Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předvolební boj o první místo na radnici jednoho francouzského města vyústil ve tragédii, když zastánci současného starosty napadli aktivisty z tábora protikandidáta. Vůdce násilníků Portor jednoho z nich ubil k smrti, zastřelil policistu, který chtěl zasáhnout, a uprchl z místa činu. Případ dostal na starost komisař Verjeat. Jeho snahu najít Portora cílevědomě kříží starosta, obává se totiž, že by ho zabiják po dopadení zkompromitoval. Politik má dlouhé prsty, podaří se mu dokonce dosáhnout Verjeatova přeložení. Policista se však nevzdává, před odjezdem do nového působiště chce ještě dopadnout vraha. Pokračuje tedy v pátrání, ačkoli se to jeho nadřízeným vůbec nelíbí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (100)

sud 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Raf Vallet je znám jako autor krimipříběhů o zločinech, mající kořeny v politickém podhoubí (dále např. "Smrt darebáka", "Policejní inspektorka"). Zde vidíme marný boj komisaře Verjeata se zločincem, obrněným politickou mocí. Lino Ventura se pro takovéto role narodil a jeho drsňákovi s dobrým srdcem prostě musíte fandit. A Patrick Dewaere jako jeho mladý kolega rovněž není vůbec k zahození. Vynikající kriminálka s (bohužel) nadčasovým tématem a skvělým závěrem. 96%. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Důvod ke zkouknutí je hlavně kvůli dvojici Ventura - Dewaere a ostatním francouzským hvězdám (Tornade, Guiomar...), které sice známe hlavně z komedií, ale tady je vidíme v rolích těch největších parchantů a kariréristů. Jeden z mála filmů podle scénáře Francise Vebera při kterém se vůbec nezasmějete. A ještě lepší by to bylo bez toho dabingu, typického pro 90.léta. Snad jediný, kdo mluví pouze jednu roli, je Petr Haničinec jako Lino Ventura. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Epesní stará a poctivá francouzská kriminálka bez jediného hluchého místa. Lino Ventura a jeho charismatický komisař Verjeat na sebe s přehledem strhává veškerou pozornost a i když je vám od začátku jasné, že padouši absolutně proti tomuto policejnímu supermanovi nemají šanci, tak si užíváte každý křupnuvší klacek pod jeho nohama. A to až do skvěle vymyšlené závěrečné pointy, která by se dala shrnout jedním slovem, nasrat. Nekompromisních pět! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud justici i orgány policie řídí svými dlouhými prsty zparchantělý politik, tak je to jev natolik běžný, že se nad tím obyčejný člověk dneska už ani nezastaví. Jenže v sedmdesátých letech ještě lidé tolik nehulili, nesledovali nekonečně nesmyslné seriály a nehráli World of Tanks, takže korupci brali celkem vážně. Třeba takový komisař Verjeat a inspektor Lefevre si zrovna hodlají zaboxovat několik kol se zkorumpovaným systémem a mě to bavilo. A to zejména ve chvílích, kdy na mě z obrazovky uprostřed dramatu nečekaně vybafnul humor. Nejvíce mne pobavil okamžik, když Verjeat ukončil demonstraci svou oblíbenou disciplínou - hromadným vrháním demonstrantů ze schodů. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Francouzská detektivka se dvěma velkými sympaťáky v hlavních rolích, zkušeným komisařem Linem Venturou a začínajícím poldou Patrickem Dewaerem. Děj má sice dost politický podtext, ale to nijak nevadí - politik, který se má stát starostou, podplácí úředníky a má partu mlátiček, které ničí volební propagaci konkurenčních stran. Jeden z bouchačů zabije policajta, Venturova kamaráda, což samozřejmě Lino a Patrick nenechají jen tak, takže se snaží dostat onoho bouchače, který utekl. Politik slibuje pomoc, jenže místo toho se nejrůznějšími triky snaží komisaře zbavit. Zajímavé bylo vidět herce, které mám zafixované z komedií - Pierre Tornade a Julien Guiomar, jako slabé zkorumpované policajty. Finále je sice dost netradiční, ale o to silnější. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Panorama Rouenu se natáčelo na Côte Sainte-Catherine a v Bonsecours, rue des Aigles. (classic)
  • Když byl film v dubnu 2009 vydán ve Francii na DVD, bylo na zadní straně obalu uvedeno, že je „zakázán pro děti do 12 let“, přestože byl v kinech uveden pro „všechny diváky“. (classic)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí, která se stala v roce 1971 v Puteaux (Ile-de-France, Francie). (Snorlax)

Reklama

Reklama