Reklama

Reklama

Jing cha gu shi 2013

  • Hongkong 警察故事2013 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) hodně obětoval. Vždycky byl příliš zaneprázdněn pronásledováním zločinců, než aby byl otcem své dcery Miao (Jing Tian). Po letech se s ní znovu setkává a seznamuje se s jejím snoubencem a zároveň majitelem klubu Wu Jiang (Liu Ye). Plány na večer s dcerou vezmou za své, když je celý klub zajat jako rukojmí. Co bude muset Zhong obětovat tentokrát? (kyrysar)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (51)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina se smysl nedávajícím příběhem, jež vypadá jako ten nejlacinější direct-to-dvd. Nejhorší na tom ale je, že Jackie si tímto humusem vlastně totálně pošlapává svoji srdcovou sérii a ještě přitom stačí diváků ukázat vztyčený prostředníček. Proč to museli sakra pojmenovat Police Story, když to nemá se stylem původních filmů vůbec nic společného a i hlavní hrdina se jmenuje úplně jinak? Jackie asi vážně hodně přemýšlí nad tím, jak své fanoušky na stará kolena čím dál více naštvat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední přírůstek do rodiny policejních story Jackieho Chana jede opět v duchu nové a již mnohem starší tváře bývalého hongkongského třeštidla. Ve své podstatě levná a až komorní jednohubka nenabízí žádnou šťavnatou akrobatickou jízdu, ale pokouší se jít cestou akčního dramatu s citově vypjatým finále. Zjednodušující a předvídatelný konflikt mezi povinností a vlastním zájmem, tedy středobod veškerého dění, mne nijak nepohoršil. Patří totiž ke klasickému a nezávadnému klišé svého žánru, a to zcela nezávisle na tom, zda jsme v Číně nebo třeba v USA. A i když je tu Jackie Chan už viditelně opravdu starej a evidentně se nechce pouštět do žádných větších akcí, pořád by chtěl všem vzkázat, že ještě není na odpis, už to ale bolí. Jeho zápas v kleci s šampionem MMA byl přesně takovým mile dojemným výkřikem. Důstojné završení celé série trochu kazí jen poněkud zmatené a místy trochu nepatřičné flashbacky, které mají pošmourný příběh zřejmě trochu oživovat. Klidně bych je i oželel a víc si pohrál s akcí v uzavřeném klubu. Přesto však pohodová čtyřka. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hm tak pro mě zklamání. Na film jsem se těšil, ale bohužel nedopadl úplně podle mých představ. Svým pojetím je to spíš takový krimi drama než akčňák, časy Jackieho pitvoření jsou asi definitivně pryč. Tady najel na evidentně vážnější notu, ale to by mi až tak nevadilo. Problém je v tom, že mi moc nesedl ten alternativní styl vyprávění děje kdy nám několikrát ukážou, že tahle postava udělala tohle a tohle a co by se stalo kdyby udělala tohle a tohle. Je to svým způsobem originální, ale mě to moc nechytlo. Jinak souhlas se sniperem ohledně hlavního záporáka. Ne že by neměl charizma, ale je takový vyměklý a respekt z něj moc nejde. I když je zase na druhou stranu zajímavě vysvětleno co dělá a proč. Ze začátku jsem se v tom ději moc nechytal, ale je fakt, že na konci do sebe všechno perfektně zapadlo a i proto bude moje hodnocení nakonec tříhvězdičkové. Jinak dost rozporuplný dílko. Jackie na to pořád má, ale tady moc využitý není i když ta bitka v kleci měla šťávu. Jenom je tam Jackie na moje gusto až moc často na zemi a taky si mohli v soubojích odpustit ty otravný zpomalovačky na který si fakt nepotrpím. Já vím nadávám na to všude kde se to objeví, ale tenhle prvek dneska houfně cpanej do každýho fajtu v každým druhým akčňáku už mi silně leze na nervy. Takže i když jak už jsem uvedl propracovaný konec z dobrou pointou lecos zachrání tak, ale nemění můj celkovej dojem, že je to takovej neslanej nemastnej film zkrátka divnej nevím jak jinak to napsat. Fanoušky pana JC a HK tvorby to určitě neurazí je to prostě čirej průměr po všech stránkách, ale čekal jsem víc. Škoda tak snad příště.50% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč jsem Jackiemu Chanovi dal šanci zrovna v nejnovějším díle akční série, ze které jsem ještě neviděl jediný díl, ale ani trochu toho nelituju. Kdovíproč jsem si sice vysnil lidštější a uvěřitelnější příběh, kdežto film se v různých chvílích blíží spíš hi-tech Die Hard se zápletkou jako od Chan-wook Parka, avšak Police Story 2013 má jak spád, tak i napětí, a povedená akce zároveň postrádá akční rozjuchanost Chanovy obvyklé tvorby, takže jsem s tím zběsile a přitom nějakým způsobem přehledně sestříhaným výsledkem naprosto spokojen. A to tak, že rád dám šanci i předchozím dílům série. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od ČÍNSKEHO ZVEROKRUHU (Božská relikvia 3), tu dokážem pochopiť, prečo to niektorých Jackieho nefandov sklamalo. Aj ja by som takéto pokračovanie očakával skôr v deväťdesiatych rokoch, keď mal každý správny mlátič svoj film o únose či teroristoch. Šiesta Police Story je tu však teraz a je to vizuálne žrádlo. Perfektné prostredie uzavretého klubu, hutná atmosféra... Jednoduchý ale plne funkčný príbeh je dobre rozprávaný a i keď je bitiek pomenej (v podstate len jeden klasický fight) zaujmú zápasnícke prvky v choreografii. Ide o podobný štúdiový film ako bol DREDD. PS 2013 je skôr triler ako akčniak, ale je veľmi podobne nápadito natočený (lepšie ako NEW POLICE STORY i MESTO ZLOČINU)... Parádný policajný triler, akurát, že v rámci série pôsobí dosť minimalisticky. Keď si však spomeniem na SMRTONOSNÚ PASCU: OPÄŤ V AKCII, môžeme len ďakovať bohom za takúto vyváženú sériu... ()

Galerie (129)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu použil Jackie Chan hrubú silu pri rozťahovaní oceľového drôtu, ktorý sa mu zaryl do dlaní a spôsobil mu krvácanie. (jackie88)
  • V původní trilogii Police Story (od r.1985) a ve filmu První rána (1996) měla postava Jackieho Chana jméno Chan Ka Kui. Ve volném pokračování série New Police Story (2004) měla postava Jackieho jméno Chan Kwok-Wing. Ve snímku Police Story 2013 má Jackieho postava opět nové jméno, a to Zhong Wen. (Claude Speed)
  • Akční režii dělal Han Gunhua. Kredit kaskadérský choreograf sdílí He Jun a JC Stuntmen. (Rominator)

Reklama

Reklama