Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebojte se hoši, to spadne na mě." Smolař Alfred, oblečený symbolicky v tričku s číslem 13, mne neskutečně bavil. Smysluplný děj tento snímek sice neobsahuje, ale těch několik hromad fórů, frků či narážek v provedení suverénním, infantilních či proklatě suchém, mi k rozvibrování bránice bohatě stačilo. Zejména jsem se bavil ve chvílích, kdy se Alfred stal hvězdou televizní soutěže, při které vážně ohrozil státní rozpočet Francie a na jeho frajerský skok do houpací sítě rozhodně dlouho nezapomenu. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Komedie,s Pierre Richardem,ke ktere si sam napsal scenar a sam si ji zreziroval.Roli,dnes velmi znameho smolare,si usil na telo.A podarilo se mu vytvorit jednu ze svych nejlepsich komedii,ktera je skvele vypravena,plna vtipnych scen a nezapomenutelnych hlasek.Velmi prijemne se na ni diva,umi zvednout naladu a pokazde rozesmat.K tomu jsou skvele vybrane a neustale se menici lokace a diky tomu vsemu je film skutecne nadcasovy.Velmi povedena komedie,ktere davam zaslouzene plnych 80%. ()

Reklama

Mardoša 

všechny recenze uživatele

Excelentní komedie, s překvapivě stále platným námětem. Mimo jiné o tom, jaké ponížení jsou lidé ochotni podstoupit aby se mohli účastnit v televizní soutěži. V dobách šílenství kolem různých reality show, superhvězdu nevyjímaje, o to zábavnější. Navíc se nemohu zbavit dojmu, že filmy, které si Richard sám režíroval patří k jeho nejlepším. Jsou možná o něco méně "líbivé", ale o to syrovější a více na dřeň jdoucí. Některé části filmu jaky kdyby vypadly z nějakého težce nezávislého amerického (nebo třeba i finského) filmu. Je skvělé, že film vyšel v reedici na dvd za přijatelnou cenu a že obsahuje i původní, starý český dabing. Byť Cupák místo Olivy je u Richarda dnes už velmi nezvyklý... ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Úžasný film s P.Richardem, který je tentokrát obsazen jiným dabingem a kupodivu to filmu velmi svědčí. Na filmu zaujme především skvělá hudba a soutěž Paříž vs. Vesnice. Opět geniální film o síle masmédií a jako perlička je přítomen P.Préboist v roli vidláka. Spolu s Roztržitým se podle mě jedná o vrchol Richardovy filmové kariériy (i když je to vlastně teprve začátek) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsieho francuzskeho komika povazujem uz dlhodobo DeFunesa, ale ani Kamen Richard za nim o moc nezaostava /apon teda u mna - Belmondo je az za Richardom/. Dejovo je film trochu slabsi a skor nez ucelenu dejovu liniu ma len zmes blaznivych a poosialenych napadov, na ktorych sa vsak ako divak stale slusne bavim : 59 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama