Reklama

Reklama

Dotěrný chlap

  • Francie L'Emmerdeur (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nájemný vrah Ralf Milan (Lino Ventura) má objednávku na zastřelení obviněného bývalého vysokého soudního úředníka, který se rozhodl promluvit před soudem. Precizně připravenou akci mu však začne narušovat dotěrný soused z vedlejšího hotelového pokoje Francois Pignon (Jacques Brel). Po neúspěšném pokusu se oběsit chce hotelový poslíček zavolat policii, což se Ralfu Milanovi vůbec nehodí, proto se rozhodne, že situaci vyřeší sám. Netuší však, že zbavit se dotěrného chlapa bude nad jeho síly. (borsalino)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (65)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy potkali dotěrného chlapa? Pokud si myslíte, že ano, doporučuji Vám shlédnout právě tento film s Lino Venturou v netypické roli nájemného vraha a s Jacquesem Brelem v roli dotěrného, vlezlého, otravného, neschopného, nevyrovnaného, nešikovného a zamindrákovaného chlapa. A pak si znovu položte otázku: Už jste někdy potkali dotěrného chlapa? Trochu komedie, trochu detektivka a tak trochu všechno dohromady… ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemný osvěžení a navíc Lino v hlavní roli, co víc si člověk může přát? Jen ten soused, ten mi pil krev. Ač se řadím mezi kliďase obecné, moc se divím tomu, že s ním měl náš "Sicario" takovou bohorovnou trpělivost, já bych ji ztratil zhruba po pěti minutách, bouchl bych a bylo by to. Takhle jsem to musel ještě hodinu vydržet, čehož však vůbec nelituju. Přece jen, takových odlehčených filmů a lá Ventura, jsem zatím moc neviděl. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Solidní francouzská komedie, která ale (aspoň podle mě) prostě neni tak dobrá, jako pozdější filmy na stejný téma s dvojicí Pierre Richard a Gérard Depardieu. Hlavně Jacques Brel mi do tý role moc nezapadal. Kdyby v tom místo Brela hrál Richard, možná by to i na ty 4 hvězdy bylo. Takhle dávám průměrný 3. Jinak potěšila akční jízda s Renaultem 12 Gordini. Tahle vzácná verze se ve filmech moc často nevidí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa málo pochopiteľné, že som na tento film, videný pred mnohými rokmi, zabudol. Bol totiž predobrazom dvoch remakeov (Braček, braček 1981, Osina v zadku 2008) a viac, či menej podobných filmov (48 hodín, Utečenci a Drž hubu!). Ale originál je originál, aj keď chybičky sa nájdu. V každom prípade by sme otravnejšieho chlapa, než akého zahral Jacques Brel, ťažko hľadali. Pre ním kapituloval aj Lino Ventura a ten nekapituloval pred hocikým. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od komedie, na jejíž "tvorbě" se podílel Francis Veber, čekal mnohem víc.. Molinaro nám v této naprosto kvalitativně nevyvážené crazy "jízdě" představuje dalšího latentního pitomce / smolaře, který se stejně jako v Blbci k večeři či Osině v zadku jmenuje Francois Pignon, bohužel tentokrát však v podání Jacquese Brela není k smíchu !! Není vám ho ani příliš líto, protože jednoduše působí tak otravně a vlezle, že prostě jen obdivujete nájemného zabijáka s kamennou tváří Ralfa Milana, že mu k té sebevraždě nepomůže už na samém začátku filmu !! ;) Ralfa již tradičně s bravurou sobě vlastní ztvárnil Lino Ventura, bez něhož by tento snímek nestál za povšimnutí !! Navíc jiné dva filmy s podobnou tématikou režírované přímo Veberem Blbec k večeři i Drž hubu, Dotěrného chlapa zejména díky vypiplaným dialogům a u druhého jmenovaného i skvostnou sehraností dvojice Depardieau, Reno převyšují o několik tříd.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Epizodní roli muže, který prodává kávu a v jednu chvíli vezme do ruky desku Jacquese Brela, si zahrál režisér filmu Edouard Molinaro. (vesper001)
  • Lino Ventura už nechtěl hrát role gangsterů a zabijáků. Tuhle přijal, protože se jednalo o roli komickou. Navíc natáčel společně se svým dobrým přítelem Jacquesem Brelem. (Snorlax)
  • Ve scéně, kde Lino Ventura popíjí na čerpací stanici kávu, drží prodavač hudební album, na jehož obalu je fotografie Jacquese Brela. (Komiks)

Reklama

Reklama