Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi, tzn. na konci 80. let, se mi tahle bláznivá komedie opravdu líbila, nicméně musím konstatovat, že je to humor lacinějšího ražení, poněkud infantilní, myslím, že si ho zkrátka užijí spíš odrostlejší děti a teenageři. Je to jeden z případů, kdy je procentuální hodnocení ovlivněno do značné míry nostalgií a věkovým profilem uživatelů. Některé gagy jsou skvělé i dnes, ale při některých se už ošívám, jsou zkrátka na hranici trapnosti. Celkový dojem: 60 %. První díl série nicméně ještě má nepokryté kvality, poslední dva díly klesly do propasti nevkusu... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhý nejpovedenější díl z obsáhlé, až nafouknuté série s Paolem Villaggiem. Jen mě trošku zaráží obrovský rozdíl v hodnocení mezi tímto snímkem a prvním Fantozzim z roku 1975. Až mám pocit, že si dost uživatelů tyhle dva filmy popletlo, protože taková propast v kvalitě mezi oběma kousky fakt není. Ten původní je dokonce o něco lepší, ale i Maléry si občas na oddych rád pustím a zasměji se, i když tady strašně chybí Fantozziho dvoření se slečně Silvaniové. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak předně to má pasáže naprosto vynikající, kdy skvělé gagy neberou konce a Paolo Villaggio dokáže v každé scéně překvapit hned několika originálními a vtipnými situacemi. Ať už je to nevěra jeho šíleně krásné manželky. odtučňovací kůra nebo cyklistický závod, to všechno je natočeno parádně svižně a úderně. Bohužel druhá půlka je trochu sušší, čím dál více prošpikovaná nepěknými klišé a čitelnější snahou o rozesmání. Na druhou stranu bylo jasné, že tak vysoko nastavená laťka nemůže vydržet celých 90 minut, natož pak v dalších pokračováních. I tak ale více než příjemná a nenáročná oddychovka bez jakýchkoli trapností. 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na sociálny rozmer filmovej série o účtovníkovi Fantozzim upozornil v jednom svojom komentári užívateľ MIMIC. Práve toto trefné a presné upozornenie ma donútilo si niektoré filmy o série si zopakovať. A naozaj nejde len o sled bláznivých scén, ako som si ich pamätal z detstva, ale zároveň ide o kriticko - sociálny komentár doby, korporátnych zamestnancov a ich šéfov a majiteľov. Pre tých predstavujú ich naničhodní podriadení len obťažujúcich otrokov, ktorým sa dá nariadiť čokoľvek. Obťažujúce príkazy sa otroci snažia zľahčiť, aby im ich šéfovia po zistení podvodu mohli zase rozkazy sťažiť atď. Typickou je scéna s bicyklovaním posadnutým šéfom. Žiaľ, ako tu mnohí píšu, množstvo vtipov zachádza za hranicu trápnosti, len aby si udržal film široký divácky ohlas. Preto, napriek výstižnej kritickej linke, predstavuje celok len lepší priemer. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem ho našel-film na který mám šikovné vzpomínky z dětství. I po tolikati letech mě dokázal rozesmát a myslím, že se jedná o super originální vtipnou a dnes již historickou komedii. Ać by se mohlo zdát, že scénky jsou na sobě nalámány a la Kameňák, tak jsou tyto jednotlivé scény alespoň komické a mile udělány. 7,5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)

Reklama

Reklama