Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

castor 

všechny recenze uživatele

Návrat je to samozřejmě zbytečný, ale kolik takových už bylo? A kolikrát nepotěšily nebo nepobavily jak návrat Harryho a Lloyda. Před dvaceti lety Jim Carrey přeřazoval na vyšší rychlostní stupeň, lidé si ho začali všímat, později milovat, i kritici mu párkrát vysekli zaslouženou poklonu. Komedie Blbý a blbější toho času platila za klasiku, jenže časy se mění a vyřvané pokračování je tu. A má docela energii, má tah na bránu, jen mu chybí jiskra. Nechybí (bohužel) nějaká ta fekální momentka, jindy je to však totální trefa do černého. Carrey s Danielsem jsou i po letech celkem sehraní, bratři Farrellyové naopak potvrzují, že se v mnohém jen opakují. Občas navíc platí, že čím větší jsou ti dva idioti, tím méně vtipné to je. Závěr už zoufale natahovaný, každopádně jsem nic nečekal, takže ty tři hvězdy jsou vlastně docela slušné!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Crazy prvá časť z 94-tého, ktorú som v detstve mohol sledovať stále dokola, vždy, keď ju hrali v TV (myslím, že som si ju nahral aj na VHS), bola na úplne inej úrovni. Očakávaná nostalgia sa nedostavila snáď ani na jednu sekundu a o originálnych vtipoch tiež nemožno hovoriť. Skutočne blbé a ešte blbšie, sklamanie na celej čiare. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pokleslé zábavě, pokud zábavou je. Tihle dva vometáci však posunuli laťku trapnosti zase o něco výš a nutno podotknout, že už tehdy před dvaceti lety byla pěkně vysoko.. Byl jsem natolik konsternován, že přítomnost Kathleen Turner jsem odhalil až u závěrečných titulků. Paní Roseová je v takovém stavu, že pan Rose (budiž mu lustr lehký) by nyní juniora používal už jen výhradně k močení na rybu.. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Harry s Lloydem jsou zpátky a už od úvodního vtípku, kdy zjistíte, proč je vlastně Lloyd v blázinci je zřejmé, že i ve skvělé formě. Je to ztřeštěný a šílený road trip plný neuvěřitelných situací a bláznivého humoru, i když co jiného od Blbýho a blbějšího čekat. Navíc Jim Carrey je opět ve své roli dokonalý a dokáže se předvádět a pitvořit, jako nikdo jiný a Jeff Daniels dokazuje, že je snad jediným, kdo s Carrym dokáže držet krok. Pokud se někdo bál, že jsou pánové již staří a že na to nemají, tak za sebe je mohu ujistit, že mě přesvědčili o opaku a povětšinou jsem se báječně bavil, takže nemohu hodnotit jinak, než stejně jako původní kousek, i když jedna z těch * je spíš z čiré nostalgie. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Jim Carrey a Jeff Daniels to udělali a výsledek je příšerný. Nemastná neslaná komedie s pár povedenými gagy, která skoro vůbec nedrží pohromadě, přičemž Vy si v polovině filmu už připadáte trapně za ty dva blázny, kteří účinkují v tomto silně nadhodnoceném snímku a také za sebe že tímto snímkem ztrácíte čas. Avšak občas pod vším tím nánosem let a trapnosti problýskne slavný "gumový ksicht“ Jimma Carreyho ale ani to film nezachrání na jeho hroutícím se piedestalu. Dumb and Dumber To je filmem, který měl raději zůstat v hlavách tvůrců či vzniknout jako seriál jelikož duo Carrey a Daniels už celovečerní „blbější“ film neutáhne. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických štátoch California, Georgia a Rhode Island. Film sa natáčal od 22. septembra do 25. novembra 2013. (MikaelSVK)
  • Lloyd predstiera, že trpí 20-ročnou depresiou kvôli tomu, že sa Mary Swansonová vydala za niekoho iného. Jim Carrey (Lloyd) a Lauren Holly (Mary Swanson) boli naozaj zosobášení v roku 1996, no rozviedli sa už v roku 1997. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama