Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kráľ Gwanghae je panovníkom už osem rokov. Má podozrenie, že niekto z kráľovského dvora sa ho pokúša otráviť. Prikáže preto svojmu radcovi, aby našiel niekoho, kto sa na neho podobá. Radca Heo Gyun narazí na klauna menom Ha-Sun, ktorý baví opitých šľachticov. Ha-Sun sa veľmi podobá na kráľa Gwanghae a je dokonca schopný napodobniť spôsob, akým kráľ Gwanghae hovorí. Krátko nato kráľ Gwanghae ochorie a je v tajnosti odvezený preč. Ha-Sun prevezme rolu kráľa, kým sa ten nezotaví. Pomaly však znaky jeho pravej identity vychádzajú najavo a ľudia z kráľovského dvora spozorujú podozrivé zmeny v správaní svojho "kráľa". Ha-Sun, ktorý je vľúdnejší ako skutočný kráľ, tak dočasne získava viac priestoru a moci, než sa plánovalo. (ČSFD)

(více)

Recenze (73)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase sa mi podarilo vidieť mimoriadny film. Mimoriadny napriek tomu, že neholdujem histórii a napriek tomu, že som mal spočiatku pocit, ako by si námet požičali  z Fričovho filmu Lelíček ve službách Sherlocka Holmese. Ale vážne. Považujem práve videný film za zaujímavo vystavaný, dobre zahraný a ukazujúci limity vládnutia na ázijských panovníckych dvoroch. Nemal som problém s pomalým plynutím deja, nesnažil som sa zorientovať vo všetkých menách a podobných tvárach, len s tým záverom nie som celkom stotožnený. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Korejske kostymove dramy velmi nemusim (ked vidim tie ich sietkove vyskove klobuciky moje nadsenie vidiet takyto pribeh velmi rychlo opada), ale Masquerade je nielen ze jedna z vynimok, ale je to i vynikajuci film. Kostymova drama s komedialnymi prvkami o zamene krala dvojnikom pocas obdobia 2 tyzdnov prinasa vyborny herecky dvoj-vykon cukrikoveho Lee Byeon-hona, a hoci schematicku, ale dobre naplneu kostru pribehu, kde s narastajucimi minutami narasta nielen povedomie nahradnika o spinavostiach a politickych hrach na kralovskom dvore, ale i moje sympatie k tomu, ako film umne balansuje production value, prvky dramy a dobre nacasovane komedialne situacie. A hoci tie hrubozrnnejsie trocha vytrcaju, tie jemnejsie nuansy, nielen vo vyraze ale i v hovorenom slove su vyzivne. 9/10 ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Království v rukou laika po dobu 15ti dní....Kralování chudého, žoviálního kejklíře, jenž pravému králi jakoby z oka vypadl a za pytlík stříbrňáků umluvit se nechal ke krátkému záskoku na trůn, jenž mu král z obavy o svůj život přenechal. Král byl brzy skutečně otráven a stál tak jednou nohou na druhém břehu, tudíž našemu dvojníkovi nezbývalo než vzít kralování na plný úvazek, ovšem způsobem dosti odlišným, než se vládlo doposud... Pro mě to byl film téměř bez slabin, krásný a velmi zábavný od začátku do konce, dokonale zahraný, s důkazem toho, jak poutavě se dá natočit historické kostýmní drama aniž by minutu nudilo. Přemýšlím, že to byl nejlepší korejský film, jaký jsem doposud viděl a pět hvězdiček je pro něj málo. ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se dožiju mnoha zajímavých, i když trochu nereálných, věcí (pilotované lety na Mars, teleportace, otevření trasy metra D v Praze...), ale že se jednou dočkám korejského remaku staré české komedie s Vlastou Burianem, to by mne ani ve snu nenapadlo. Ano, jakkoli divně to zní, Lelíček tu vystrkuje růžky na každém rohu. Nutno ovšem říci, že se tvůrci zhostili své role důstojně a film funguje, jak má. I Lee Byeong-heon si roli užívá a je fajn ho vidět i v méně akčním pojetí. Celkem dobře jsem se u tohoto snímku bavil, i když některé vtipy mi přišly poněkud nevtipné a spíše trapné. Závěrečná scéna kapitána Do pak působila jako ústupek milovníkům akce, ovšem dívalo se na ni dobře (pokud si teda člověk odmyslel fakt, že s naseknutou páteří by v reálu byla mnohem kratší...) a do děje nebyla ani vsazena nijak násilně. Lelíček to holt není, ale je to na dobré cestě. Jsem zvědav, jestli bude režisér v trendu pokračovat a natočí např. "U pagody stál" nebo "Hwang-hue to zařídí"... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Kráľa sa pokúšajú zabiť tak prečo ho na chvíľku nevymeniť za divadelného bláznivého herca, ktorý zabáva ľudí. Postupne hlavná postava dozrieva a chápe akú ma moc v rukách a chce zmeniť kráľovstvo, v ktorom si chcú všetci ukrojiť s koláča moci a aby všetci boli spokojný treba hrať občas na viac strán. Skĺbiť vtipný film, v ktorom sa ešte aj objaví toľko rôznych vážnych tém je vždy úžasné a zaslúži si obdiv. Prečo ? Lebo sa to podarí malo komu aby obe aj humorná aj vážna stránka nezatienili jedna, druhú a nebrali jej vietor z plachiet. Tu sa to teda podarilo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v roce 1617 za vlády korejského krále jménem Gwanghae-gun (česky též Kwanhegun) z dynastie Čoson, který vládl v letech 1608–1623. (Korsak)
  • O výrobě snímku byla jeho tvůrci média informována z kraje roku 2011. To ještě v době, kdy rozpracovaný projekt nesl zavádějící pracovní název I Am The King Of Joseon. S inspirací, čerpající z úspěšné historické novely amerického autora Marka Twaina "The Prince And The Pauper" (1881), započal tehdejší režisér snímku Woo-suk Kang výrobní proces s jihokorejským hercem Jae-young Jung v hlavních úlohách, zatímco ve vedlejší roli se měl objevit herec Jun-sang Yoo. Vše se ale změnilo nedlouho poté, co filmová produkční společnost CJ E&M projevila nespokojenost s režisérovými záměry, které se ne docela shodovaly se záměry produkční společnosti. Woo-suk byl na sklonku roku 2011 odvolán, aby na jeho místo přišel Chang-min Choo. S ním se změnilo i obsazení. V hlavní roli se objevuje Byung-hun Lee, který se do této doby neobjevil byť v jediném historicky laděném celovečerním snímku, a jen o měsíc později se potvrzuje účast herečky Hyo-joo Han. Snímek vznikal ve slavném jihokorejském filmovém studiu Namyangju Studio Complex, nacházejícím se provincii Kjonggi, v němž vzniklo nespočet ikonických, ale i těch méně slavných korejských filmových snímků a televizních dramat; Three Musketeers (2014), Hwang Jin-yi (2006), Empress Ki (2013) ... (Conspi)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama