Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

topi 

všechny recenze uživatele

Co mě hned ze startu rozhodilo bylo, že Pierra daboval místo zažitého Petra Olivy Eduard Cupák. Rozhodně zajímavé zpestření. Film jako celek je spíš ukázkou hromady skečů a gagů s jednoduchým příběhem, kolem kterého jsou však některé vtípky na hranici absurdity a lacinosti. Od druhé půle už převládá víceméně nuda. Každopádně obsazení je nadupané, plné výborných francouzských herců té doby a s okouzlující kráskou Anny Duperey. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard, pokud není dabovaný svým kmenovým dabérem Petrem Olivou, ztrácí hodně ze svého projevu. Navíc, tohle je tak slabomyslné, že se to dá dokoukat s vypětím všech sil. Ani jednou jsem se nezasmál. Název zněl dobře. Nuda. Eduard Cupák se zoufale hlasově nehodil na nejznámějšího francouzského blondýna, který rozhodně natočil vtipnější a chytřejší filmy. 1* jen za Richarda. 20% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mnohem lepší herec než režisér a scénárista, ale tam, kde se drží toho, co jej jako herce proslavilo, tedy postavy sympatického nešiky, který čelí nepřízni osudu a naschválům okolí, film opravdu drží pohromadě a funguje na jedničku, jenže v druhé polovině se nějak scénář rozbředne a snímek ztrácí nejen na tempu, ale i na účinnosti. Od skutečně skvělého začátku jde kvalita filmu vlastně neustále dolů a závěrečné desetiminutovce bych dal snad jen jednu hvězdičku. Tři hvězdičky a 55 % celkového dojmu jsou nakonec rozumným kompromisem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsieho francuzskeho komika povazujem uz dlhodobo DeFunesa, ale ani Kamen Richard za nim o moc nezaostava /apon teda u mna - Belmondo je az za Richardom/. Dejovo je film trochu slabsi a skor nez ucelenu dejovu liniu ma len zmes blaznivych a poosialenych napadov, na ktorych sa vsak ako divak stale slusne bavim : 59 % ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Hrozný zklamání, i přes poměrně nápaditej rozjezd. Nejvýstižněji bych to asi popsal jako nepovedenej pokus o grotesku. Ano, hlavní hrdina byl od dětství velkej smolař, ale nahánět to ještě tím, že ho občas nesmyslně praští něco po palici nebo díky svý potrhlý nešikovnosti spadne v lese zrovna náhodou do tůně apod., to si radši pustím Laurela a Hardyho, ti to uměli líp. O zbytku děje a tý ujetý soutěži se ani vyjadřovat nebudu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama