Pottsův život...samozřejmě s ohledem na potřeby filmového scénáře a plátna. Pottsovy memoáry One Chance vyšly jako doprovod k filmu. 2) Po úspěchu v Britském talentu absolvoval Potts mnoho koncertů po celém světě, mj. i v Praze v Obecním domě v červenci 2009. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Nie je to zas také zlé, ako by sa z mojich dvoch* mohlo zdať. Je to iba úplne obyčajné spracovanie pomerne známeho (a nie zas až tak prehnane zaujímavého) príbehu z TV (resp. internetu), a nebyť toho puncu "podľa skutočnej udalosti", pravdepodobne by to zapadlo prachom ešte viac. Klasické posolstvo, aby si ľudia verili, aby verili svojmu talentu a nikdy sa nevzdávali robiť to, čo ich naozaj napĺňa. Ale pre mňa tento film proste určite nebol druhý Billy Elliot. Ale film som si pozrel rád, aj keď operu nijak zvlášť nemusím a obzvlášť jej zjednodušené poňatie v duchu dvoch-troch najslávnejších árií jej "zlatého veku" (Čo sa týka "posadnutosti" operou, tak na Fitzcarralda to nemá ani zďaleka :))) ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Ač jsem dobrou polovinu tohoto zdlouhavého filmu vrtěl hlavou nad rozkouskovaností scénáře a prázností jednotlivých zápletek, dokonce se i popadal za hlavu když přišla řeč na talentovou show, samotné příhody ze života smolaře Pottsyho na tom byly podstatně lépe. Ale teprve když mi docvaklo, že se jedná o příběh založený na skutečných událostech, pro mě zpětně začal dávat film smysl i jako celek. Dokonce jsem díky němu dokázal ocenit i ty šíleně silné hlasy zdejších zpěváků. Naopak na mém názoru na talentové soutěže ani jejich účastníky se ani pomocí toho operního talentu nepodařilo změnit zhola nic a sám bych raději viděl střízlivější a "reálnější" závěr, kde by se z libovolného fikčního hrdiny nutně nestala prvotřídní hvězda. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu bude kritika jistě plno věcí vytýkat a v mnohém bude mít pravdu. Ano, zpracování není bůh ví jak skvělé, plno věcí by šlo vylepšit a originalitu tam nenajdete. I tak na mě však snímek působil hrozně mile a sympaticky, že mu tu čtvrtou hvězdu musím dopřát, ačkoli filmařsky to nějaký výrazný nadprůměr asi není. Každopádně herci se snažili, najde se tam i pár silných míst a celkově se na to opravdu příjemně koukalo, takže za mě palec nahoru. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická pohádka podle skutečného osudu začíná krásně svěže a britsky vtipně, žel zanedlouho zadrhne, poztrácí švih a vlastně i zajímavost - ono také s těžkotonážní operní hudbou, již hlavní postava vyznává, se v tomto módu operuje dosti nesnadně. Povznášející závěr před porotou soutěže "Británie má talent" samozřejmě divákův pocit vyspraví. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama