Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi úsmevná komédia, ktorá bola založená na úplne jednoduchom princípe lži a pretvárky, ale takým prirodzeným spôsobom, že to pôsobilo nesmierne príjemným dôvtipom. A to sa v dnešnej dobe už vidí len vo veľmi obmedzenej miere, pretože inde tá komediálna zložka pôsobí tak nasilu a často aj vulgárne, až to pôsobí fakt zlým dojmom. Našťastie, The Grand Seduction bola ukážka toho, že ešte aj dnes je možné vytvoriť príjemnú komédiu. Tickle Head bol teda naozaj poriadny zapadákov, ale všetky tie ústredné postavy a nespočetne veľa perfektných dialógov plných irónie stáli za to. Nemôžem inak ako 5*. Kiežby bolo viac takých komédií. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Feelgooďárna, která nejspíš na papíře nepůsobí nijak převratně a mnohé moralisty nakrkne, ale ve výsledku krásně voní mořem a člověčinou. Velký podíl na tom, že tvůrcům ty "neškodné" lži odpustíte, mají skvěle obsazené postavy a úchvatné prostředí. Ano, ten koncept je trochu naivní, ale tak nějak mile. Podvod se tady šil na doktora, ne na diváka a to já oceňuji asi nejvíc. Žádná řehtaná se sice nekoná, ale hezky to hřeje. A co se stopáže týká....já bych tam s nimi klidně pobyl i déle. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Grand Seduction je zatraceně příjemná komedie. Za břicho se u ní nikdo popadat nebude, ale pobaví zaručeně. Brendan Gleeson je tak skvělej v rolích vtipných morousů (V Brugách, Kalvárie), že by měl už do konce života hrát jenom je. Škoda jen toho rychlého (a očekávaného) twistu na konci, který trošku shazuje pomalé plynutí celého snímku... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jasně, že taková vesnice asi nikde neexistuje. Jasně, že tenhle film je tak trošku pohádka. Na druhou stranu, pokud na tohle všechno přistoupíte, překousnete trošku klišé a lehkou předvídavost, je tenhle film skoro jako balzám na duši. Naprosto se vším všudy. Od prvního, do posledního herce, od prvního, do posledního okna každé, malebné chalupy. Chce to jen na dvě hodinky vypnout a popustit trošku uzdu své fantazie. A já ji včera měl, bohudík. A za to a hlavně za tenhle fajnový film jsem opravdu, moc, moc, moc rád. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a neprávem přehlížený komediální klenot, který vtipně, nenásilně a srdečně vypráví příběh (naivitu schématu beru v tomto případě jako klad) o nelehkém bytí v dnešním světě a překonávání hned několika životních krizí. Usmíval jsem se od začátku až do konce, což je v dnešní době ohavně expresivních, vulgárních a bezduchých "rádobykomedií" skutečná vzácnost, přičemž to nebylo žádné reaktivní uchechtávání se, nýbrž blažený a hřejivý úsměv vycházející od srdce. 9/10! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadských lokalitách Newfoundland a Labrador a na poloostrově Bonavista. (Terva)
  • Gordon Pinsent je jediný ze tří hlavních herců, který ve skutečnosti pochází z Newfoundlandu, kde se natáčelo. (Terva)

Reklama

Reklama