Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kráľ Gwanghae je panovníkom už osem rokov. Má podozrenie, že niekto z kráľovského dvora sa ho pokúša otráviť. Prikáže preto svojmu radcovi, aby našiel niekoho, kto sa na neho podobá. Radca Heo Gyun narazí na klauna menom Ha-Sun, ktorý baví opitých šľachticov. Ha-Sun sa veľmi podobá na kráľa Gwanghae a je dokonca schopný napodobniť spôsob, akým kráľ Gwanghae hovorí. Krátko nato kráľ Gwanghae ochorie a je v tajnosti odvezený preč. Ha-Sun prevezme rolu kráľa, kým sa ten nezotaví. Pomaly však znaky jeho pravej identity vychádzajú najavo a ľudia z kráľovského dvora spozorujú podozrivé zmeny v správaní svojho "kráľa". Ha-Sun, ktorý je vľúdnejší ako skutočný kráľ, tak dočasne získava viac priestoru a moci, než sa plánovalo. (ČSFD)

(více)

Recenze (73)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Království v rukou laika po dobu 15ti dní....Kralování chudého, žoviálního kejklíře, jenž pravému králi jakoby z oka vypadl a za pytlík stříbrňáků umluvit se nechal ke krátkému záskoku na trůn, jenž mu král z obavy o svůj život přenechal. Král byl brzy skutečně otráven a stál tak jednou nohou na druhém břehu, tudíž našemu dvojníkovi nezbývalo než vzít kralování na plný úvazek, ovšem způsobem dosti odlišným, než se vládlo doposud... Pro mě to byl film téměř bez slabin, krásný a velmi zábavný od začátku do konce, dokonale zahraný, s důkazem toho, jak poutavě se dá natočit historické kostýmní drama aniž by minutu nudilo. Přemýšlím, že to byl nejlepší korejský film, jaký jsem doposud viděl a pět hvězdiček je pro něj málo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud to není vaše první setkání s Korejským filmem, je vám jasné, že se Králův dvojník do jedné žánrové přihrádky nevměstná. Taky vás nepřekvapí nádherná výprava; pokud máte nakoukáno tak jako já, budou se vám zdát některá místa povědomá z jiných filmů a seriálů a mnozí herci znamí. Ale to není výtka, spíš naopak. Byeong-heon Lee je sympaťák a jeho přepínání mezi králem a dvojníkem funguje moc dobře. Stejně jako pár komediálních výstupů, jímž vévodí záchodová scéna. Pokud vás tedy nezaskočí to poskakování mezi komedií, historickým dramatem a dejme tomu trochou melodramatu, Králova dvojníka si užijete stejně, jako většinu dalších Korejských historických filmů. Mě ale tentokrát ta míra patosu v závěru moc nesedla, takže budu s hodnocením trochu přísnější; jsem sice velmi spokojený, ale do mé TOP 5 se tento film nevejde. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Skvělé historické drama o 15denní záměně krále za dvojníka. Korejský král Gwang-hae, jak jsem se dočetla, skutečně existoval a vládl 15 let na začátku 17. století. Takže příběh může být částečně pravdivý. Dozvěděla jsem se mnoho o korejském kralování i politice, o zvycích a tradicích, o králových povinnostech, o dvorních intrikách. Film je docela dramatický a dobrodružný, nechybí v něm láska ani zrada. Kdo má rád středověké příběhy a Dálný Východ, určitě mohu doporučit. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"PRO VÁS TO MŮŽE BÝT PODVODNÍK, ALE PRO MĚ JE TO PRAVÝ KRÁL" a pro mě taky a hlavně je to pro mě nádherné historické drama okořeněné špetkou humoru.Vlastně to byl veskrze komorní film, bez akce a odehrávající se skoro výhradně jen za zdmi paláce a přesto to byl pro mne velký zážitek. Bylo úžasné sledovat vývoj vztahu mezi náhradním králem, jeho rádcem, eunuchem a osobním strážcem a ten konec, to byla zase jedna pořádná dávka korejským emocí co mě dostala :-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Někdy mě jihokorejský filmy baví a někdy ne. No a tentokrát to spadlo do kategorie "ne". Hlavní důvod je, že se mi mezi postavama blbě orientovalo, protože všichni vypadají stejně, další, že je ten film na mně pomalej a moc přehrávanej. Hodnotím to s tím, že jsem dokoukal zhruba 45 minut, takže možná se to pak rozjelo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • O výrobě snímku byla jeho tvůrci média informována z kraje roku 2011. To ještě v době, kdy rozpracovaný projekt nesl zavádějící pracovní název I Am The King Of Joseon. S inspirací, čerpající z úspěšné historické novely amerického autora Marka Twaina "The Prince And The Pauper" (1881), započal tehdejší režisér snímku Woo-suk Kang výrobní proces s jihokorejským hercem Jae-young Jung v hlavních úlohách, zatímco ve vedlejší roli se měl objevit herec Jun-sang Yoo. Vše se ale změnilo nedlouho poté, co filmová produkční společnost CJ E&M projevila nespokojenost s režisérovými záměry, které se ne docela shodovaly se záměry produkční společnosti. Woo-suk byl na sklonku roku 2011 odvolán, aby na jeho místo přišel Chang-min Choo. S ním se změnilo i obsazení. V hlavní roli se objevuje Byung-hun Lee, který se do této doby neobjevil byť v jediném historicky laděném celovečerním snímku, a jen o měsíc později se potvrzuje účast herečky Hyo-joo Han. Snímek vznikal ve slavném jihokorejském filmovém studiu Namyangju Studio Complex, nacházejícím se provincii Kjonggi, v němž vzniklo nespočet ikonických, ale i těch méně slavných korejských filmových snímků a televizních dramat; Three Musketeers (2014), Hwang Jin-yi (2006), Empress Ki (2013) ... (Conspi)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1617 za vlády korejského krále jménem Gwanghae-gun (česky též Kwanhegun) z dynastie Čoson, který vládl v letech 1608–1623. (Korsak)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama