Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Něco tomu k dokonalosti chybí, a není to ani jako vždy šarmantně popletený Richard, ani tentokrát miloučky půvabná Jane Birkin (hezky namalovaná, a s dlouhými vlasy), ani dokonalý původní barrandovský dabing, ani scénář, od kterého můžete čekat jakkýkoliv obrat a sklouznutí stranou. Možná méně zmatených vtipů a více těch skutečných, možná trocha birkinovské erotiky (skoro se nabízí představa, že existují dvě verze, z nichž ta jedna je lehtivější). Až budete točit western, dejte si pozor, aby kamery jely a nikde v dosahu nebyl žádný automobil! ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Pierre Durois jako sexkulomet :) :) Jedna z mých oblíbených francouzských komedií. Skvělá hudbička Vladimira Cosmy, prima vedlejší obsazení (např. nervák Vittoria Caprioliho), krásné prostředí jihofrancouzského Aix-en-Provence a hlavně super humor a situační gagy jako opakovaně s autem projíždějící Pierre v historické scéně s Indiány, trampoty se studentkami, kouřová clona, perfektní vysvětlení matematického příkladu a nebo Pierrův celoobličejový tik u čtení bulváru při ranní kávě - to mě vždy roztrhá. :) Díky za takové odlehčené a prima komedie. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská situační komedie ve své vrcholné formě. Pierre Richard si střihl svou typickou roli tak nešikovného zmatkáře, že před ním bledne i inspektor Clouseau. Scénárista přidal nějaký ten sociální apel, a děj by tak dost možná fungoval i jako vážné drama. Věčně polorozhalená Jane Birkin sama přidává alespoň jednu hvězdičku. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Věčná poloha Pierra Richarda nesmírně roztržitého nešiky, jemuž se neustále smůla lepí na paty tak moc, až se s ním chce vyspat každá pěkná ženština z okolí, se mi postupně, až na vzácné výjimky zajedla. V podstatě příliš nesejde na tom, z jakých příčin se jeho profesorské kreaci dějí různé nepředloženosti - důležitá je spíše samotné pojetí jednotlivých, povětšinou dosti fyzických gagů - Richardovi tak může žárovka pálit řiť či mu gepard roztrhá oblek nebo si nevědomky obarví vlasy nebo... Pokud vás baví představa profesora přednášejícího: "Máme trojúhelník ABC," zatímco na tabuli čmárá čtverec ABCD, nacpěte si tu hořčici třeba do nosu. +++++ Samozřejmě bychom teoreticky i mohli přisoudit filmu jakousi snahu o zachycení problémů s bulvárem, všelikých lidských vlastností apod., ženské sexuality a blablabla. Kecy, Hořčice se o vše jen nezávazně a netázavě otírá, aby Pierre Richard mohl po stopadesáté spadnout. Silné **. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových slabších 70%. Já nejsem až takový fanda tohoto typu bláznivých komedií, nicméně tohle se mi celkem zamlouvalo. Bylo tam pár vtipných hlášek a situací, krásné ženy a dívky a velice roztomilý Pierre Richard. Nicméně, té zábavy a vtipu se mi tam zdálo na komedii zase trošku málo. Takže ve finále to nebylo špatné, ale ani nijak výjimečné. Howgh! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)
  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)

Reklama

Reklama